Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

zawitka 10:08, 20 lip 2014

To zdjęcie z zeszłego roku a w tym roku nie będzie kwiatów nie wiem dlaczego stją cebule jak wryte zielone ale kfffiatków nie ma to dla zagladających
dorciabe 11:16, 20 lip 2014

Odpowiedziałam u siebie, ale przekopiowałam

Halinko, a co bys chciała zmienić?
Wiesz, ja nie jestem zbyt dobra w projektowaniu. W ubiegłym roku w sierpniu, gdy zaczynałam przygode z Ogrodowiskiem byłam mistrzem przesadzania. Rośliny zmieniały miejsce po kilka razy, niektóre wyleciały zupełnie. Chciałam mieć porządek, poszłam w sadzenie rządkami po kilka sztuk, rządek za rządkiem itd.
Mam za mało zimozielonych, wiec wiosną było pustawo. Uwielbiam trawy i mam ich dużo, a teraz jeszcze dosadzam róże
Nie mam programu do projektowania, dlatego tak sie miotałam i ucze sie na własnych błedach. Inspiruję sie innymi cudnymi ogrodami.
Widziałaś jakie super projekty robi Syla, albo Gosia kaisog, albo asiach?
Może by nam cos poradziły, kopa na rozpęd dały
Zrób fotki ogrodu, i powiedz co Ci nie pasi
pozdrawiam
zawitka 12:42, 20 lip 2014

Zaczęłam wczoraj wojnę z tą rabatą bo była za wąska siedzą tam same róże mimo pryskania grzyb je dopadł i siedziały takie gołe a miałam posadzoną tylko trzmielinę zieloną wiosna 2013
zawitka 12:58, 20 lip 2014

dzisiaj kawałek jej
zawitka 13:04, 20 lip 2014

I druga część .wczoraj ją poszarzyłam wsadziłam zieloną trzmielinę .Róże białe stąd zabiorę bo nie pasują i żle wyglądają Zostawię czerwone po lewj stronie .Podasziłam już je lawendą zciętą ale czerwony i niebieski cósik tyż nie to ha ha Poradżcie co dać
dorciabe 16:50, 20 lip 2014

Halinko ja to mam fazę na trawki i sadziłabym wyższe za różami czerwonymi jakieś miskanty może srebrzyste morning light, róże w trawkach cudnie wyglądają. Dałabym też trawki tutaj za trzmieliną zamiast berberysa czerwonego. Trzmieline będziesz strzygła na żywopłocik? Jeśli tak to może carex np. variegata pomiędzy . Na brzegu rabaty przed różami pasuje też amazon mist lub frosted curls, te włosiste albo evergold
zawitka 17:28, 20 lip 2014

Dorotko ja też chcę trawki bo przy nich nie ma roboty Zaraz zapisuję rodzaje trawek wygoglam je zobaczę jakie sa i kupię Tak trzmielina marzy misię taki półokrągły mały żywopłot a może tę trzmielinkę szaro zieloną zamienić na żółtą mam jej od groma a rabatka bedzie jaśniejsza .Kolory tutaj to czerwony żółty i pomarańczowy
dorciabe 19:12, 20 lip 2014

zawitka napisał(a)
Dorotko ja też chcę trawki bo przy nich nie ma roboty Zaraz zapisuję rodzaje trawek wygoglam je zobaczę jakie sa i kupię Tak trzmielina marzy misię taki półokrągły mały żywopłot a może tę trzmielinkę szaro zieloną zamienić na żółtą mam jej od groma a rabatka bedzie jaśniejsza .Kolory tutaj to czerwony żółty i pomarańczowy

Ja osobiscie wolę żółtą trzmielinę, Syla ma piekny żywopłocik z takiej własnie , a w środku żurawki chyba carmelowe i kulki bukszpanowe https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/26/260180/original.JPG
zawitka 21:35, 20 lip 2014

Czyli jutro jak nie będzie lało to wyasdzam zielona a dam zółtą i jeszcze poszerzę chyba trochę ją Wiesz czy dobrze będzie jak dam tam miskanta chińskiego między róże te czerwone tak lekko z tyłu. tam przy kamieniu siedzi Zebrinus wcale nie mały czy go tyż wyciepać bo jak jedna trawka to jedna >????
Nallar 22:15, 20 lip 2014

Widzę że ostro działasz.
Wstawiłam u siebie zdjęcie zawilca o które prosiłaś.