Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

Enya73 21:59, 25 cze 2013

Witaj Halinko

Czesciowo odpisalam u siebie Dziekuje za odwiedzinki i slowa uznania

Wklejam Twojego posta: "Mam prosbę poradz mi czy ten jałowiec można posadzić przy wjeżdzie do garażu żeby zarósł brzydkie boki wjazdu".

Mysle, ze nie ma najmniejszego problemu, mozesz posadzic tego jalowca przy wjezdzie. Jak mi wychodzi poza obrys rabat, to go przycinam. Moze wklej jeszcze zdjecie tego wjazdu

Pozdrawiam serdecznie

Anita
zawitka 08:10, 26 cze 2013

Witaj Podbudowałaś mnie bardzo --dzięki nie wklejam już brzydkich zdjęć bo mam ich i tak dużo a wjazd widać na str27 4 i 5 zdjęcie po prawej stronie w głębi Nie jest to już wjazd do garażu a wejście do piwnicy Garaż zlikwidowałam a te betonowe boki widać .Miałam je odnawiac ale szkoda pieniędzy,a jak zarośnie to będzie ładniej.tylko nie wiem czy posadzić nisko i niech rośnie w górę czyli pnie się czy posadzić wysoko bo jest taka możliwość i niech zwisa Pozrawiam serdecznie . i duże dzięki
jotka 08:17, 26 cze 2013

zawitka napisał(a)

Moje Wnuki to 8 i 6 lat żyć bez siebie nie mogą ale jak nie mają pracy to szaleja a z szaleństwa zawsze jest awantura ,jak się zepna to rozdzielić ich nie można ale są kofffaane bardzo.Pozdrawiam .Efekt końcowy bedzie.

Moje 6-letnie bliźniaki mają tak samo, bo w czasie deszczu dzieci się nudzą ... Właśnie obmyślam zabawy na dzisiejsze kameralne popołudnie, bo wiatr, deszcz i zimnica ...

pozdrawiam
zbigniew_gazda 09:04, 26 cze 2013

Hej Halinko. Betonowymi bokami wjazdu się nie przejmuj. Szkoda forsy. Zobacz na foty z angielskich ogrodów. Im starsze ściany które nabrały różnych nalotów tym ładniej. Ogród jest na lata a nawet pokolenia przecież. Zasłoń jałowcem a może trzmielina by była dobra? np. biało-zielona. Widziałem jak ludziska prowadzą ją na kratkach lub innych podporach i pięknie się rozrasta.
Enya73 09:19, 26 cze 2013

Halinko, obejrzałam sobie zdjęcia wjazdu i jednak zmieniam zdanie,co do doboru jałowca.Procumbens 'Nana' jest zdecydowani za niski i za sztywny, żeby przejść łagodnie z rabaty na te betonowe krawężniki.
Tutaj Zbyszek Ci dobrze podpowiada, że lepsza w tym przypadku mogłaby być trzmielina,która dobrze znosi cięcie.
Mnie się ta szarość podoba, osobiście dałabym tojeść rozesłaną 'Aurea'. To płożąca bylinka, która bardzo szybko się rozrasta, tworząc gęsty kobierzec, można po niej deptać bez szkody i ładnie kontrastuje z szarością

Pozdrawiam
hanka_andrus 09:25, 26 cze 2013

Rozważania nad wjazdem? Moje zdanie nie liczy się,ja mam wypaczone spojrzenie, z uwagi na wieczne mieszkanie w blokowisku. Ale cokolwiek zrobisz, czy posadzisz, będzie to Twój wybór! Powodzenia.
zawitka 17:45, 26 cze 2013

Witajcie --ale się cieszę że zaglądnęliście do mnie co kilka głów to nie jedna tenwjazd jest brzydki dziś jeszcze wygjąda ale woda i mróz zaczyna robić swoje i tak myślę ma przyszły rok Polciałam zrobiłam zdjecie.druga str taka sama To zadanie mam na przyszły rok chyba że zdążę kupić roślinki zwisające.

zawitka 17:55, 26 cze 2013

Haniu ,Anitko Zbyszku -----duze dzięki za radę rzeczywiście można dać takie zwisające rośliny albo kratki i niech lezie do góry Sami widzicie co kilka głów to nie jedna zawsze można liczyć na Was-- gębula mi się śmieje od ucha do ucha Jak popatrzyłam na tym zdjęciu to nawet nie żle wygląda ten płot już powoli zagospodarowany chyba trochę ogrodowiskowo?????Szpeci ta beczka niebieska i wąż ale ratują mi życie i piwnićę . Zwykle to jest ukryte ale przy tych deszczach to dzięki pompie mam sucho w piwnicy .Pozdrawiam i polatam cieco po ogrodach
Robertop 17:59, 26 cze 2013

Zawitka, podoba mi się ten murek. Wystarczy chyba tylko ta trzmielina. Wybór i tak należy do Ciebie. Pzdr.
zawitka 18:17, 26 cze 2013

Robert-----jak dalej tak będzie to i mnie zacznie się podobać a od poznania Ogrodowiska patrzeć na niego nie mogę Odwdzięczm się pozdrowieniami