Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy Ogród :)

Kondziowy Ogród :)

Kondzio 10:13, 11 lip 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Konradzie, głowa do góry, jeszcze zaskoczysz nas tymi różami i kopiować będziemy, a ogród masz naprawdę śliczny. Ja też w zasadzie w ogrodzie pracuję sama poza cięższymi pracami i koszeniem dużej skarpy i łąki - w tym pomaga mi mój M (resztę ogrodu koszę sama). Jeśli chodzi o rady, to każda osoba na forum widzi pewne rzeczy inaczej i nie wiadomo, kogo słuchać, ale najlepiej widać w realu, bo fotki nie odzwierciedlają całego ukladu ogrodu i co pasuje do reszty, a co nie. Najgorzej jest przyjmować porady od każdego po trochu, wtedy może wyjść misz masz. Musisz sam świadomie decydować o wyborze, chyba, że głos zabierze sama szefowa, ktorej słuchać należy... Serdecznie Cię pozdrawiam, trzymaj się, jest bardzo dobrze, a będzie jeszcze cudniej.

Ps Na bambusy uważaj, podobno są nie do wytępienia i nie do usunięcia, nawet randap ich nie bierze, a mogą zbitymi korzeniami wysadzić nawet asfalt, nie mówiąc o kostce. Mogą też co roku nadmarzać górne części i nieciekawie wygladać, a korzenie zostają bardzo żywotne - i tak co rok. Ja bym się na bambusy nie zdecydowala w ogrodzie...
Dziękuje staram się dzisiaj u nas leję a ja miałem tyle zrobić bo wyjeżdżam na Wikend trochę od począć od ogrodu i Krakowa Babusy nie zawsze się przyjmują u nas w polsce bo rosną 20,25 stopni u sąsiada rośnie i jest ok hi hi hi
Betka 11:05, 11 lip 2013

Kondziu poddaję się Gonisz tak szybko z tymi stronami że nie mogę nadążyć!!!!!!
AgnieszkaW dobrze napisałam z tymi radami. Bardzo dobrze że "wszyscy" je piszą tylko już nasza w tym głowa aby je uporządkować i w tedy powstaje naprawdę coś ciekawego
Ogród Twój podoba mi się bardzo .....tylko dlaczego tak dużo tu piszecie hahaha nie mogę się wyrobić z czytaniem !!!
Pozdrawiam
Kondzio 11:10, 11 lip 2013

Betka napisał(a)
Kondziu poddaję się Gonisz tak szybko z tymi stronami że nie mogę nadążyć!!!!!!
AgnieszkaW dobrze napisałam z tymi radami. Bardzo dobrze że "wszyscy" je piszą tylko już nasza w tym głowa aby je uporządkować i w tedy powstaje naprawdę coś ciekawego
Ogród Twój podoba mi się bardzo .....tylko dlaczego tak dużo tu piszecie hahaha nie mogę się wyrobić z czytaniem !!!
Pozdrawiam
hi hi hi e tam dużo to chyba nie byłaś na innych watkach hi hi hi u mnie nie jest tak źle
Gardenarium 11:21, 11 lip 2013

Kondziu, ja bym zostawiła koło Buddy to co jest, bambusy niet

Leje powiadasz

Instagram Ogrodowiska
Kondzio 11:22, 11 lip 2013

Gardenarium napisał(a)
Kondziu, ja bym zostawiła koło Buddy to co jest, bambusy niet

Leje powiadasz
ja pod stołem zostawiam jak jest posadzę z tyłu tam gdzie mam trawy
Kondzio 11:23, 11 lip 2013

Tak leje od wczoraj wieczora
Gardenarium 11:25, 11 lip 2013

Aha - z tyłu? bom myslała że niskie pod stołem. A co na to kobitki, które zasiadają przy stole? Budda im nie przeszkadza?

Instagram Ogrodowiska
Kondzio 11:38, 11 lip 2013

Gardenarium napisał(a)
Aha - z tyłu? bom myslała że niskie pod stołem. A co na to kobitki, które zasiadają przy stole? Budda im nie przeszkadza?
Nie przeszkadza jest ok hi hi hi sądzisz że mam zmienić ta rabatę gzie posadziłem róże na czy dosadzić tego klona którego mi podałaś i tam z przodu posadzić trawę czy będzie za dużo bo nie wiem co mam robić a ta rabata mi się podoba
Gardenarium 11:41, 11 lip 2013

Na razie zostawić, zobaczyć jak to będzie wyglądało. Chociaż ja bym tak nie posadziłą, Jak zobaczyłam zdjęcie pustej, to mi się tak wydawało że klona posadzić ze zwiewnym towarzystwem, ale potem zobaczyłam, że róże są. Szkoda ich teraz ruszać, poczekaj najwyżej.

Nad wodą pasuje klon pochylony i wilgotność powietrza mu odpowiada. A róże - nie lubią wysokiej wilgotności powietrza, bo paruje ze stawu, one mogą bardziej chorować na choroby grzybowe

A masz zdjęcie tak z daleka jak to widać?

Instagram Ogrodowiska
Kondzio 11:57, 11 lip 2013

Gardenarium napisał(a)
Na razie zostawić, zobaczyć jak to będzie wyglądało. Chociaż ja bym tak nie posadziłą, Jak zobaczyłam zdjęcie pustej, to mi się tak wydawało że klona posadzić ze zwiewnym towarzystwem, ale potem zobaczyłam, że róże są. Szkoda ich teraz ruszać, poczekaj najwyżej.

Nad wodą pasuje klon pochylony i wilgotność powietrza mu odpowiada. A róże - nie lubią wysokiej wilgotności powietrza, bo paruje ze stawu, one mogą bardziej chorować na choroby grzybowe

A masz zdjęcie tak z daleka jak to widać?
Tak mam już wstawiam tylko ciemne wyszło to zdjęcie