Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi po zimie

Ogródek Hanusi po zimie

karolciab93 14:04, 17 maj 2012

Haniu ja takze zycze zdrowka i duzo duzo sil! grzybki piekne , szczegolnie z borowika ladny okaz u nas juz sie zaczely tzw. "podciecze" czyli borowiki ceglastopore bodajze a wiec w ubiegla niedziele wcinalismy juz grzyby jednak dobrze jest miec las na przeciwko domu
pozdrawiam i zycze slonca duzo! bo nam wszystkim chyba juz by sie przydalo
hanka_andrus 14:55, 17 maj 2012

Grzybków zazdroszczę.......muszę się wybrać na znane mi miejsce.
Milka 14:58, 17 maj 2012

hanka_andrus napisał(a)
Ale ten drugi....jaki artystyczny! A nazywa się.....gałęziak.

a mnie obydwa w gust przypadły, a twoje teksty rozbawiają i uczą i tak mamy dziś miły dzień, choć chłodny i wiejący
na deszcz czekam, bo wymówka z podlewaniem...a z czekania nici, bo deszczu jak nie ma tak nie ma
barbara_kraj... 20:59, 17 maj 2012

A z grzybów o tej porze, to gąska wiosenna niezła! Ale ziąb nie pozwala jej rosnąć, tylko kilka sztuk spotkałam i do tego robaczywe!
hanka_andrus 21:42, 17 maj 2012

Ja majówek nie zbieram,Jestem tradycyjnym grzybiarzem,chociaż kilka ,,wynalazków'' polubiłam.
Lejkowce, uszaki bzowe, pieprzniki szare i trąbkowe.
Mille 00:17, 18 maj 2012

Witaj Haniu,
ale narobiłaś mi ochoty na grzybobranie! Co prawda ze mnie grzybiarz trochę cienki, bo zbieram tylko kurki i prawdziwki, omijając np. kozaki (nie wiedzieć czemu taka rodzinna tradycja), ale same spacery po lesie uwielbiam, nawet chyba bardziej niż pracę w ogrodzie, bo ta potrafi czasem zirytować, jak coś nie pójdzie jak trzeba, za to las... ach, mogłabym w nim zamieszkać. Mam taki ulubiony, nazywa się "Las Królewski"

Dobranoc
monteverde 00:34, 18 maj 2012

hanka_andrus napisał(a)
Spieszę się,kochani,żeby jeszcze trochę pożyć w jakim takim zdrowiu.....Za paręl at,być może już się nie spotkamy,nawet wirtualnie.
Dlatego, staram się nie zgrzybieć,chociaż grzyby uwielbiam!
Dla was dziś jeden zeszłoroczny...

I jeszcze jeden

Pierwszy piękny, a drugi????????????????????? gałęziaka takiego znam http://atlas.grzybland.pl/v/R/Ramaria/Ramaria+botrytis/17.jpg.html
monteverde 00:38, 18 maj 2012

karolciab93 napisał(a)
Haniu ja takze zycze zdrowka i duzo duzo sil! grzybki piekne , szczegolnie z borowika ladny okaz u nas juz sie zaczely tzw. "podciecze" czyli borowiki ceglastopore bodajze a wiec w ubiegla niedziele wcinalismy juz grzyby jednak dobrze jest miec las na przeciwko domu
pozdrawiam i zycze slonca duzo! bo nam wszystkim chyba juz by sie przydalo

Karolcia mam nadzieję,że dobrze go gotowaliście bi na surowo lub nie dogotowany jest szkodliwy
Milka 12:12, 18 maj 2012

Miłego dzionka, i słońca, u nas zimno, +3, ale słonecznie
barbara_kraj... 12:15, 18 maj 2012

hanka_andrus napisał(a)
Ja majówek nie zbieram,Jestem tradycyjnym grzybiarzem,chociaż kilka ,,wynalazków'' polubiłam.
Lejkowce, uszaki bzowe, pieprzniki szare i trąbkowe.

Z tych 'nietypowych' szmaciak gałęzisty mi smakuje Ostatnio trudno na niego trafić, ponoć jest pod ochroną.