Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Postawić trawkę nad i...

Postawić trawkę nad i...

baraga1904 21:41, 09 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)
Kurcze ja nie używam motyczki... Chyba musze zacząć....

To o ktorej jutro kończyz, że zdązysz w ogrodzie popracować. U mnie mozliwośc pracy w ogrodzie pojawi się w marcu czyli gdy po 18:00 będzie jasno...

...kupiłam ze względu na plecy taką z ergonomiczną rączką... hmmm...poniedziałek to mój szczęśliwy dzień - kończę o 11 ale na 16 mam konferencję...w międzyczasie działam raz tam raz tam... ale dłuższy dzień się przyda rzeczywiście...inne dni tygodnia wypadają z kalendarza - zostanie mi tylko na ogród sobota
bogumila 21:42, 09 lut 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Może nie Holandia ale radośnie pozdrawiam oblotem i przepraszam za obroty w locie:

baraga1904 21:43, 09 lut 2014

Enya73 napisał(a)
Ja też już czekam na dłuższe dni. Dziś w końcu wyszłam za dnia do ogrodu i już mnie kusiło, żeby coś popracować, no ale w niedzielę nie wypada. Za to mogłam troszkę posiedzieć w słoneczku i opracować plan wiosennych prac. Mam nadzieję, że już niedługo uda nam się spotkać.
pozdrawiam serdecznie.

...pięknie było dzisiaj do południa ale potem się zepsuło - deszcz pada do teraz...ciekawa jestem Twoich planów...pa..
bogumila 21:43, 09 lut 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Może nie Holandia ale radośnie pozdrawiam oblotem i przepraszam za obroty w locie:

baraga1904 21:44, 09 lut 2014

...dziękuję Bogusiu...nawet nie miałam czasu żeby to zdjęcie postawic właściwie do pionu...
bogumila 21:45, 09 lut 2014

baraga1904 napisał(a)
...dziękuję Bogusiu...nawet nie miałam czasu żeby to zdjęcie postawic właściwie do pionu...
...zdjęcie śliczne...pozdrawiam.
Enya73 22:00, 09 lut 2014

bogumila_bienko napisał(a)

U mnie Agnieszko kontynuacja tego, czego nie zdążyliśmy zrobić w zeszłym roku. Już teraz zapraszam na kawkę do ogrodu, jak tylko się wiosna w pełni rozgości, bo teraz to taka bida, że nie ma czego oglądać.
świetna ta kompozycja, w sumie nie przepadam za takim żółtym odcieniem, ale tutaj bardzo mi się podoba. Pszczółka, jak ten zwiastun wiosny lata po wątkach i piękne zdjęcia wstawia.

pozdrawiam
baraga1904 22:05, 09 lut 2014

Enya73 napisał(a)

U mnie Agnieszko kontynuacja tego, czego nie zdążyliśmy zrobić w zeszłym roku. Już teraz zapraszam na kawkę do ogrodu, jak tylko się wiosna w pełni rozgości, bo teraz to taka bida, że nie ma czego oglądać.
świetna ta kompozycja, w sumie nie przepadam za takim żółtym odcieniem, ale tutaj bardzo mi się podoba. Pszczółka, jak ten zwiastun wiosny lata po wątkach i piękne zdjęcia wstawia.

pozdrawiam

...mam super zwiastuny wiosny za płotem - u sąsiadki - bazie prawie w pełni na wierzbie dzisiaj widziałam...no i to jest dla mnie znak wiosny, taki pierwszy...kolejny to cebulowe, te się cisną już w górę jak szalone...
... myślałam że u Ciebie zakończone...wielkich prac chyba nie planujesz tylko drobniejsze?
Enya73 22:20, 09 lut 2014

baraga1904 napisał(a)

...mam super zwiastuny wiosny za płotem - u sąsiadki - bazie prawie w pełni na wierzbie dzisiaj widziałam...no i to jest dla mnie znak wiosny, taki pierwszy...kolejny to cebulowe, te się cisną już w górę jak szalone...
... myślałam że u Ciebie zakończone...wielkich prac chyba nie planujesz tylko drobniejsze?

Rewolucji raczej nie będzie, raczej dużo małych kroczków do celu- mojego wymarzonego ogrodu. Na zdjęciach tego nie widać, ale mojemu ogrodowi jeszcze trochę brakuje do ideału, przynajmniej wg moich kategorii piękna.
barbara_kraj... 00:25, 10 lut 2014

Wiele w ogrodzie zrobić się nie da, ziemia zamarznięta, jedynie 2 -3 cm odtajało.
Za to można prześwietlić borówkę amerykańską i jabłonki, oczywiście jeśli ktoś je ma. W słoneczny, ciepły dzień można, a właściwie trzeba spryskać sylitem lub miedzianem brzoskwinie. To zabieg przeciwko kędzierzawości