Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

m_gocha 00:23, 23 lut 2018

zawitka napisał(a)

Ja przetestowałam już kilka traw i wiem że zadne nie są tak trwałe i ładne jak te 3 .O grazilimusa to ne dbałam za bardzorośnie w kącie rozsadzona jedna sadzonka na 4 sztuki w glinie i rośnie i dobrze wygląda .Wg mnie to sztywność ma tak jak Morling L i nie pokładają sie nie śmiecą jak uschną. Zebrinys może nie jest aż tak sztywny ale mam różnej wielkości ja i jest ładna .Może trochę jak usycha to te zdziebełka dolne leżą ale to nie mocno i nie widać tego tak drastycznie jak przy innych trawach.

Polecam wszystkie 3 są nie kłopotliwe.Wysłała bym Ci ale kurcze moja poczta baaardzo żle działa i mogę stracić trawy ,dlatego obiecałam już nie wysyłać traw.Może będziesz w W-wie na wiosnę to zapraszam odkopię i podzielę się z Tobą .A może ktoś znajomy będzie ?????
Halinko kochana dziękuję za odpowiedź no i za chęć podzielenia się trawkami Raczej w W-wie baardzo rzadko bywam (jak by zliczył to ostatnimi czasy 2 razy wycieczkowo a raz na meczu ). Syn czasami bywa ale zawsze w pędzie
Jeszcze raz przyjrzałam się tym miskantom u Ciebie i chyba na 1 miejscu postawię na ML. Mam nadzieję, że na słońcu dobrze sobie radzi. Przymierzam się do stworzenia jakby żywopłotu z traw - szczególnie na takim efekcie zależy mi latem, aby zasłonić się od drogi
Na pewno muszę pamiętać o podlaniu gnojówką
Macham i życzę niewielkiego mroziku
zawitka 08:39, 23 lut 2018

GOSIU-----dzięki te 3 trawy dzielnie sobie radzą na słońcu a żebrinus jest nawet ładniejszy bo lepiej wybarwiony
Aurelllia 12:58, 23 lut 2018

Zawitka zawitałam do Ciebie Przebrnęłam cały wątek i powiem Ci, że po zdjęciach i przytoczonych ulicach wnioskuję, że gdzieś w okolicy mojej mieszkasz Jak miło
jolanka 20:58, 23 lut 2018

Halinko, -11 juz u mnie teraz
zawitka 08:15, 24 lut 2018

Aurelllia napisał(a)
Zawitka zawitałam do Ciebie Przebrnęłam cały wątek i powiem Ci, że po zdjęciach i przytoczonych ulicach wnioskuję, że gdzieś w okolicy mojej mieszkasz Jak miło

Witaj ------ mnie również miło że jest koleżanka blisko.Ekstra To zapraszam do siebie na kawkę .Jest nas coraz więcej i musimy zrobić wiosną spotkanko
zawitka 08:18, 24 lut 2018

jolanka napisał(a)
Halinko, -11 juz u mnie teraz

Aż poszłam zobaczyć bo mam termometr na ganku jest - 6 ale mam radochę bo jest już 5 cm śniegu
BasiaLT 17:55, 25 lut 2018

Tego śniegu to ci zazdroszczę. U mnie coraz zimniej a śniegu zero.
Milka 18:04, 25 lut 2018

podobnie, jak Ty Halinko, działałam w ogrodzie, zanim mrozy nastały. Podziwiam cięcie topiarów, wprawnie idzie pozdrawiam
zawitka 08:00, 26 lut 2018

BasiaLT napisał(a)
Tego śniegu to ci zazdroszczę. U mnie coraz zimniej a śniegu zero.

Oj czekałam na tę kołderkę, czekałam .Zimno jest bardzo taki mróz poterzbny ale przy większym śniegu
zawitka 08:04, 26 lut 2018

Milka napisał(a)
podobnie, jak Ty Halinko, działałam w ogrodzie, zanim mrozy nastały. Podziwiam cięcie topiarów, wprawnie idzie pozdrawiam

Mileczko tak trzeba robić ,wykorzystać możliwości bo co się zrobi to na wiosnę jak znalazł.U mnie ziemia była w ogóle nie zamarznięta.Zrobiłam kanciki i przesunęłam bez problemu wielki głaz .Topiary rosną cięcie jakoś idzie ale nie mogę dojść do takiej wprawy żeby te kule były tak idealne jak po cięciu maszyną ha ha Buziaki i nie zapracuj się