Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

zawitka 08:30, 20 lis 2018

gogo napisał(a)
Witaj Halinko
Dzięki za różyczki, są piękne
Ale fajnie, że się nam pomyślało o sobie jednocześnie. Wątek przeczytany i obejrzany, nowe zakupy świetne. Lubię derenie, mam jeden mały, a na więcej nie mam miejsca, więc będę oglądać u Ciebie.
W tym roku nie kupowałam chryzantem / przez wyjazd /, a kocham te kwiaty. Na razie będę patrzeć na Twoje, a w przyszłym roku kupię dużo zimujących.
Trawy u Ciebie giganty, moje też zacznę podlewać pokrzywą, o ile przetrwają zimę.
Pozdrawiam

Z chryzantemami zaczynam dopiero po latach Mieliśmy kiedyś hodowlę chryzantem .Robota przy nich nie zła ale za to kwiat też był piękny. Na przyszły rok będę ich nieć więcej jak nie pomarzną bo nie chcę wykopywać korzeni i trzymać w piwnicy,Ja już obiecałam sobie że nie podleję zadnej trawy pokrzywą bo za szybko trzeba je rozdzielać tak rosną .Pozdrówka ślę ;d
zawitka 08:35, 20 lis 2018

A U MNIE ZAKWITŁA TRAWA MORLING LIGT.

Cieszę się jak dziecko bo nareszcie wiem jakie kłosy ma .

Kwitną tylko te cztery wielkie. Myślę że kwitną zawsze bardzo póżno a u nas dla nich za wcześnie przychodzi zima .W tym roku wyjątkowo długa jesień i zdążyła wypuścić kłosy.

Kasya 09:04, 20 lis 2018

A u mnie nie zakwitła, chociaż widać ze miała zamiar
zawitka 09:27, 20 lis 2018

Kasya napisał(a)
A u mnie nie zakwitła, chociaż widać ze miała zamiar

Czekałam że w zaszłym roku zakwitnie ale nie a w tym za to dała czadu ale chyba dalej się nie rozwinie Zobaczymy!!!!!
anabuko1 10:54, 20 lis 2018

zawitka napisał(a)

Jak wiesz sama w ogrodzie to tylko gomnastyka.

Ale ja lubię tą ogrodową gimnastykę. Za darmo mamy areobik i wikoki ogrodowe
Jak tam miałaś śnieżek ?
Pozdrawiam cieplutko
gogo 15:50, 20 lis 2018

Witaj
Masz dobrą rękę do roślin, to i trudno kwitnąca trawa Ci zakwitła.
Ja chętnie pobawiłabym się wysiewem chryzantem, nie wiem jak z kupnem nasion.
Moja ciocia siała pierzaste jasnofioletowe, ale ja wtedy nie miałam ogrodu i tylko u niej mogłam nasycić wzrok pięknościami.
A skoro jej się udawało, to i ja spróbuję.
Pozdrawiam
Aurelllia 16:18, 20 lis 2018

Ten rok sprzyja trawom Ładna jest z tym białym obrzeżem Właśnie spisuje sobie nazwy traw jakie by może u mnie zagościły - czy ona mocno się kłączami rozrasta czy to typ trzymający się ładnie w kępie jak miskanty ?
zawitka 09:42, 21 lis 2018

anabuko1 napisał(a)

Ale ja lubię tą ogrodową gimnastykę. Za darmo mamy areobik i widoki ogrodowe
Jak tam miałaś śnieżek ?
Pozdrawiam cieplutko

Nie widziałam śniegu u siebie bo wyjeżdzałam na balety do Augustowa ,ubawiłam się jak nigdy dotąd.Wróciłam to już go nie było.
zawitka 09:47, 21 lis 2018

gogo napisał(a)
Witaj
Masz dobrą rękę do roślin, to i trudno kwitnąca trawa Ci zakwitła.
Ja chętnie pobawiłabym się wysiewem chryzantem, nie wiem jak z kupnem nasion.
Moja ciocia siała pierzaste jasnofioletowe, ale ja wtedy nie miałam ogrodu i tylko u niej mogłam nasycić wzrok pięknościami.
A skoro jej się udawało, to i ja spróbuję.
Pozdrawiam

A wiesz nigdy nie miałam doczynienia z nasionami chryzantem ,zawsze sadzonkowałam,albo gotowe sadzonki kupowałam . Te które miałam nigdy nie doczekały nasion bo złamał je zawsze mróz .Jak gdzieś dostaniesz nasiona to warto spróbować .

zawitka 09:56, 21 lis 2018

Aurelllia napisał(a)
Ten rok sprzyja trawom Ładna jest z tym białym obrzeżem Właśnie spisuje sobie nazwy traw jakie by może u mnie zagościły - czy ona mocno się kłączami rozrasta czy to typ trzymający się ładnie w kępie jak miskanty ?

Tak ten rok łaskawy był trawom Morling Light to najładniesza trawa z miskantów .Rośnie w kępie jest sztywna nie pokłada się i nie tak wiele potrzebuje.Nawet wykopać ją nie jest trudno bo wykopywał eM Ani /Anabuko/dosyć duże kępy i specjalnie nie narzekał.Nie wiem tylko jak przy dzieleniu bo ja dzieliłam małe kępy.

Nie wiem tylko jak wysokie będą te wiechy ML bo u mnie są jeszcze między liśćmi jak mróz nie przytnie to urosną jeszcze.Masz poniżej te kępy .