Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Rozmowy » Pogaduchy skowronków

Pogaduchy skowronków

ola 16:33, 13 sty 2012

A ja z zupełnie innej beczki. Proszę, poradźcie, wysyłać sześciolatka do I klasy czy nie wysyłać?
hanka_andrus 17:36, 13 sty 2012

To zależy co sześciolatek już umie i jak się adaptuje w nowych okolicznościach.
Nasz idzie ,i to o razu do muzycznej szkoły.
zbigniew_gazda 18:00, 13 sty 2012

Olu - wysyłać . Teraz dzieci 6 - letnie to tak jak dawniej 10-cio.
Sebek 19:33, 13 sty 2012

U nas zawsze w wieku 6 lat to do przedszkola się chodziło, jako siedmiolatek do podstawówki.
Według mnie lepiej niech idzie jak inne dzieci - warto się dowiedzieć w jakim wieku są rówieśnicy
ola 19:37, 13 sty 2012

Gdyby cała klasa była z tego samego rocznika, to nie miałabym tylu wątpliwości. A to będzie mieszanka 6-cio i 7-mio latków. Mój smyk już sporo umie, ale nie wiem czy jest gotowy psychicznie na pójście do szkoły.
ola 19:41, 13 sty 2012

Sebek napisał(a)
U nas zawsze w wieku 6 lat to do przedszkola się chodziło, jako siedmiolatek do podstawówki.
Według mnie lepiej niech idzie jak inne dzieci - warto się dowiedzieć w jakim wieku są rówieśnicy

No właśnie większość z jego pięcioletnich kolegów pójdzie po wakacjach do szkoły. Namawiają do tego nauczyciele, którzy wbrew temu co sami mówią, własne dzieci posyłają do szkoły dopiero w wieku 6 lat. No i co mam zrobić?
an_tre 19:45, 13 sty 2012

ola napisał(a)
Gdyby cała klasa była z tego samego rocznika, to nie miałabym tylu wątpliwości. A to będzie mieszanka 6-cio i 7-mio latków. Mój smyk już sporo umie, ale nie wiem czy jest gotowy psychicznie na pójście do szkoły.
Olu bardzo ważne też jest czy dziecko jest samodzielne, czy potrafi samo się ubrać, rozebrać, przebrać w strój gimnastyczny na lekcję wf. czy umie reagować na polecenia
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Danusza 16:22, 14 sty 2012

witajcie skowronki nie z rana jak zwykle wpadłam podac że niestety ten wiatr północny spowodował cofkę mamy stan alarmowy na żuławach i zachodniopomorskim całe nadbrzeże, Nowakowo(miejscowośc półwysep) Zalane ulice, gospodarstwa, wstrzymanie przepraw promowych i przekroczone stany alarmowe wód na Żuławach i w Zachodniopomorskiem. To efekty cofki z Bałtyku, czyli wpychania mas wody przez wiatr z morza w głąb lądu. Poziom wód wciąż rośnie kurcze wcoąż wieje , wczoraj u mnie przewaliło słupy nie mieliśmy prądu do teraz ,burza przeszął błyskało dośc ,noc czuwania chłopy na dyżurach przy wałach, w miejscowośco Osłonka jest przepompownie wody do zalewu przy coce groźne jest przelanie wtedy kicha
strażacy i inne służby worki z piaskiem szykują
dla zaonteresowanych podaję link http://www.tvnmeteo.pl/informacje/polska,28/cofka-na-wodach-przybrzeznych-przekroczone-stany-alarmowe,18307,1,0.html
Danusza 16:34, 14 sty 2012

http://kontakt24.tvn.pl/temat,cofka-na-baltyku-woda-zagraza-mieszkancom,166244.html

tu relacja na bierząco
Martek 16:38, 14 sty 2012

To niefajnie macie ...Oby się cofnęło do morza !