karolciab93
16:23, 13 mar 2012
Witam ciepło
Mieszkam na wsi , ale z racji tego że mamy kury i kaczki które wszędzie latają i podgryzają co tylko można nie mogę za bardzo poszaleć z większym ogrodem. Mam za to mały ogródek przed domem , którego uprawe zapoczątkowała moja siostra , ja zaś teraz się nim opiekuje
Problem polega na tym ze jest on zaraz przed doemem , od strony północnej jednak duży dom sprawia ze przez wiekszosc czasu nie ma tam zbyt dużo słońca.
Nie wszystkie roślinki które w nim są znam i nie do konca pamietam co gdzie jest ( tylko przeze mnie sadzone roslinki wiem gdzie sa
) W ubieglym roku pod jesien istną masakre w moich kochanych kwiatkach zrobil kret ;/ probowalam roznymi sposobami go wygonic ale nic nie pomoglo.. no i coz teraz ogrodek wyglada strasznie .. zapewne pozarl wiekszosc moich krokosow bo prawie rzadne nie wyrosly... a poza tym mam kiepska ziemie i to co wykopal sprawia teraz ze ogrodek wyglada strasznie.. mam maly pomysl na niego ale nie wiem jak sie do tego zabrac.. za pewne przydaloby sie pare roslinek poprzesadzac jednak nie jestem w tym doswiadczona i nie wiem kiedy moglabym to robic.. poza tym jest tam duzo tulipanow niestety porozrzucanych w roznych miejscach i obecnie jest tam 5 lilii z ubieglego roku tez w roznych miejsach .. mam teraz nowe cebulki ok 10 i chcialabym je umiejscowic blisko siebie zeby to wszystko fajnie wygladalo.. do tego sa w nim 2 hortensje ( mam tez kilka mlodziutkich zaszczepek) 1 różanecznik o ile sie nie myle, 2 cudne lawendy no i coz.. chcialabym Was poprosic o porade jesli to mozliwe
czy moglabym wkleic zdjecie mojego ogrodka z nadzieja ze cos mi poradzicie ?
Dodam ze mam 19 latek ale uwielbiam kwiaty
chce zrobic z tego maly raj dla oczu i dlatego bardzo mi zalezy
aa i zapomnialabym mam tez 4 kalie ogrodowe ale na razie rosna sobie w domu , dopiero jak mina mrozy wystawie je do ogrodka
pozdrawiam cieplo ;*

Mieszkam na wsi , ale z racji tego że mamy kury i kaczki które wszędzie latają i podgryzają co tylko można nie mogę za bardzo poszaleć z większym ogrodem. Mam za to mały ogródek przed domem , którego uprawe zapoczątkowała moja siostra , ja zaś teraz się nim opiekuje

Nie wszystkie roślinki które w nim są znam i nie do konca pamietam co gdzie jest ( tylko przeze mnie sadzone roslinki wiem gdzie sa

Dodam ze mam 19 latek ale uwielbiam kwiaty

pozdrawiam cieplo ;*