Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Rozmowy » Pogaduchy skowronków

Pogaduchy skowronków

monteverde 12:19, 13 kwi 2011

nikomu się nic nie stało na stacji?
Danusza 12:20, 13 kwi 2011

na szczęście nie straz była w mig i policja i karetka na w razie co czekała
Martek 12:23, 13 kwi 2011

hanka_andrus napisał(a)
Ogrodnicy w pogotowiu z aparatami,
zawsze przy sobie je mają,lecące żurawie
czy groźne pożary na zdjęciach uwieczniają!
Danusia z Martą celują w tym względzie,
oj ,przez lato wiele newsów przybędzie!

Danusza widzę Haniu uzbrojona ja to biegłam po aparat mało nóg nie połamałam chociaż domyślałam się ,że na jednym kluczu się nie skończy.Tylko jednak dwa leciały w odstępie niewielkim.Musiały być jakieś wiry bo "tańczyły" nad moją głową jak łabędzie
hanka_andrus 12:29, 13 kwi 2011

Zazdroszczę widoku! Ja ,,swoje działkowe"tylko słyszę jak hejnał ranny wykrzykują!Niektórym te krzyki poranne przeszkadzają,dla mnie........balsam dla duszy.Gdzieś na łąkach mają swoje bytowanie i wodę w oczkach ,zarośniętych łozą,podejrzeć ich w moim wieku,niemożliwość.
Danusza 12:29, 13 kwi 2011

Martek napisał(a)

Ogrodnicy w pogotowiu z aparatami,
zawsze przy sobie je mają,lecące żurawie
czy groźne pożary na zdjęciach uwieczniają!
Danusia z Martą celują w tym względzie,
oj ,przez lato wiele newsów przybędzie!

Danusza widzę Haniu uzbrojona ja to biegłam po aparat mało nóg nie połamałam chociaż domyślałam się ,że na jednym kluczu się nie skończy.Tylko jednak dwa leciały w odstępie niewielkim.Musiały być jakieś wiry bo "tańczyły" nad moją głową jak łabędzie

tak na wszelki wypadek mam , ale i komórka dobra jest
tańce ptaków wynikają z tego że złapały ciąg ciepłego powietrza tzw komin i w nim wirują
Martek 12:32, 13 kwi 2011

Aha ,tak samo było z bocianami ...Ale dobrze,że był ten komin ,bo one już odlatywały ,a tak dzięki temu wróciły się ...Miałam kilka minut więcej podziwiania
Martek 12:36, 13 kwi 2011

hanka_andrus napisał(a)
Zazdroszczę widoku! Ja ,,swoje działkowe"tylko słyszę jak hejnał ranny wykrzykują!Niektórym te krzyki poranne przeszkadzają,dla mnie........balsam dla duszy.Gdzieś na łąkach mają swoje bytowanie i wodę w oczkach ,zarośniętych łozą,podejrzeć ich w moim wieku,niemożliwość.
Haniu ja Ci zazdroszczę balsamu na uszy bo to już bardzo dużo! Czytałam ,że nie łatwo zaobserwować te ptaki mimo ich metra czterdziestu wysokości .Są to bardzo czujne ptaki i dobrze strzegą swojej prywatności ...Każdy pewnie miałby problem z ich podejrzeniem.Bażant też pięknie nie gada ,ale mnie nie przeszkadza ,ludzie też nie zawsze mają ładne brzmienia nie ?))))))))))
Danusza 12:38, 13 kwi 2011

najgorzej "gadają" sroki i sójki!
hanka_andrus 12:45, 13 kwi 2011

Mnie mowa zwierząt nie przeszkadza.Ludzie potrafią człowieka nieraz do szewskiej pasji doprowadzić swoim gadaniem.
Danusza 12:56, 13 kwi 2011

hanka_andrus napisał(a)
Mnie mowa zwierząt nie przeszkadza.Ludzie potrafią człowieka nieraz do szewskiej pasji doprowadzić swoim gadaniem.

zgadza się Haniu:0 ja tylko miałam na mysli, że na tle innych ptaków stwórca im nie dał talentu i skrzeki odróżniaja je od reszty tenorów