Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

Debra 20:12, 02 lip 2013

zawitka napisał(a)

Dla Wnuków .To moje ukochane drzewko już zapisane w gminie na straty zamordował je ochojnik---nie byłam w stanie go uratować ale będę go trzymała do samego końca bo to ja sadziłam jak jeszcze działki nie miałam ,

Bardzo mi przykro ;-(
Oj, jak ja nie lubię ścinania drzew. No ale kto lubi ....
hanka_andrus 20:50, 02 lip 2013

Ale kora i układ sęków ,aż się prosił o "uczłowieczenie"! Brawo! Pomysł na 6 z koroną!
monteverde 02:12, 03 lip 2013

zawitka napisał(a)

Zawitko czy one są do kupienia czy ktoś je zrobił dla Ciebie? pozdrawiam
zawitka 09:43, 03 lip 2013

Zaraz pójdę zobaczę to chyba stare uchwyty od parasoli ja też mmówiłam mu żeby zespawał w łączeniu a zrobił bardziej pomysłowo Lecę zobaczę .Otuż mały stożek jest zrobiony ze starego paraola a na dole kółko wzięte z felgi koła samochodwego i połączone pręty drucikiem i zalepione taśmą .Duży też parasol ogrodowy i łączenie też drutem z felgi ale nie ma dole a wyżejna wysokości obwodu drutu Pozdrawiam i życzę sukcesów w podcinaniu stożków.
zawitka 10:18, 03 lip 2013

Uczłowieczyłam będe na niego patrzeć bo nie zetnę go długo bo mi szkda Pozrówka Haneczko !

,Debro zal mi go, ale mam czyste sumienie bo walczyłam jak lwica o nie A drugie tez chore inawet pękło mi wdłuż jak były te duże mrozy ale jakoś się trzyma .Też to pęknięcie klajstrowałm żeby soki nie schodziły i może da radę Czasami człowiek bezsily wobec natury .Byłam nawet w Gminie żeby mi pomogli uratować ,to powiedzieli pani drzewo pani ból ale jak zciąć to muszę się pytać i tak to jest .Pozdrawiam serdecznie
Debra 10:54, 04 lip 2013

zawitka napisał(a)

,Debro zal mi go, ale mam czyste sumienie bo walczyłam jak lwica o nie A drugie tez chore inawet pękło mi wdłuż jak były te duże mrozy ale jakoś się trzyma .Też to pęknięcie klajstrowałm żeby soki nie schodziły i może da radę Czasami człowiek bezsily wobec natury .Byłam nawet w Gminie żeby mi pomogli uratować ,to powiedzieli pani drzewo pani ból ale jak zciąć to muszę się pytać i tak to jest .Pozdrawiam serdecznie

To prawda, że człowiek malutki wobec natury. W tym przypadku nie ma wyjścia, gorzej jak padają zdrowe drzewa w imię np. modernizcaji parku, czy pod budowę nowego blokowiska, ale i na to nie ma lekarstwa. Tzw. cywilizacja wygrywa z naturą. Człowiek nie.
JoannA 14:02, 04 lip 2013

Halinko, ciesze się bardzo że zaglądasz i zapraszam częściej.
Zmiany u Ciebie ogromne, taras ślicznie teraz wygląda, ciurkadełko super wyszło i kawka na tarasie w tak pięknym otoczeniu smakuje wyśmienicie. Kulkowanie bukszpanów opanowałaś do perfekcji.
Miło pobyć u Ciebie w ogrodzie.
pozdrawiam serdecznie
Mathildis 17:29, 04 lip 2013

zawitka napisał(a)

Ja stożków ciąć na razie nie będę, ale pomysł ZACNY
zawitka 17:33, 04 lip 2013

Joasiu jeszcze to nie to co ma być ale zrobię tak jak marzę tylko to wymaga czasu a teraz go nie mam bo mam rogardiasz w domu zjechała Córcia z Brukseli .Miała już mieć wykończony dom i nici z tego .jestem wściekła bo nawet jak człowiek coś zaplanuje chce zapłacić za robote to ludzie takie cyrki wyprawiają że szkoda o tym pisać Więc ma 6 osób więcej no i cały dobytek masakra .Mam tylko nadzieję że to juz długo nie potrwa Pozdrawiam .
Mathildis 17:33, 04 lip 2013

zawitka napisał(a)
E ewcia ! !Ale piękne kfffiatuchy dostałam od Ciebie a u mnie kwitnie 1 jeden powyżej:

To poidełko musisz koniecznie czymś zabezpieczyć.