Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

ewa004 17:20, 21 cze 2015

I tak nazwy nie zapamiętam
U mnie na krzak trochę ciasno ,ale ten szczepiony .....
babka 17:28, 21 cze 2015

Zakupy gonią zakupy a Ty mówisz, że wszystko w sferze planów ? Ładnie wyglądają te trzmielinki, dobry pomysł no bo co trzy głowy to nie dwie
noemi 17:29, 21 cze 2015

Trzmieliny ładne. Trawki chyba nie ruszą już Choć ten kolor by tam dobrze się prezentował .
Co chcesz tam jeszcze dosadzić ?
ewa004 17:38, 21 cze 2015

Ola bo zawsze trzmieliny były trzy ,tylko jedna w zeszłym roku mi nie wiadomo dlaczego uschła
Dwie jakoś nie pasowało ta teraz mniejsza duzo ,ale tamte trochę obstrzygę i dogoni .

I codziennie sobie obiecuje ze to już koniec zakupów ale jeszcze tyle rzeczy mi potrzeba......

Neomi trawki nie ruszą uschły
W planie było tak jak ma Marzenka ,ale teraz myślę czy nie dać z przodu żywopłocik z bukszpanu i ewentualnie buchanani pod trzmielinki .

Trzeba tez pamiętac że tam jest cień ,północna ściana
ewa004 17:54, 21 cze 2015

Chodzi mi tez takie rozwiązanie po głowie

Żywopłocik z bukszpau przed trzmielinkami ,pomiedzy trzmielinkami trawka buchanani
Potem przed Rh dac kuleczki pod nimi rumiankę ...albo trawkę tę niższa brązową aby kolorem nawiazać do buchanani

Czy lepsza była pierwotna wersja czyli ala Marzenkowa

Chciała bym też nawiązać czymś na tej rabacie do rabat które są na przeciwko czyli Kopciuszkowa ,rózanka i psiowa .
ewa004 18:05, 21 cze 2015

A druga strona mniej więcej cos takiego
Za limkami ,kulki podsadzone białymi hortkami ogrodowymi (moja donicowa kompozycja)
I tam bym widziała cos wyższego ,jakieś dwa drzewka (będzie tam 4 m miejsca )

I pytanie do was
Jakie drzeko ?
I co dac przed Limki ?

Gardener27 18:08, 21 cze 2015

To musi być coś wąskiego Może jakiś klonik albo buk ?
ewa004 18:16, 21 cze 2015

Wąskie i chyba zielone
Początkowo myślałam o śliwie ,ale Juzia słusznie stwierdziła że na tle czerwonej cegły kolor sliwy nie koniecznie ....a zanim bluszcz zarośnie ścianę trochę czasu upłynie .

beta 08:05, 22 cze 2015

a tu dalej burza mózgów...gratuluję nowego nabytku w postaci trzmielinki...
Ewa co do drzewa na końcu to póki co nie mam zdania...ale jeśli mogę swoje trzy grosze to ten zywopłocik pod trzmielinami średnio mi się widzi..jakoś tak za formalnie...te trzmieliny są formalne...ten zywopłocik formalny...no nie wiem

p.s a może zamiast drzewka jakś wysoka trawa?...tylko, że miskanty dość późno zrobiłyby efekt na tej ścianie, a Tobie pewnie zależy żeby tam cały czas coś było?
ewa004 08:26, 22 cze 2015

Beaciu o tym żywopłocie pomyślałam, żeby troszkę nawiązać do drugiej strony czyli różanki i Kopciuszkowej. Hmm wydawało mi się ze fajnie by to wyglądało..... Trawki wyższe będą koniecznie, ale chyba bym chciała coś wyższego przez cały rok, limki tez dadzą przez chwilkę pustkę na rabatę. Myślę dalej