Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

zawitka 17:22, 03 sie 2013

Ja mam już w 3 miejscach Zebrinusa rozsadziłam a ostatnio kupiłam jeszcze jednego i wsadziłam całego w jednym miejscu .Powiedziałam m zeby uważał jak będzie kosił ---pokazałam i pojechałam do córki Przyjeżdzam a pół Zebrina skoszone ------ no i co Mu zrobić?????ha ha Nie mam jeszcze zdjęcia ale wkleję.Pozdrawiam w gorący wekend.......wszystkich zaglądających.
Nati 19:34, 03 sie 2013

czy mogę prosić o rad,będę bardzo wdzięczna info tutaj
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1974-radosc-dla-oczu-pokarm-dla-duszy?page=25#post_2
zawitka 10:51, 04 sie 2013

OOOOO -----tu i ja mam kłopot całą zimę planowałm i dalej mam wątpliwości czy dobrze robię .Nie bardzo mi to wychodzi ale już mam satysfakcję bo jest ładniej Pozdrawiam Cię Nati i walcz jak potrafisz
zawitka 10:54, 04 sie 2013

Zebrinusy kupiłam małe i już są takie.
Debra 10:57, 04 sie 2013

JoannA napisał(a)
Halinko, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Do Debry sie wybieram, chyba że jakieś nieprzewidziane okoliczności stana na przeszkodzie.
Fajnie by było Halinko spotkać się całą grupą, też o tym myślałam
.....

Drogie Panie, jak miło to czytać Cieszę się na to spotkanie i mam wielką nadzieję, że nic na przeszkodzie nie stanie, ani Wam, ani innych chętnym na to spotkanie.

Pozdrawiam, zaglądam, czytam, podziwiam

Edit:

Zobaczyłam Zebrinusa, a to moja 'choroba'. Następne zakupy, w tym miesiącu, obowiązkowo PAN ZET!
Nati 11:03, 04 sie 2013

zawitka napisał(a)
Witaj Nati, fajnie że zajrzałaś do mnie,ale ja w sprzwach nasadzeń też mam duży kłopot, bo nie bardzo potrafię .Szukam po ogrodach u innych jak to robią i drogą prób i błędów planuję Wyjdzie to zostawiam nie wyjdzie to do zmiany . Myślę że musisz zacząć od wyższych drzew przy ścianie i włączać rośliny lubiące słońce wysokością w dó łod ściany Popytaj innych i pooglądaj Pozdrawiam Cie serdecznie i życzę sukcesu choć nie szybko to będzie --trza się uzbroić w cierpliwośc ogrodniczą

no włąsnie cierpliwości u mnie mało ale wiem że to wada ogrodników i się staram a na te drzewa to się cn
hyba nie doczekam chcę też na działce tej drugiej ze skalniakiem sadzić brzozy itu chyba też posadzę nie sa kłopotliwe tylko zaśmiecają a ja lubię porządek na ogrodzie taki wymuskany i boję się że będzie mnie denerwować ale wolę chronić rośliny żeby ładnie wyglądały dziękuję za rady
Nati 12:34, 04 sie 2013

zawitka napisał(a)
Nati .Wiesz ja już przeszłam przez wiele doświadczeń i wiem że teraz trzeba sadzić takie drzewa żeby po nich nie sprzątać . Miałam wsztstkie liściaste porosły duże śmieciły i roboty huk.Dzisiaj sadż tuje i iglaste nie ma przy nich dużo pracy ..Jak lubisz porzadek to nie liściaste .Pozdrówka .

no wlaśnie i co teraz robić już się nastawiłam na brzozy ale wiem że będzie mnie denerwował ten syf, a iglaki jakie żeby miały korone na górze do zacienienia a na dole gołe bo nie mam miejsca na choinki itp. chce gł. tu posadzić po prawej stronie drzewo do zacienienia bo jest od tej strony słońce pod ściana rząd tuji żeby było zielono a nie ściana i kulki zbukszpanu trawe jasną do rozjaśnienia i jakąś funkie i żurawki albo frosted curls na obwódki i na pniu bukszpan dlatego musi być trochę cienia to jco polecasz jakiś iglak chyba nie ma takich a modrzew? to wszystko chyba za duże będzie.

Nati 12:42, 04 sie 2013

tu jest prawa stona tego miejsca gdzieś tu gdzie perukowiec chciałabym drzewo bardziej wysunąć do przodu żeby miało miejsce

a tu starsze zdjęcie ale dobrze widać

i tutaj lewa strona zaraz jest altana

i tą ścianę chciałabym zazielenić i zacienić bo bukszpany nie dadzą rady chyba na takim słońcu czy nie dawać drzewa co myślisz chciałam też hosty dać i azalie bo mi się podoba a nie mam gdzie posadzić wszędzie mam słońce
zawitka 20:11, 04 sie 2013

Nati .Popatrz na zdjęcia u innych mają takie kawałki w słońcu .To co posadzisz to zależy od Ciebie i od tego ile masz kasy. Ja nie miałam tyle kasy żeby kupić duże drzewa to pojechałam do szkółki leśnej kupiłam zwykłe choinki wsadziłam i po 4 latach mam cień .mało igieł nie ma sprzątania a pięknie rosną . A jak nauczysz się prowadzić je żeby były gęste toędziesz miała luks.jutro zrobię zdjęcia to ci pokaże moje choinki.Są piękne jałowce cisy są wspaniałe ale wolno rosną Choinki jak podrosną dodcinam od dołu Bukszpany nie dają cienia i wolno rosną .Możesz dać krzewu takie co rosną do 2-3 m .Pozdówka
zawitka 08:25, 06 sie 2013

Pomidorki obrodziły i już sporo zjedzonch.