Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

annawu 19:49, 23 sty 2014

Bogdzia napisał(a)

Bogdziu, czy to jest wieczornik damski?
paniprzyroda 19:58, 23 sty 2014

Wieczorne spotkanie z ogrodowiskiem zaczynam od Twoich fioletów Bogdziu i oczywiście piękne są. Oprócz rh najbardziej podobał mi się bodziszek z kropelkami na płatkach. Cudny jest. I taka refleksja - połowy moich roślin nie fotografuję, a przynajmniej z bliska. Ale jak zacznę na dobre biegać z aparatem po ogrodzie, to moi będą się pukać w czoło ale co tam No i jeszcze trzeba czas na to znaleźć, z tym będzie chyba najtrudniej
Kasik 20:10, 23 sty 2014

Bogdziu u mnie to nie były różyczki, to była portulaka.
Bogdzia 20:38, 23 sty 2014

Urszulla napisał(a)
A jak dla mnie fiolet i zieleń wystarcza w zupełności
Piękny ten duży fioletowy Rh- czy to ten Alfredzik ulubiony?

Nie to nie Alfred, nie mam jego zdjecia takiego by był sam więc nie wkleiłam , ten to Catawbiense Grandiflorum.
Bogdzia 20:38, 23 sty 2014

eliza3 napisał(a)

Tu się z Tobą zgodzę, różowego wszyscy mamy dużo, ale ponieważ ma on tyle odcieni, to nie jest nudny i w ogrodzie ładnie wygląda.

Tak to prawda.
Bogdzia 20:40, 23 sty 2014

annawu napisał(a)

Bogdziu, czy to jest wieczornik damski?

Aniu to nie jest wieczornik to jest ta roślinka która ma potem takie jakby pergaminowe owocniki z nasionkami ale nazwa uciekła ze sklerotycznej głowy.
Bogdzia 20:45, 23 sty 2014

paniprzyroda napisał(a)
Wieczorne spotkanie z ogrodowiskiem zaczynam od Twoich fioletów Bogdziu i oczywiście piękne są. Oprócz rh najbardziej podobał mi się bodziszek z kropelkami na płatkach. Cudny jest. I taka refleksja - połowy moich roślin nie fotografuję, a przynajmniej z bliska. Ale jak zacznę na dobre biegać z aparatem po ogrodzie, to moi będą się pukać w czoło ale co tam No i jeszcze trzeba czas na to znaleźć, z tym będzie chyba najtrudniej

Ja tez nie mam wielu zdjec tzn mam ale w pamięci zewnętrznej której nigdy nie chce mi się podłączyc bo trzeba na wyłączonym komputerze a ja zawsze najpierw włączę komputer i nie chce mi się ponownie włączac i wyłaczac, skomplikowane.... . Na tapecie mam tylko zdjecia z ostatniego roku , potem przenoszę do pamięci i zbieram następny rok a jak czegoś mam dużo zdjec to często co rok nie robie .
A rodzina i ludźmi się nie przejmuj, fajnie zimą ogladac swoje roślinki.Pozdrówka.
Bogdzia 20:46, 23 sty 2014

Kasik napisał(a)
Bogdziu u mnie to nie były różyczki, to była portulaka.

Ano tak , nie mogłam wykapowac co to jest. Dzieki.
annawu 20:47, 23 sty 2014

Bogdzia napisał(a)

Aniu to nie jest wieczornik to jest ta roślinka która ma potem takie jakby pergaminowe owocniki z nasionkami ale nazwa uciekła ze sklerotycznej głowy.

Ach Miesiącznica, znam tą roślinkę, u mnie zawsze co roku sadzonka wyrasta
malgorzata_s... 20:54, 23 sty 2014

Cudowne fiolety Oczywiście rododendrony najpiękniejsze U mnie w miarę ciepło faktycznie ale dobrze bo śniegu mało Pozdrawiam.