Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi po zimie

Ogródek Hanusi po zimie

zbigniew_gazda 22:39, 26 sty 2013

hanka_andrus napisał(a)
Beatko! Czekoladą nie pogardzę,chociaż aktualnie przy aroniowym soku siedzę.Taki jakiś cierpki się zrobił jak spojrzałam naTwój kubeczek! No i te serduszka! Miło!
Agatko,Kasiczku,WaskoPiękne kwiatki od Was! A jaka oprawa! Ten aniołek.......boski!
A firaneczki u Agatki......cudowne!

Wszystkim Paniom ,życzę udanego wieczoru i miłej niedzieli Miło mi w Waszym towarzystwie z takimi prezentami!

A ja jeszcze dorzucę że wszystkim Paniom życzę udanej nocy he he he. Dobranoc .
Anabell 22:40, 26 sty 2013

Haniu! widać nocny marek jesteś i ranny ptaszek też. W wątku wiosenkę widać, ja dziś od koleżanki dostałm w prezencie taką samą doniczkę co Ty , trzy hiacynty nie widać jeszcze kolorów.

Pisałaś o wstawieniu gałązek forsycji do wazonu na przepędzenie zimy.
Miałam dzis tak zrobić i zapomniałam.

Za Twoją namową założyłam wątek własny i dałam radę wstawić zdjecia.
może jutro poszukam w kompie więcej. Pozdrawiam.
Kasiek 22:44, 26 sty 2013

Haniu ja z prosba
Mam hortensje,stala u mnie w donicy,na zime przenioslam ja do chlodnego pomieszczenia.Nic nie obcinalam,nie ruszalam,od czasu do czasu troche podlalam.Teraz widze ze wypuscila listki i to calkiem sporo.Obciac ja troche? Poradz prosze laikowi
hanka_andrus 22:47, 26 sty 2013

Anabellko!A jak nazwałaś swój ogródek? Jeszcze na niego chyba nie trafiłam?No i podpisu jeszcze nie masz.....Ale z podpisem do technicznego wątku ....
hanka_andrus 22:54, 26 sty 2013

Kasik,nie piszesz jaka to hortensja....ogrodowa? To nie obcinaj niczego.Wystaw na światło, i daj na start trochę nawozu do horti. Powinna wypuścić kwiatki.Prawie na każdej gałązce.Dopiero potem możesz ewentualnie korygować pokrój,ale ja nic nie robiłabym,aż do maja,kiedy to ciepło będzie i ją do ogrodu wstawisz.Chyba,że masz jakieś miejsce chłodne i widne,to trochę spowolniłabyś wzrost.
Czekam na wiosnę i zdjęcia Twojej pupilki./wody dużo/Ale jeszcze więcej światła!
Anabell 23:06, 26 sty 2013

Haniu! długo myślałam jak nazwać, w tytule napisałam Żywopłotki cisowe , a powinnam dodać i nie tylko. więcej jest innych jak cisowych . dalej nie wiem jak zrobić pod kreską zielony napis.

Miałam w tym tygodniu smutne dni ,zmarła osoba w rodzinie, pogrzeb. naszła nostalgia nad życiem.
ale to samo życie.
Kasiek 23:15, 26 sty 2013

Haniu slicznie dziekuje za pomoc,mysle ze to ogrodowa.Masz racje ,trzeba troszke poczekac,wstawie ja jeszcze do chlodnego pomieszczeniaMilego wieczoru zycze i ladnej niedzieli
kaisog1 23:21, 26 sty 2013

Ty mnie ja Tobie Zawsze z jakimś fajnym kwiatem do mnie przylatujesz to i ja Ci podrzucam maleńkie słoneczko

hanka_andrus 23:30, 26 sty 2013

Dzięki Gosiaczku! Jak Kuba?Lepiej?
kaisog1 23:32, 26 sty 2013

Haniu Kuba to juz zdrowy jak ryba. Energia go rozpiera... ma pójść w poniedziałek do przedszkola ale troszkę się boję czy to nie za wcześnie....