Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Postawić trawkę nad i...

Postawić trawkę nad i...

bociek 18:37, 16 lut 2014

Boszzzze, jak dobrze, ze do Ciebie zajrzalam, bo bym calkowicie zapomniala o borowkach...

Gratuluje rocznicy i zycze samych pogodnych dni dla Was

Edit: I serdeczne gratki na 400 strone wraz z zyczeniami kolejnych wielu wspanialych stron

baraga1904 18:42, 16 lut 2014

...krótki raport z soboty:
- wycięty miskant - czeka na przesadzenie w next sobotę
- obcięty perukowiec - też czeka w kolejce na przesadzenia...
- spryskana brzoskwinia i czereśnia ( nie dadzą mi jej wyciąć) na kędzierzawość...
- posprzątana rabata przy wejściu, trochę podcięte ale bez szału carexy Amazon mist - szał zostawiam na potem...
- no i hit dnia - przesadzona magnolia nr 1...z tym to będzie ciekawie, jak się przyjmie to będzie cud...
...mam nadzieję na ładna pogodę w następną sobotę bo pracy mamy na prawdę sporo i nie wiem jak się wyrobimy....czas pokaże...
Kasiek 23:11, 16 lut 2014

Agnieszko gratulki Pozdrawiam bawarkowo
Madzenka 06:36, 17 lut 2014

baraga1904 napisał(a)
...krótki raport z soboty:
- wycięty miskant - czeka na przesadzenie w next sobotę
- obcięty perukowiec - też czeka w kolejce na przesadzenia...
- spryskana brzoskwinia i czereśnia ( nie dadzą mi jej wyciąć) na kędzierzawość...
- posprzątana rabata przy wejściu, trochę podcięte ale bez szału carexy Amazon mist - szał zostawiam na potem...
- no i hit dnia - przesadzona magnolia nr 1...z tym to będzie ciekawie, jak się przyjmie to będzie cud...
...mam nadzieję na ładna pogodę w następną sobotę bo pracy mamy na prawdę sporo i nie wiem jak się wyrobimy....czas pokaże...

Widzę, że poczułaś wiosnę
Przypomniałaś mi o przycięciu perukowca, koniecznie muszę to zrobić aby się ladnie rozkrzewil, jak ostro swojego tniesz? Czytałam , ze należy go ciąć mocno.
Magnoli życzę aby nadal było takie ciepełko jak teraz.
Mnie czeka przesadzanie róż w następną sobotę i jakichs 10 miskantów, aż się pocę na samą myśl.....
Agnieszka_B 19:24, 17 lut 2014

Przypominacie mi dziewczyny o cięciu perukowca. Wpisuję na listę prac weekendowych. Pozdrawiam
Zielona 21:21, 17 lut 2014

Cześć, Aguś. Nadrabiam po nieobecności, ale wolno mi idzie, bo staram się wczytywać w wiosenne porady. Możesz mnie wyśmiać, ale proszę, wytłumacz mi, co to znaczy "prześwietlić borówkę"? Mam posadzonych 7 szt i chyba powinnam wiedzieć, jak z nimi postępować, żeby Dzieci mogły jeść owoce, a nie tylko oglądać czerwone liście jesienią... Poświęcisz chwilę na wytłumaczenie?
baraga1904 21:32, 17 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)

Widzę, że poczułaś wiosnę
Przypomniałaś mi o przycięciu perukowca, koniecznie muszę to zrobić aby się ladnie rozkrzewil, jak ostro swojego tniesz? Czytałam , ze należy go ciąć mocno.
Magnoli życzę aby nadal było takie ciepełko jak teraz.
Mnie czeka przesadzanie róż w następną sobotę i jakichs 10 miskantów, aż się pocę na samą myśl.....

...tnę mocno perukowca już ze dwa lata i rzeczywiście fajnie się rozkrzewia i rośnie...ja mam go szczepionego na pniu i się zastanawiam czy ten pień się aby nie złamie taki krzaczor rośnie wielki... miskanta mam jednego do przesadzenia ale z podziałem bo tyż wielki
baraga1904 21:34, 17 lut 2014

Agnieszka_B napisał(a)
Przypominacie mi dziewczyny o cięciu perukowca. Wpisuję na listę prac weekendowych. Pozdrawiam

...też wpadam z wątka na wątek i zbieram listę robót na sobotę... dobrze że jest to forum...
baraga1904 21:39, 17 lut 2014

Zielona napisał(a)
Cześć, Aguś. Nadrabiam po nieobecności, ale wolno mi idzie, bo staram się wczytywać w wiosenne porady. Możesz mnie wyśmiać, ale proszę, wytłumacz mi, co to znaczy "prześwietlić borówkę"? Mam posadzonych 7 szt i chyba powinnam wiedzieć, jak z nimi postępować, żeby Dzieci mogły jeść owoce, a nie tylko oglądać czerwone liście jesienią... Poświęcisz chwilę na wytłumaczenie?

...Martuś...prześwietlenie czyli częściowe usunięcie pędów tak jak w drzewkach owocowych....usuwamy te pędy które się krzyżują, obmarzły itd itp po to żeby krzaczek miał więcej owoców i były one dorodne, żeby go odmłodzić i ładnie uformować krzaczek... polecam szczegółową instrukcję jak i kiedy to wykonać dla jak najlepszych zbiorów...

http://www.ho.haslo.pl/article.php?id=2702
Zielona 22:30, 17 lut 2014

baraga1904 napisał(a)

...Martuś...prześwietlenie czyli częściowe usunięcie pędów tak jak w drzewkach owocowych....usuwamy te pędy które się krzyżują, obmarzły itd itp po to żeby krzaczek miał więcej owoców i były one dorodne, żeby go odmłodzić i ładnie uformować krzaczek... polecam szczegółową instrukcję jak i kiedy to wykonać dla jak najlepszych zbiorów...

http://www.ho.haslo.pl/article.php?id=2702

Dziękuję, Aguś!!! Tak ładnie i miło to napisałaś, że nawet nie poczułam, że o oczywistości pytam Gdyby wszyscy Nauczyciele w szkole chcieli w taki sposób tłumaczyć... mielibyśmy szkolnictwo na najwyższym poziomie Dziękuję raz jeszcze i czytam instrukcję.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies