Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 09:25, 21 paź 2013

Rench napisał(a)
Tysiąc cebul,chylę czoła
Tylko pół roku,albo az pół roku do takich cudnych widoków
Pozdrawiam

Jak juz pisałam , nie liczyłam cebul i tysiac ich chyba nie było , prawie na pewno nie.Niestety to aż pół roku czekania, stanowczo za długo.Pozdrówka serdeczne.
Bogdzia 09:26, 21 paź 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Wiosna radosna. Jesień spokojna, nastrojowa i pełna melancholii. Każda w swoim rodzaju. Dobrze, że tak różne, bo raz czekamy na jedną, a raz na drugą

I jak zwykle Basiu masz racje. Serdecznie pozdrawiam.
mira 09:29, 21 paź 2013

a to coś pokręciłam bo od tych tysiąców mi się już kręci jak czytam - a krokusy to zaiste sadzi się setkami
ja w tym roku nawsadzałam narcyzy w bylinową rabatę więc zobaczę jak to wyjdzie jak wyjdzie
mnie też zawsze wkurzają przekwitnięte cebulowe więc sadzę teraz tam gdzie mogą potem sie schować np. wkoło dużych host, posadziłam w przywrotniku to malo co znów nie utonęły - pomyśl może wśród tych irysów posiej coś jednorocznego

miłego dnia
Bogdzia 09:44, 21 paź 2013

mira napisał(a)
a to coś pokręciłam bo od tych tysiąców mi się już kręci jak czytam - a krokusy to zaiste sadzi się setkami
ja w tym roku nawsadzałam narcyzy w bylinową rabatę więc zobaczę jak to wyjdzie jak wyjdzie
mnie też zawsze wkurzają przekwitnięte cebulowe więc sadzę teraz tam gdzie mogą potem sie schować np. wkoło dużych host, posadziłam w przywrotniku to malo co znów nie utonęły - pomyśl może wśród tych irysów posiej coś jednorocznego

miłego dnia

Miałam juz taki zamiar ale okazuje sie ze liście są do czerwca a jednoroczne powinno się wcześniej posadzic zeby urosły , poza tym tak jest jedna kępa przy drugiej i przy sadzeniu łatwo uszkodzic cebule, no i trzecia sprawa podlewanie. Cebulowe lubią spoczynek w suchych warunkach a jednoroczne trzeba stale podlewac i wtedy cebulki gniją. Nie sadze tez w hostach bo one jednak się rozrastają i wejdą na wszystko. Troszke tulipanów posadziłam na próbę między liliowcami zobaczę jak to sie sprawdzi. No jest kłopot jednak z cebulowymi.
popcorn 09:53, 21 paź 2013

Ja miałam do tej pory tulipany między liliowcami, udane połączenie - schnące liście tulipanów przykrywają coraz większe liście liliowców, nie widać

pozdrawiam, miłego dnia Bożenko!!
Ps zamówiłam krokusy.. i jeszcze coś hihi
Margolka 11:14, 21 paź 2013

Witaj Bozenko Zawsze się zastanawiałam, jak sadzić te cebule, żeby ich później pieląc i "motykując" nie wygrzebać i nie posiekać Czy tylko ja taka zdolna? Przestałam je sadzic, bo zawsze zapominam, że tam są i robię z nich masakrę...
mam do ciebie pytanie, bo chyba dobrze kojarze, ze to ty miałaś jakąś ekipe, która ci przycinała duże drzewa? Mogłabym cię prosić o namiary?
Pozdrawiam. Małgosia
jotka 11:32, 21 paź 2013

Bogdziu, z taką ilością cebulowych szala może przechylić się na korzyść ogrodu wiosennego
Pozdrawiam
Bogdzia 12:02, 21 paź 2013

popcarol napisał(a)
Ja miałam do tej pory tulipany między liliowcami, udane połączenie - schnące liście tulipanów przykrywają coraz większe liście liliowców, nie widać

pozdrawiam, miłego dnia Bożenko!!
Ps zamówiłam krokusy.. i jeszcze coś hihi

Byłam i widziałam. dobrze zrobiłaś , bedziesz wiosną miała z czego sie cieszyc i myslę ze córa też bo przeciez wszystkie dziewczynki lubia kwatki.No to sie cieszę jeśli to połaczemie jest dobre , przynajmniej z jednych cebulowych bedę zadowolona.Miłego dnia Karola u mnie nieśmiało wygląda sloneczko ale co wyjrzy to sie schowa.
Bogdzia 12:04, 21 paź 2013

Margolka napisał(a)
Witaj Bozenko Zawsze się zastanawiałam, jak sadzić te cebule, żeby ich później pieląc i "motykując" nie wygrzebać i nie posiekać Czy tylko ja taka zdolna? Przestałam je sadzic, bo zawsze zapominam, że tam są i robię z nich masakrę...
mam do ciebie pytanie, bo chyba dobrze kojarze, ze to ty miałaś jakąś ekipe, która ci przycinała duże drzewa? Mogłabym cię prosić o namiary?
Pozdrawiam. Małgosia

Małgosiu na pw wyślę zaraz jego telefon ale facet mieszka koło mnie a lepiej jak bys miała kogoś ze swoich rejonów. Jak wpiszesz w google wycinka drzew Pabianice to znajdziesz bliższych. Na wszelki jednak wypadek wysyłam na pw. Ja też te cebulki niszcze przy kazdej okazji i dlatego nie sadzę wielkich ilości.
Bogdzia 12:10, 21 paź 2013

jotka napisał(a)
Bogdziu, z taką ilością cebulowych szala może przechylić się na korzyść ogrodu wiosennego
Pozdrawiam

Jolu cebulowe kwiatki nijak sie mają do wielkich plam kolorów rh czy jesiennych drzew.Choc sa piękne to jednak nie mogę posadzic takich ilości by dawały wielkie plamy. Na ogół upycham po kilka cebulek gdzie jest odrobina miejsca .Nie martwi mnie to bo zaraz po tulipanach sa przecież rh i wtedy koloru jest pod dostatkiem. Miłego dnia zyczę.