Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy Ogród :)

Kondziowy Ogród :)

Mala_Mi 08:04, 12 sie 2012

Kondzio........... jeszcze słowo, a przyjadę i ja cię zaoram traktorem..... pitolisz jak potłuczony.... inaczej sie nie da....... kupiłam różaneczniki, i aby je posadzić walczyłam w ogrodzie ponad 2 miesiące.... bo tak wygląda przerabianie ogrodu, który już jest...ja to nazywam "prawa flanak na lewą flanke" Jak w wojsku... szkoda, że nie przyjechałeś.... do mnei wcześniej..byś zobaczył jak wygląda ogród któy się próbuje uporzadkowac........
Wczoraj aby posadzić 1 różę ,musiałam przekopać kilka innych roślin... dostaął mw prezencie dużo roślin i muszę je gdzieś posadzić. Do tej pory prawie wszystko stoi w doniczkach... biegam i podlewam 3 razy dzienie, ale czekam na natchnienie gdzie posadzić... Wymyśłiłam małe co nie co...ale to wymaga kolejnej toalnej kapitalnej demolki...... nie wiem jak do tego sie zabrać..... Nie mam czasu bo pracy ma mteraz dużó.... wiec mam kawałek w ogrodzie , gdzie posadzę ,czyli zadołuje rołśiny na zimę ,a awiosna jak bezie czas to będę robić rewolucję. Jak nie zdąże.. będą zadołowane....

A teraz wytłuamczę ci w 1 zdaniu o co mi chodizło........
Mam do posazdenia kilka roślin.... i strategia posadzenia ich w moim przypadku rozciąga się na co najmniej rok....... I za nic w świecie nie potrafię romalowac sobie planu na kartce... ja projektuje i komponuje z doniczkami, wykonaymi roslinami i łopatami...... wiesz jaki przy tym bałagan?????

Morał.....
Ogrodu nie da sie zrobić w miesiąc..... chyba ze zlecisz to Danusi....
Kazda zmiana powoduje ze gdzies jest haos.....
Nie wymagaj od siebie i ogrodu efektow w 1 tydzien...... mimimum rok....
Gardenarium 13:33, 12 sie 2012

Kondziu, kiedyś u Ciebie będę, wcześniej czy później.

Jak wiesz ja też ciągle swój ogród przerabiam, mam teraz plany na tyły gdzie parkują samochody, czyli naprzeciw bramy, to miejsce najbardziej widać z ulicy, chciałabym aby nie było najbrzydsze ze wszystkiego co mam..i tak ciągle. To norma na Ogrodowisku, że ciągle przerabiasz, tylko bądź bardziej zadowolony. Ja jestem zadowolona, a też przerabiam, zmieniam, bo mój świat tak jest skonstruowany, że niby po co mam zmieniać? Nie muszę, a robię to

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 13:36, 12 sie 2012

alinak napisał(a)
hahahaha, Aniu nigdy za dużo doprowadzania do pionu Konrada . ja widziałam w realu i jest ok.
bardzo mi się spodobał . ma tylko te same zapędy co my wszyscy za dużo kupuje i sadzi gdzie popadnie ...czyli normalny standard ogrodniczy

No i tutaj wyszła prawda. Jak Alinka mówi, że ładnie jest to ładnie
Przestań kupować Opanuj to co jest najpierw może?

Szukam zdjęć gdzie posadziłeś stożki i żurawki.

Instagram Ogrodowiska
Mala_Mi 13:47, 12 sie 2012

Czytaj KOndzio i ucz sie
Kondzio 16:55, 12 sie 2012

Nie wsadziłem jeszcze zdjec juz wstawiam bardzo prosze o pomc jeszcze nie kupiłem traw unas ciagle pada
Kondzio 17:01, 12 sie 2012

Kondzio 17:03, 12 sie 2012

Gardenarium 17:04, 12 sie 2012

Kondzio napisał(a)

Tutaj na brzegu posadź trawki niskie - Carexy jakieś a z tyłu wyższe miskanty (Veriegatus), w środku żurawki jednakowe. Skup w jeden rządek między stożkami te co masz tam posadzone.

Instagram Ogrodowiska
Kondzio 17:09, 12 sie 2012

Gardenarium napisał(a)

Tutaj na brzegu posadź trawki niskie - Carexy jakieś a z tyłu wyższe miskanty (Veriegatus), w środku żurawki jednakowe. Skup w jeden rządek między stożkami te co masz tam posadzone.
w których miejsca te miscany bo sa rododendrony z tyłu tak wyglada widok z góry
Gardenarium 17:14, 12 sie 2012

Na tyłach stożków 3 sztuki koniecznie białe Veriegatusy.

Aaa, ja myślałam, że to taka wąska rabat jest przy scieżce

Całość psuje ta wcinka półkolista, to jest studnia? Bo zapomniałam.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies