Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy Ogród :)

Kondziowy Ogród :)

Welka 22:55, 08 sie 2012

Kondzio napisał(a)
Dzisiaj miałem straszny kryzys nie mogłem paczeć na ogród ale robiłem na siłe

Praca w ogrodzie powinna być przyjemnością, mogłeś dać sobie dziś spokój i tak kawał roboty już zrobiłeś i tym się pocieszaj
Sebek 22:57, 08 sie 2012

No to więcej tak nie rób - Danusia ma największą rację z tym co pisała, że ogród nie może być dla nas udręką - masz w nim odpoczywać! Jak nie masz weny nic nie rób, bo wtedy nic z tego nie będzie. Ja też tak miałem na tym etapie co Ty, że wszystko rozgrzebałem i nie wiedziałem kompletnie co robić. Ale dasz radę - na mnie ogrodowisko działało, działa i będzie działać motywująco

Zobacz do tego wątku - nikt z nas nie miał pięknie od razu

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1251-metamorfozy-ogrodowe
Kondzio 22:57, 08 sie 2012

Ewelinka231281 napisał(a)

Dzisiaj miałem straszny kryzys nie mogłem paczeć na ogród ale robiłem na siłe

Praca w ogrodzie powinna być przyjemnością, mogłeś dać sobie dziś spokój i tak kawał roboty już zrobiłeś i tym się pocieszaj
Nie ja lubie mieć efekty odrazu usówam plastik i robie kąciki nie wiedziałem ze to takie pracochłonne jest i nudne
anieszka 23:03, 08 sie 2012

Nie rób nic na siłę Ogród nie zając nie ucieknie
Ja do tej pory też się stresowałam, że tu mam chwasty a tu brzydko, ale ..... zaczęłam po malutku urządzać go odcinkami i to co u mnie widzisz to tego efekty, a reszta ogrodu czeka na swoją kolej i nie przejmuję się chwastami i ogólnym nieładem Rób małymi kawałkami a zobaczysz szybko efekty i zapał do pracy wróci Wystarczy zrobić same kanciki a ogród zmienia wygląd
A jak masz jakiś domowników to zaproś do pomocy
Ja mam 2 małych dzieci, pracę często po 12h a tylko czekam aż wróce do domu aby pogrzebać w ogródku A jak mam doła i brak mi weny, to biorę kawę i piję na leżaczku albo na kanapie w domu i odpoczywam Nigdy nic na siłę
Welka 23:04, 08 sie 2012

Sebek napisał(a)

Ile czasu ja szukałam tego wątku, musiał gdzieś daleko spaść, bo i w naszych ogrodach szukałam, a tytułu dokładnego nie pamiętałam żeby wklepać w wyszukiwarkę. Dodaje w ulubionych zakładkach, żeby znów mi się nie zgubił.

Kondzio, ja myślałam, że jeśli chodzi o ogród to ja należę do niecierpliwych, ale chyba mnie pobiłeś
Kondzio 23:23, 08 sie 2012

Ile czasu ja szukałam tego wątku, musiał gdzieś daleko spaść, bo i w naszych ogrodach szukałam, a tytułu dokładnego nie pamiętałam żeby wklepać w wyszukiwarkę. Dodaje w ulubionych zakładkach, żeby znów mi się nie zgubił.

Kondzio, ja myślałam, że jeśli chodzi o ogród to ja należę do niecierpliwych, ale chyba mnie pobiłeś
wtorek skosiłem ogród do połwy i musiałem skosić dalej musze skończyc te kanciki bo nie daja mi spokoju a pozatym jak przestane robić mysle ze długo nic nie bede robić w ogrodzie kocham mój ogród i lubie to robic tylko wszystkie sprawy spadaja na mnie naraz ale zabieram sie i nie marudze bo faktycznie kazdy bedzie mnie nazywał maruda moze i to prawda trudno
Welka 23:28, 08 sie 2012

Kondzio, nie o to mi chodzi że marudzisz, każdy ma gorszy dzień, ale zobacz po swoich zdjęciach ile już zrobiłeś, a sam pisałeś że jeszcze praca i tysiąc innych rzeczy na głowie. Jak jeden dzień zrobisz sobie odpoczynek to świat, a raczej ogród się nie zawali Głowa do góry
Elfik 23:30, 08 sie 2012

Marudź sobie, marudź, całkiem fajne efekty z tego marudzenia wychodzą...
I idź już spać, wypocznij, żeby jutro z nowymi siłami wziąć się do tego ...marudzenia...
Kondzio 23:30, 08 sie 2012

Kondzio, nie o to mi chodzi że marudzisz, każdy ma gorszy dzień, ale zobacz po swoich zdjęciach ile już zrobiłeś, a sam pisałeś że jeszcze praca i tysiąc innych rzeczy na głowie. Jak jeden dzień zrobisz sobie odpoczynek to świat, a raczej ogród się nie zawali Głowa do góry
Chyba te kanciki tak na mnie działaja
Kondzio 23:32, 08 sie 2012

Elfik napisał(a)
Marudź sobie, marudź, całkiem fajne efekty z tego marudzenia wychodzą...
I idź już spać, wypocznij, żeby jutro z nowymi siłami wziąć się do tego ...marudzenia...
Jutroide na 11 godzin do pracy nie bede juto robił w ogrodzie