Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

zawitka 08:20, 12 sty 2013

Już wiem gdzie to jest --- na Jaskółczej kupuję wieńce i kwiaty Dzięki no widzisz jak dobrze mieć przyjaciół.
zawitka 08:41, 12 sty 2013

Już powoli chciałabym planować zmiany ..To jest strona wschodnia płot zakryję bluszczem.Nie przerażajcie się mówiłam wsio od nowa.W miejscach gołej ziemi były co pół metra tuje .oddałam je .Teraz chcę mieć pasek ładnej trawy tę cała do zasiania nowej ale już po wszystkich pracach.Jeszcze uwaga nie śpię po nocach myślę co zrobić żeby zza płotu nie przelewała się woda.Muszę sama zadbać o to może coś poradzicie pasek cały od płyt przy domu do płotu ma 3 m.Przez tę budowę muszę wszystko zmienić.Jestem gotowa na wszystkie uwagi i już dziękuję.Mam w ogrodzie dużo bukszpanów tui mniejszych i .i takich jak widać mocno przyciętych.Ju.z dziękuję swoim projektantom ,A długość tego paska to 16 m..
zawitka 13:13, 13 sty 2013

O O O O wszyscy się wystraszyli i uciekli nie ma co się bać 2 lata i będzie pięknie Wsadzę wzdłuż płotubluszcz zimozielony i tawulki takie jasno żółte niskie plus falisty kacik i będzie ładnie. Podlewać nawozem i jak ruszy to z tamtej strony płotu będę łapać, Ha Ha
Ozz 16:44, 13 sty 2013

ja bym przy tej ścianie posadziła coś wysokiego i wąskiego... najlepiej zimozielonego przynajmniej częściowo, ale może być też np. grab (jest tani zwłaszcza kopany z gruntu) - bo on może być zarówno w formie żywopłotu, jak można zrobić z niego formy szpalerowe/skrzyniowe na pniu i wtedy jest na dole miejsce na nasadzenia, a górę się zakrywa... bo te bloki są straaaszne

może gdzieś z boku znalazłoby się też miejsce np. na wiśnię kolumnową 'Amanogawa' - jest zabójcza kiedy kwitnie.

Mogły by być też kolumnowe wersje brzóz (osuszają teren), kilka sztuk świerków serbskich (są wąskie i można ciąć).

Na pewno musi coś wystawać ponad ogrodzenie co najmniej 1 m... a może da się coś posadzić od strony osiedla parę metrów przed ogrodzeniem (czegoś super taniego nawet)? Te same kilka brzóz, a nawet zwykłych świerków ,,poświątecznych" - osiedle miałoby trochę zieleni, a Ty minimalną osłonę od bloków...
zawitka 18:30, 13 sty 2013

Witaj OZZ!! Dzięki za propozycje te bloki już nie straszne straszne było przez poprzednie lata hałas. cemeny kurz i przekleństwa teraz jest spokój .Ale dałaś mi fajną propozycję nie pomyślałam Za płotem jest pasek ziemi 40 cm i droga osiedlowa posadzę choinki z tamtej strony może mnie nie pogonią, za to M powie że znowu mam za mało ziemi i poszłam do śąsiada .Nie chciałabym sad bo nie mam już tyle siły zić coś co musiałabym scinacDzięki ,aby do wiosny!!!!!
zawitka 12:31, 15 sty 2013

zawitka 12:34, 15 sty 2013

zawitka 12:36, 15 sty 2013

boguslawa_ma... 15:55, 16 sty 2013

Witaj Halinko
Odwiedziłam twoj wątek, poczytałam
Ładne te twoje hortensje,żeby moje tak zakwitły
Będę tu zaglądać
Zeta 16:14, 16 sty 2013

Ja bym przy tym plocie posadziła graby kolumnowe lub brzozy ...tak żeby zasłonić te bloki.... a pod spodem coś niższego...może kulki bukszpana i pomiędzy trawki??