Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

zawitka 17:47, 23 sie 2014

Zastanawiam się głośno czy można wysłać teraz hortkę czy na wiosnę Podpowiedzcie bo z tego przesadzanie ha ha ----zgłupiałam ????????
kasiek 21:42, 23 sie 2014

Ale masz laurek! A jak z zimowaniem różnych gatunków? Mnie pięknie rośnie od Ciebie (wkeiłam fotkę). Bardzo ładna i elegancjka ta biała rabatka. A co do hortki to... nie wypowiadam się bo ja przesadzam, dzielę w każdym miesiącu, i w zimie i w lecie i... jakoś nic mi nie pada (tyle że potem dobrze dbam)
zawitka 08:51, 24 sie 2014

Kasiu---no właśnie chciałabym wysłać ale szkoda by było żeby zmarnować poczekam trochę będzie chłodniej A ze zmianami w ogrodzie tak to jest sam człowiek nie widzi ale jak ktoś przyjedzie i powie to cieszy.U mnie jescze bajzelek bo muszę grupować rośliny ale przyjechała osoba kótra nie widziała ogrodu 2lata i tak się zachwyciła ogrodem /nieskromnie powiem /
iwonaal 10:49, 24 sie 2014

Pozdrawiam niedzielnie.
zawitka 12:18, 25 sie 2014

Dla Bogdy ---- zobacz moje są już takie sadziłam je w lipcu ale nie mogę ich riuszać do wiosny jak chcę mieć dobre korzenie Pilnuję podlewania

To są moje małe horti tegoroczne "d
boguslaw_r_ 14:49, 25 sie 2014

Witam pięknie, przesadzać jest w miarę łatwo, natomiast pozyskać pożądany efekt bardzo trudno, jest taka niepisana tajemnica że część roślin można przesadzać w okresie od 15 do 30 sierpnia, drzewa wtedy odpoczywają, można je wtedy przesadzać bezpiecznie, niewielu to potrafi ponieważ postępowanie po przesadzeniu jest dość trudne.
nie żałuj z roślinami tak jest, robisz wszystko prawidłowo, a niektóre usychają i tyle.
Pozdrawiam serdecznie, buziole.
Napia 15:21, 25 sie 2014

Piękne metamorfozy,zrobiło się elegancko i zwiewnie. Trawki super pozdrawiam
Matka 16:04, 25 sie 2014

Szkoda, że ja swoich w lipcu nie powtykałamgooopia jasuper Twoje są
grazyna_olsz... 16:56, 25 sie 2014

zawitka napisał(a)
Dla Bogdy ---- zobacz moje są już takie sadziłam je w lipcu ale nie mogę ich riuszać do wiosny jak chcę mieć dobre korzenie Pilnuję podlewania

To są moje małe horti tegoroczne "d

Witam pięknie

Podziwiam lipcowe sadzonki
Ja też sadziłam w lipcu i psinco wszystkie padły
Może coś nie tak robię ale nie poddaje sie i teraz w połowie sierpnia wsadziłam ponownie zobaczymy z jakim efektem. Powiedz prosze czy dajesz do ukorzeniacza
zawitka 09:42, 26 sie 2014

Boguś dzięki wielkie -----jak padnie to trudno

Napia ---napisałam o floksach u Ciebie

Bogda spróbuj jeszcze wsadzić w doniczkę kilka sztuk dla próby ale doniczkę wstaw w domu i dbaj o nie Nie mogą być na słońcu i nie mogą mieć za such

Grazynko tak daję w ukorzeniacz gałązki ten do stwardniałych Grażka a moę trzymałaś je na słońcu ,one muszą być w cieniu i mieć wilgotno