Witaj Zawitko kulki bukszpanowe mnie zauroczyły a płytki na tarsia, przykra sprawa i pomysleć, że to tylko 5 lat widocznie nasz klimat śnieg, mróz im nie służy.Nie martw się nie można wszystkiego przewidzieć i na wszystkim się znać Ja też się nie raz tak "nacięłam".
Halinko, pięknie fryzujesz swe bukszpanki!
Wiatka ok, a taras za chwilę będzie super!
Halinko obejrzałam zdjęcia z wycieczki, świetne zakupy zrobiłaś i te pola kwitnących tulipanów
Rabatka całkiem nieźle ci wyszła, bluszczyk jak zarośnie, pięknie będzie.
Będę podpatrywać jak tam tarasik wyjdzie, pozdrówka ślę
Trerakota ,bo mój taras jest podwyzszony tak że kostka nie mogła być a mnie tak korciło ha ha ale córcia przegłosowała.
Rozwalam jak leci taras juz poszedł i dziś wzięłam się za prrzed ogródek bo musiałam wykopać wszystko co rosło przy tarasie. a właściwie prawie wszystko usunełam zastała sosenka ya z przodu i to chyba jałowiec zakulkowany jak to zrobić żeby się nie narobić. Mam zamiar wsadzić na nowo te same tulę na kij€ kulki 4 szt one mają ok 80 cm wys ipodsadzić równo w rządku kulkami bukszpanu 50 6- cm tak żeby tego boku tarasu nie było widać . I co bliżej .Słońce cały dzień Poradzcie choć wiem że nie macie czasu alllle moooże ??????
Halinko pytałaś u mnie o kulki czerwone, pewnie chodzi o berberys admiration, fajny jest też bagatelle i tiny gold- ten ostatni o żółtych liściach- u mnie rośnie od południa i radzi sobie znakomicie, dwa pierwsze aż się proszą o słońce, bo wtedy pięknie się wybarwiają. Posadź je w grupie po kilka sztuk, to będzie lepszy efekt, jakieś trawki do tego może- ja osobiście uwielbiam rozplenice, ale mogą być też turzyce.
Jak najbardziej lawenda pasuje na słońce- widzę że już ją masz, poczytaj też tutaj: https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/228-rosliny-okrywowe-w-ogrodzie