Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

Kasiek 08:44, 07 sty 2013

Dzien dobry Mam nadzieje,ze rodzinka dba o Ciebie Kuruj sie pomalutku i uwazaj na siebieCzekam na obiecana opowiesc i zycze milego dnia
zawitka 11:29, 07 sty 2013

Dzięki Kasiu.Taaaaaaaaaaaaaaaaakk pomalutku ale jak to zrobić jak prę do przodu i przy robocie okazuje się że nie mogę nooooo i wścieklizna a najwięcej dostaje M-----ale dobrze to znosi.Lecę na górę trochę poskładać bo jak przyjeżdza Córka z Wnukami z Brukseli to przez moją chatkę przelatuje taaajjjfun.Zrobię co dam radę a reszta potem Pozdrawiam serdeczni.Opowie..sci póżniej Pa
zawitka 17:12, 08 sty 2013

Witajcie tak jakoś cichutko Halo jest tu ktoś.Mam pytanie do ogrodników z W-wy i okolic Puławskiej jakie zdanie macie o Melonie przy Puławskiej czwarto tam kupować roślinki Dzięki Pa
Toszka 01:18, 10 sty 2013

Halinko, Melon jak najbardziej tak! I kawałek za Melonem jak jedzie się na Piaseczno, po prawej (trzeba ciut podjechać) są "szkółki zamojskie", nowe, ale ceny przystepne i można coś interesującego wygrzebać
zawitka 08:52, 10 sty 2013

Witaj Toszko!!!!! dzięki faktycznie Melon nie jest tani a nie wiedziałam że jest jeszcze coś Duże dzięki,A przy okazji napiszę dla wiadomości innych odwiedzających moją stronę jak ktoś potrzebuje kamyki to jadąc do Piaseczna skręcić w Karczunkowską i przed torami po lewej stronie sprzedają Kupiłam białe 500 kg za 38 zł.Toszka daj swój podpis bo nie trafimy do Ciebie Pozdrawiam serdecznie i lecę Ciebie szukać
zawitka 08:53, 10 sty 2013

Toszka 00:28, 11 sty 2013

Halinko, jeszcze mnie nie znajdziesz... Nie mam czego pokazywac, a i w ciągu 3 lat musieliśmy koncepcję zmieniać i o ironoi z przyczyn zupełnie niezależnych od nas. Z lenistwa jestem bardzo praktyczna (nie chodzi o nieobsługowość ogrodu), a i sam ogród musi być praktyczny, bo wąziutki i praktycznie całe nasadzenia są wzdłuż chodnika do domu, a to ponad 50m. Przy takim ogrodzie (z 3 i ćwierć psa w dodatku) tylko praktyka pokazuje nam co zdaje egzamin, a co pozostaje w sferze "chciejstwa".
A na razie odważyłam się oficjalnie podglądać świat Ogrodowiska i grono pozytywnych, pełnych empatii zapaleńców. Troche for i portali przejżałam i tylko tu panuje pozytywna energia bez nakazów i zakazów i wmawiania nam co dla nas najlepsze.

Dodam jeszcze, że blisko mnie też jest "sklep-kamieniołom", ale ja kamieni sie wystrzegam (była nawet walka o to z moim TŻ), bo pod kamieniami siedzi masa robactwa i ślimaków, a i nierzadko nornice mają pod nimi dziury.
zawitka 10:37, 11 sty 2013

Toszko oglądaj podpatruj po to jesteśmy Pozdrwiam .Ja już lszykuję się do wiosny bo kupiłam nasiona trawy pampasowej i zobaczę co z tego będzie Ha haPozdrówka.
zawitka 10:40, 11 sty 2013

I aby do wiosny !!!!!
Toszka 22:50, 11 sty 2013

halina_zawitkowska napisał(a)
Toszko oglądaj podpatruj po to jesteśmy Pozdrwiam .Ja już lszykuję się do wiosny bo kupiłam nasiona trawy pampasowej i zobaczę co z tego będzie Ha haPozdrówka.

Myślę, że lepiej pampasówkę kupić niz bawić się w wysiewanie - koszt mojej był ok 20zł. Pampasówkę kupiłam w zeszłym roku na wiosnę w PNOSie w al. Krakowskiej. Rozrosła się, miała 6 wiech. Dwie nie zdąrzyły wyjść przed mrozami, zerwałam je i obrałam jak kolby kukurydzy - teraz stoją w wazonie. Pampasówka przykuwa uwagę, ale to był błąd z mojej strony - nie bedę rozpaczać jak mi wygnije na wiosnę. Po pierwsze te trawę trzeba zabezpieczać na zimę. Przemarza i wygniwa zazwyczaj. Po drugie franca ma strasznie ostre krawędzie liści - jakbyś hodowała setki brzytew... moment nieuwagi i ręce pocięte do krwi. Zestrzyżenie jej było możliwe tylko przy pomocy elektrycznego sekatora. Ręcznym małym było niebezpiecznie, a nożyce ogrodowe nie dawały rady.

Jak chcesz fajne trawy i byliny (za niewielkie pieniądze) to od Puławskiej, na ulicy Jaskólczej swoją szkółkę ma pani Dziatko.