Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi po zimie

Ogródek Hanusi po zimie

Matka 00:08, 24 kwi 2012

Pooglądałam sobie szafirki i inne ślicznotki u Hani, kawkę wypiłam ślę teraz życzenia na kolejny wiosenny dzionek a teraz lulu spać!miłej nocki, Haniu
hanka_andrus 00:31, 24 kwi 2012

Miłej,miłej!Wam też miłej!Dzięki za wirtualną pomoc!

Ta sasanka,też już śpi!
monteverde 00:45, 24 kwi 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Też mam z zawijanymi listkami Haniu. Chyba te proste są lepsze bo po przekwitneciu rabatka lepiej wygląda.

ja też je mam i Zbyszek ma racje te wyglądają jakby były zwiędnięte mam też biało niebieskie
paprotka 08:00, 24 kwi 2012

hanka_andrus napisał(a)
Dziękuję! Miło,że wpadliście! A do Ciebie ,Paprotko,to się przymawiać będę o tego pełnego szafirka,takich nie widziałam.
.

To masz zaklepane
aga_pe 10:04, 24 kwi 2012

hanka_andrus napisał(a)
Bujnęłam się dziś do ogrodu,bo roboty dużo,a pogoda w kratkę.Tydzień ma być deszczowy, więc chciałam nadrobić zaległości.
Przede wszystkim opróżnić kompostownik chciałam,ale udało się tylko częściowo.
Posadziłam nabytego okazyjnie powojnika- 7 złociszy w ciemno! Wielka niewiadoma,bo bez etykietki!
Posiałam w szklarni lawendę,trochę późno,ale ..lepiej późno niż wcale.Przygotowałam rabatę do wiosennych siewów-buraczki ,fasolka szparagowa,może jeszcze coś się zmieści.
Pozaglądałam do rabat, kolejne pielenie już potrzebne.
Oczywiście coś popstrykałam.
Na forumowej rabacie,tulipany się podnoszą,ale są braki:
Te są tylko 2 z pięciu,

Papuzi tylko 1 z pięciu

strażackie są w komplecie

tu też komplet

To są tulipany nagrodowe z konkursu Finki-Jak się rozwiną...jeszcze raz będą mi pozować

A to powojniki po 7 zł to okazyjnie? O matuchno, u mnie są po 6 czy 8 zł i jest w czym przebierać
bogumila 11:36, 24 kwi 2012

hanka_andrus 13:25, 24 kwi 2012

Okazja Lidlowa. Ja po centrachogrodniczych nie chodzę z uwagi na ,,dziurawe kieszenie''.Kupno jakiejś roślinki niżej 10 zł jest na moją miarę.A jak będzie kwitła? to zawsze jest element niespodzianki,które też lubię.
No i nie bardzo jest miejsce na nowe nasadzenia,chyba,żebym zrezygnowała z warzyw.A tego póki co..... jeszcze nie chcę.
karolciab93 14:26, 24 kwi 2012

Witaj Haniu zapowiada sie na burze kolorow jak tulipany rozkwitną ! mam nadzieje ze porobisz nam fotki o kurcze to skoro Ty piszesz ze 7 zlotych to okazyjnie wiec musze upolowac w Biedronce ta roslinke juz nawet chyba wiem gdzie go posadze pozdrawiam i czestuje kawka
Martek 14:30, 24 kwi 2012

Byłam pisanie to ja sobie zostawię na wieczór Pozdrawiam
hanka_andrus 14:50, 24 kwi 2012

Karolinko,Marto, Pisanie nie jest moją mocną stroną w lecie. Czasami u kogoś coś pstryknę przy kawie.... a ta mi wyjątkowo dziś smakuje, Karolina,niezłą robisz ,w dodatku tak jak lubię i mogę....z mlekiem i bez cukru!Dzięki!
Kiedy matura?