Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia » Edycja postu

Blaski i cienie nowego życia

betysia 07:23, 30 lis 2012

Ulek...witaj kochanienka, wracam po nieplanowanej przerwie i co...ty juz kolejne dekoracje wymyslilas i plany wiosenne opracowalas!!!!!!
male slicznosci super a plany tez bardzo mi sie podobaja....nic bym nie zmienila!
tz zdecydowanie wybralabym KANADYJKI ...."posadzić AMBROWCA AMERYKAŃSKIEGO ,a pod nim RH CUNN.WHITE" - ja wybralabym ta wersje...
ale.....za chwile zajrza inni i na pewno doradza ci najlepiej....do wiosny ciut czasu mamy wiec o nieprzemyslanycgh nasadzeniach mowy nie bedzie!!!!!!
tuliskam porannie i....weekendowo!!!!!!
Kindzia 08:37, 30 lis 2012

Widziałam tego Twojego ambrowca, śliczny, szczególnie jesienią.
Buziolki
popcorn 09:18, 30 lis 2012

Urszulla napisał(a)
Wracam do zmian wiosennych:

Hej Ula!
jestem za serbami, te u sąsiada to zwykłe świerki... czemu nie serby? przynajmniej da się je ciąć jakby co, a choina jak choina...
Ambrowiec za Rh, rh wolno rosną i docelowo mają ze 2m jak im dobrze; a ambrowiec rośnie wysoko Co do odczynu poczytaj, ale drzewa gleboko sie korzenia, wiec nie bedzie pewnie wielkiego problemu?
Po łuku hortensje jak najbardziej za nimi miskanty też jak najbardziej, super wyglądają

Muszę zobaczyć wiąza Geisha bo niee wiem co to

pozdrawiam, kibicuję zmianom!
renatamama3 10:43, 30 lis 2012

Hej Ula przydreptałam z wątku stroikowego ,też działam z dzieciakami .Od kiedy mieszkasz w nowym domku ? U nas 28 listopada minęło rok.
Rench 10:53, 30 lis 2012

Ło matko,jakie Ty robisz piękne dekoracje
Na ogrodowisku chyba wszyscy mają jakieś zdolności manualne,więc co ja tu robię...
Napatrzę się na wasze chociaż
Milka 10:56, 30 lis 2012

eliza3 napisał(a)

Zawstydzasz mnie... czemu ja nie poszłam do lasu... myślisz, że mam jeszcze czas ??? Czytałam, że Ty jeszcze w sobotę po szyszki Jak się zmobilizuję i nazbieram to też zrobię jakieś dekoracje Może....???

Uluś, kochana..jakie ty masz talenta, no śliczne!!
i poczytałam, co postanowiłąś, super będzie, jak będę miałą ciut więcej czasu, jeszcze sobie przemyślę, te twoje zmiany, ale dobór roślin super i jestem za choiną kanadyjską
Urszulla 14:45, 01 gru 2012

Dziękuję Wam za wpisy, jakoś raźniej że coś przyklepujecie z moich planów.......ja do tego cały ogród z lustrem Danusi przeszłam i wszystkie drzewa opisane liściaste i iglaste i moja lista drzew które będę chciała u siebie na razie to tak wygląda:
-buki (Rohan Obelisk, Purpurea Pendula, Aurea Pendula, Tricolor, może Purple Fountain)
-ambrowców kilka
-wiąz drobnolistny Geisha
-tulpanowiec
-dereń pagodowy
-klony palmowe
-grujecznik japoński
-Prunus Umbraculifera,
-śliwa wiśniowa Pissardi
-tuja Aurescens
-choiny kanadyjskie
-świerk niebieski Picea glauca Pendula
MARZENIE na 10 lat? Chyba będę musiała je hodować od małego drzewka, bo inaczej nigdy ich nie będę miała.

Betysiu-też Cię ściskam......i fajnie że Ci się podoba.......i dziękuję za pozdrowienia weekendowe

Kindziu- ambrowca nażywo nie widziałam ale dzięki temu forum można wszystko zobaczyć, dowiedzieć się i zapragnąć....to cudowne

Karola-fajnie że Ty też kibicujeszcoraz lżej mi na duchu

Reniu-nie ma do Ciebie podpisu wątku, musisz to naprawić.......nam minął rok 1 września, ale ciągle budowa i wykańczanie......i teraz już dożywotnio........nie mam na razie tak pięknie jak chciałabym....al cieszę się z przestrzeni i wolności.

Rench-nie mam żadnych zdolności...wierz mi......spróbuj i Ty...kleić umiesz......to wszystko co oprócz materiału do klejenia jest potrzebne. Kibicuję i Twoim poczynaniom......zaglądnę do Ciebie w weekend.

Irenko-dziękuję......wsparcie potrzebne.
Urszulla 14:50, 01 gru 2012

Trochę dzisiejszych fotek z ogrodu (myślę że Was nie znudzę.....ciągle to samo....ale teraz w póżno jesiennym wydaniu.....nie mam tego dużo, ale obiecuję że za rok będzie już inaczej)

Urszulla 14:51, 01 gru 2012

Strasznie je lubię

Urszulla 14:55, 01 gru 2012

Niesamowite przebarwienie Admirationów i co ciekawe nie każdy krzak.....
..tutaj dwa obok siebie i każdy inny