Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy Ogród :)

Kondziowy Ogród :)

Madzenka 22:52, 10 lip 2013

Gardenarium napisał(a)

Pomysł przedni

A jak pięknie z bambusami będzie
Kondzio 22:56, 10 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)

A jak pięknie z bambusami będzie
będzie super wyglądało dzięki tobie

AgnieszkaW 23:09, 10 lip 2013

Konradzie, głowa do góry, jeszcze zaskoczysz nas tymi różami i kopiować będziemy, a ogród masz naprawdę śliczny. Ja też w zasadzie w ogrodzie pracuję sama poza cięższymi pracami i koszeniem dużej skarpy i łąki - w tym pomaga mi mój M (resztę ogrodu koszę sama). Jeśli chodzi o rady, to każda osoba na forum widzi pewne rzeczy inaczej i nie wiadomo, kogo słuchać, ale najlepiej widać w realu, bo fotki nie odzwierciedlają całego ukladu ogrodu i co pasuje do reszty, a co nie. Najgorzej jest przyjmować porady od każdego po trochu, wtedy może wyjść misz masz. Musisz sam świadomie decydować o wyborze, chyba, że głos zabierze sama szefowa, ktorej słuchać należy... Serdecznie Cię pozdrawiam, trzymaj się, jest bardzo dobrze, a będzie jeszcze cudniej.

Ps Na bambusy uważaj, podobno są nie do wytępienia i nie do usunięcia, nawet randap ich nie bierze, a mogą zbitymi korzeniami wysadzić nawet asfalt, nie mówiąc o kostce. Mogą też co roku nadmarzać górne części i nieciekawie wygladać, a korzenie zostają bardzo żywotne - i tak co rok. Ja bym się na bambusy nie zdecydowala w ogrodzie...
rozajerycha 23:34, 10 lip 2013

Kondziu coś ci napiszę szczerze.
Podobają mi się kolory różne,sztuką jest jednak dobrać kolory i gatunki sąsiadujące,ale nie to mam teraz na uwadze.
nakupowałam różowych roślin dalie w 5 odcieniach tego koloru,jeżówki ,tytonie wysiewałam i cynie i wiesz tak patrzyłam w zeszłym roku na słoneczny narożnik z tymi kompozycjami i mnie zemdliło od tego różu.
Ja właśnie wcześniej zachwycałam się bordowymi bratkami ,daliami ,różami i uważam ,że wybór koloru róż jest trafionym wyborem. Natomiast skrzyczę sama doradców ,którzy przed pracami nie powiedzieli tobie ,że to nie najlepszy duet woda i róże.
Ale napisałam ci wcześniej może to wcale nie jest takie chybione ?
Róże lubią kąpać się w słońcu ,ale nie powiedziane ,że taka woda obok nie będzie im sprzyjała ,
Kochanie nie łam się ,otrzyj oczka popatrz sobie na spokojnie na to co wykonałeś jeśli jest dobrze zostaw ,jak stwierdzisz ,że jest jakaś inna racja prześpij sie z nią na czas kolejnego natchnienia ,chęci na poprawki to wcale nie musi nastąpić w tym sezonie .Kolor zostaw niech w końcu ktoś ma inne barwy na ogrodowisku.Czerwień to piękny kolor .W końcu bardziej pasuje do męskiego ogrodu niż róż
Gabisia 09:33, 11 lip 2013

Kondziu - witam po urlopie
Ale tu dyskusje....
Mi się głowa buddy baaaaardzo podoba - taki tajemniczy punkt w Twoim ogrodzie.
Czuwa nad roślinkami
Welka 09:52, 11 lip 2013

Przebiegłam przez ostatnie dyskusje, ja nie pomogę, bo na różach się nie znam, ale Tobie przede wszystkim powinno się podobać!
Trzymaj się i głowa do góry!
Kondzio 09:57, 11 lip 2013

Gabisia napisał(a)
Kondziu - witam po urlopie
Ale tu dyskusje....
Mi się głowa buddy baaaaardzo podoba - taki tajemniczy punkt w Twoim ogrodzie.
Czuwa nad roślinkami
dzięki mi tez się bardzo podoba
Kondzio 09:58, 11 lip 2013

Welka napisał(a)
Przebiegłam przez ostatnie dyskusje, ja nie pomogę, bo na różach się nie znam, ale Tobie przede wszystkim powinno się podobać!
Trzymaj się i głowa do góry!
dzęki
rozajerycha 10:00, 11 lip 2013

Kondzio 10:05, 11 lip 2013

rozajerycha napisał(a)
Kondziu coś ci napiszę szczerze.
Podobają mi się kolory różne,sztuką jest jednak dobrać kolory i gatunki sąsiadujące,ale nie to mam teraz na uwadze.
nakupowałam różowych roślin dalie w 5 odcieniach tego koloru,jeżówki ,tytonie wysiewałam i cynie i wiesz tak patrzyłam w zeszłym roku na słoneczny narożnik z tymi kompozycjami i mnie zemdliło od tego różu.
Ja właśnie wcześniej zachwycałam się bordowymi bratkami ,daliami ,różami i uważam ,że wybór koloru róż jest trafionym wyborem. Natomiast skrzyczę sama doradców ,którzy przed pracami nie powiedzieli tobie ,że to nie najlepszy duet woda i róże.
Ale napisałam ci wcześniej może to wcale nie jest takie chybione ?
Róże lubią kąpać się w słońcu ,ale nie powiedziane ,że taka woda obok nie będzie im sprzyjała ,
Kochanie nie łam się ,otrzyj oczka popatrz sobie na spokojnie na to co wykonałeś jeśli jest dobrze zostaw ,jak stwierdzisz ,że jest jakaś inna racja prześpij sie z nią na czas kolejnego natchnienia ,chęci na poprawki to wcale nie musi nastąpić w tym sezonie .Kolor zostaw niech w końcu ktoś ma inne barwy na ogrodowisku.Czerwień to piękny kolor .W końcu bardziej pasuje do męskiego ogrodu niż róż
Martusiu może macie rację muszę to przemyśleć zobaczymy co z nią będzie straciłem na nią pół dnia i 250zł a ja w tej chwili nie mam kasy na to miejsce bo muszę iść dalej bo mam duży ogród i muszę jakoś rozłożyć kasy bo go nie zrobię