Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

zawitka 10:17, 18 mar 2013

Powiem Wam jak kombinuję zeby nie lecieć do Brukseli .Jest tam jeszcze do czerwca moja Córcia z 2 chłopców.Wracają w czerwcu już na stałe po 3 latach pobytu i to dla mnie miód na serce ,bardzo chciałam żeby wrócili. Wracają ---ale wymyśliła moja Córcia że koniecznie muszę pojechać jeszcze zobaczyć w Holandii tulipany. Byłam w Holandii 2 razy ale nie w okresie kwitnienia. No i w rezultacie pewnie polecę bo niestety odłożyłam zgodnie z umową z Córką swoje zabiegi rehabilitacyjne .Stało się przełożyli a tak liczyłam że nie Łot i heca.Pewnie jesteście ciekawi dlaczego nie chcę lecieć do Niej jak to dlaczego-----wiosna kwiatki taras do zrobienia kanciki -------a ja na wycieczce ???????/ To jest to że nie chcę stresu związanego z samolotem GŁUPIA BABA no nie
JoannA 10:55, 18 mar 2013

Halinko, podróż samolotem to najbezpieczniejszy środek komunikacji, pomyśl też sobie ile godzin musiałabyś spędzić w aucie i stres ci minie Nie kombinuj - leć! Jak ja Ci zazdraszczam
pozdrawiam słonecznie
anna_pisalska 12:35, 18 mar 2013

Rozumiem Cię Halinko, ja również niekomfortowo czuję się w powietrzu. Jednak perspektywa długiej jazdy samochodem pomaga ostatecznie podjąć decyzję. Pozdrawiam i zazdroszczę widoku tulipanów. Mam nadzieję, że wrzucisz kilka fotek po powrocie
hanka_andrus 12:44, 18 mar 2013

Miałam taki sam dylemat przed lotem do Reykjaviku. Okazuje się, że mniej było sensacji niż przy jeździe autobusem MZK po naszych ulicach. Leć, rób zdjęcia, a taras i kanciki...też mi wytłumaczenie. Zrobisz jak wrócisz! Od braku tego nic się nie zawali. Powodzenia i miłych wrażeń.
Zazdroszczę!
zawitka 19:49, 18 mar 2013

ASIU ANIU i HANIU -----dzięki za wsparcie ----- jesteście wspaniałymi koleżankami pewnie że biorę aparat zrobię zdjęcia .Córcia się cieszy bardzo a Zięć mówi nie ciesz się ,będziesz się cieszyć jak zobaczysz Mamę u siebie ha ha . Pozdrawiam cieplutko choć za oknem mrozik
zbigniew_gazda 09:01, 20 mar 2013

Halinko dzięki za życzenia i spacer po naszym ogrodzie. Przebiegłem kilka stron u Ciebie i muszę zwiedzić całość. Doskonale Cię rozumiem z tym samolotem. Przyznam się szczerze że nigdy nie leciałem i też miałbym opory. Pozdrawiam.
jotka 09:25, 20 mar 2013

Halinko, kanciki nie zając- nie uciekną
A widok kwitnących tulipanów bezcenny Takie widoki zostają w sercu i pamięci na całe życie
I można z nich czerpać do woli, w dowolnym momencie . I mają jeszcze jedną zaletę - nikt nie może nam tego zabrać
Stres jest (wg mnie) przy każdej podróży. Dzisiaj córka ma wrócić z Kopenhagi, a tam śnieżyce. Uspokoję się dopiero jak ją uściskam...
Anabell 23:37, 20 mar 2013

Halinko! Azofoska to też mieszanka z makro i mikro nawozami, dajesz dobrą miarę. Dla mnie to się słabo rozpuszcza w wodzie. zobacz czy nie zostaje w słoiku osad. jeśli zostanie to jest to fosfór który cięzko rozpuścić. skład azofoski to azotu 13,6% fosforu 6,4% potasu 19% i magnezu 4,5 % ale zawiera i Wapń który nie potrzebują Rh i horti. wskazana jest pod warzywa drzewa i inne rośliny.
Nawóz do Rh tylko stosować do roślin kwaśnolubnych są specjalne mieszanki, a dodatkowo wcześniej w małej dawce siarczan amonu lub saletra amonowa. Siarczan bardziej zakwasza ale to jest sam AZOT.
a dla kwitnienia roślinie potrzeba jeszcze fosforu i potasu.
Nie wiem czy wystarczająco jasno Ci napisałam .
Jeśli chodzi o wyjazd to wcale się nie namyślaj. Pozdrawiam.
zawitka 08:54, 21 mar 2013

zbigniew_gazda napisał(a)
Halinko dzięki za życzenia i spacer po naszym ogrodzie. Przebiegłem kilka stron u Ciebie i muszę zwiedzić całość. Doskonale Cię rozumiem z tym samolotem. Przyznam się szczerze że nigdy nie leciałem i też miałbym opory. Pozdrawiam.

Tak ten samolot mi nie odpowiada-----całkiem ale juz jadę -samochodem .;D
zawitka 09:00, 21 mar 2013

JOLU I HANIU----jadę i cieszę się bo będą zdjęcia i może kule sobie kupię taniej do ogrodu Pozdrawiam i polatam u Was bo mam chwilę czasu Ukłony za spacer choć u mnie nie ma co oglądać bo zdjęcia wszystkie były robione na jesieni po robotnikach .Pozdrawiam cieplutko choć na dworze zima na całego