Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

Debra 11:27, 23 paź 2013

zawitka napisał(a)
A u mnie nie bardzo chce rosnąć ---gdzie u Ciebie rośnie ?????mam go pierwszy sezon i jest marny . Moje drzewo jeszcze stoi mają dziś przyjechać -----zobaczymy ,ale ja już przygotowałam pudełko i jak dziś nie przyjadą to Ci napiszę tego dna jak pojde na pocztę Chcę Ci wrzucić ze dwie świeże Dlaczego napiszę potem ha ha Pozdrówka ;d

A widzisz, nie zauważyłaś Konwalnika u mnie ))))

Rośnie na takiej kamienistej rabatce pod gruszą. U mnie też był dość marny, ale po kosultacjach z Danusią zaczął wręcz szaleć.

Rada była taka:
wykopać, dodać próchniczej ziemi, zrobić taki puchaty pagórek i posadzić; ma mieć puchatą ziemię wokół siebie. Naprawdę działa

A świeże szyszki pewnie cudnie pachną ))

Halinko, współczuję z tą sosną i tą ekipą co ma przyjechać, a nie przyjeżdża, denerwujące!

Trzymaj się, pozdrawiam
Milka 11:48, 23 paź 2013

To muszę konwalnikowi dogodzic, Krysiu dzięki
Halinko, kłosówka bardzo się rozrasta rozłogami, dobra rada, nie pozwól jej kwitnąc, przycinaj, wtedy ładna
zawitka 14:26, 23 paź 2013

Kasiu, tak trzeba działać, bo ogród od razu niestety bardzo dużo kosztuje .Jak posadzisz sama ----oooo jaka satysfakcja Pozdrawiam "D
ewa004 17:13, 23 paź 2013

Pozdrowionka zostawiam
zawitka 10:17, 24 paź 2013

irena_milek napisał(a)
To muszę konwalnikowi dogodzic, Krysiu dzięki
Halinko, kłosówka bardzo się rozrasta rozłogami, dobra rada, nie pozwól jej kwitnąc, przycinaj, wtedy ładna

Wiem Tak robię z innymi trawkami ,skubaniutkie jak zakwitną to ich wszędzie ha ha ;D
Debra 12:04, 24 paź 2013

Najgorsza z najgorszych jesli chodzi o rozłogi, to jest Mozga Trzcinowata. Uważam, że należy jej unikać.
Tak jak zwykle nie mam nic przeciwko ekspansji roślin (nawet sumak mi nie straszny ), tak w przypadku Mozgi - nie warto mieć jej w ogrodzie.
To tak a'propos Kłosówki.

Halinko, no i co z sosną?
Przyjechali????
zawitka 16:10, 24 paź 2013

Dzięki Krysiu za uwagę, nie mam tej trawy a kłosówkę na wiosnę wpikuję w doniczkę i nie dam zakwitnąć .tak zrobiłam z Lirio przywiezioną z Brukseli i jest piękna w kępie i ne dałam zakwitnąć ..Tak przyjechali ok 13 tej i już po kłopocie i tak jak u Ciebie zrobiło się jaśniej .Musimy jeszcze trochę posprzątać bo zostawiliśmy trochę gałązek sobie na przykrycie trawek i sąsiadce Poczyścili drzewa zcięli to wielkie i nawet ładnie sprzątnęli .Mawet moke żurawki dwie rosły pod tą sosną mają wszystkie listki całe .Nic mi nie uszkodzili a mam tam te swoje piękne rh.Pozdrawiam
Debra 16:20, 24 paź 2013

zawitka napisał(a)
Dzięki Krysiu za uwagę, nie mam tej trawy a kłosówkę na wiosnę wpikuję w doniczkę i nie dam zakwitnąć .tak zrobiłam z Lirio przywiezioną z Brukseli i jest piękna w kępie i ne dałam zakwitnąć ..Tak przyjechali ok 13 tej i już po kłopocie i tak jak u Ciebie zrobiło się jaśniej .Musimy jeszcze trochę posprzątać bo zostawiliśmy trochę gałązek sobie na przykrycie trawek i sąsiadce Poczyścili drzewa zcięli to wielkie i nawet ładnie sprzątnęli .Mawet moke żurawki dwie rosły pod tą sosną mają wszystkie listki całe .Nic mi nie uszkodzili a mam tam te swoje piękne rh.Pozdrawiam

Ale czy Liriope jest taka ekspansywna? A kwitnie pieknie, to szkoda chyba

No to cieszę się niezmiernie, że już po całej operacji ! Jednak dobrzy fachowcy, tylko czekać na siebie każą
zawitka 16:29, 24 paź 2013

Liriope jest ekspansywna jak rozsieje nasiona towszędzie jej pełno tak było uCórki w Brukseli dlatego z czystym sumieniem ją przywiozłam.Ale u mnie zcięłam kłosy i jest fajna bo rozłóg nie ma .Siedzi w 4 ch kępach i czeka wiosny .A chópakom z firmy powiedziałam co myślę na temat ich słowności i braku telefonu .Przeprosili chyba ze 3 razy ,ale takie jest zycie .
zawitka 16:33, 24 paź 2013

O tu z brzegu liriope w takich kępsch siedzi