Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

hanka_andrus 21:20, 17 wrz 2014

No bo kto to widział , wrzosy w ogrodzie, zamiast kapusty. Marnacja ziemi po prostu. Każda piędź wykorzystana do imentu.
Stąd te sierpy i kosy przy miedzach!
A teraz, rozpusta! W głowach się po przewracało ludziom.
hania 22:04, 17 wrz 2014

Joku napisał(a)
Wrzosy już mi się znudziły. Posadziłam ze względu na torfową ziemię. Jak padną pozostałe to nie będę płakać. Chociaż te, które ocalały wyglądają całkiem fajnie.

Haniu, piszesz że wrzosy ciebie nie lubią a masz przecież takie pięknie przycinane okazy.

Ozzi, powojniki kupiłam w niedalekim Auchan. Były takie ładne że nie mogłam wyjść z pustym koszykiem . Pochodzą chyba ze szkółki pana Marczyńskiego.

Jolu to wrzośce mam je od lat i nic się nie dzieje nie są kapryśne ,nie chorują....wrzosy natomiast zaraz po posadzeniu łapią jakiegoś grzyba
GorAna 21:20, 18 wrz 2014

hanka_andrus napisał(a)
No bo kto to widział , wrzosy w ogrodzie, zamiast kapusty. Marnacja ziemi po prostu. Każda piędź wykorzystana do imentu.
Stąd te sierpy i kosy przy miedzach!
A teraz, rozpusta! W głowach się po przewracało ludziom.

Oj to, to Haniu.....jak przeniosłam ogród warzywny w część uprawną a w jego miejscu posiałam trawkę, teściowa rzekła.......a ile kapusty by tu urosło......ale teraz podoba jej się to miejsce z trawnikiem i rabatkami
Pozdrawiam Jolu
jola54 22:12, 18 wrz 2014

Jolu! mnie wrzos szt.1 którego kupiłam w ubiegłym tygodniu na próbę, też nie polubił, usycha, może dlatego że jeden pozdrawiam
hanka_andrus 22:35, 18 wrz 2014

U mnie jeden leśny jest już trzeci rok. Samotny. Ale tej jesieni przyniosłam mu towarzystwo. U nas wrzosy po 7 zł. Powariowali czy co?
Joku 12:27, 19 wrz 2014

Kwiatki zamiast kapusty . Chyba ten wzorzec odchodzi powoli do lamusa. Mnie bardziej kochają kwiatki niż warzywka. Z wzajemnością Zresztą kto by przerobił tyle warzyw, skoro ja prawie nie gotuję. Ale gdyby było więcej miejsca to pewnie jakieś grządki by się znalazły. I czereśnia. I większy zagonek truskawek.
Haniu piszesz 7 zł za wrzosy!? Tyle kosztowały na samym początku ich kariery ogrodowej.

Dziewczęta, dziękuję za odwiedziny, cieszę się że zaglądacie. Witam szczególnie serdecznie moją imienniczkę, rocznik też chyba zbliżony?
A teraz pędzę do obowiązków. Koszenie trawnika i zakupy jedzeniowe czekają.
an_tre 21:01, 20 wrz 2014

Jolu u mnie taka sama sytuacja z wrzosami, jakoś nie chcą u mnie rosnąć, w tym roku nie kupiłam ani jednego
pozdrowionka
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
GorAna 22:11, 23 wrz 2014

Joluś jak tam sie ma Twoja ręka?
Pozdrawiam
Joku 20:17, 24 wrz 2014

Aniu, ręka ma się coraz lepiej, dzisiaj została uwolniona z gipsu. Jeszcze trochę sztywna, ale się rozrusza .

Zostawiam naręcze werbeny z dodatkiem aminka.
monteverde 20:26, 24 wrz 2014

Joku napisał(a)
Aniu, ręka ma się coraz lepiej, dzisiaj została uwolniona z gipsu. Jeszcze trochę sztywna, ale się rozrusza .

Zostawiam naręcze werbeny z dodatkiem aminka.

fajnie że z ręką już prawie oki a bukiety prześlicznepozdrawiam