Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:32, 17 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)

Znakomity pomysł przydatny dla całej rodziny

Ale Muminkowi sie chyba nie spodobał ,trzeba bedzie pomyslec o nowym prezencie, miałam wątpliwości co do jego kupienia i chyba słuszne.Babcia lepiej go wykorzysta niż Muminek.Pozdrówka.
Bogdzia 20:33, 17 wrz 2014

eda napisał(a)

Też tak myślę że kiedyś w końcu się uda buziaki

Pozdrówka przesyłam i miłego dnia jutro życzę.
Bogdzia 20:34, 17 wrz 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Bogdziu, jeszcze na koniec dnia wpadłam sobie do Ciebie. A tutaj dalej imprezowo. Pomysłowo, wesoło i towarzysko. Dobrze trafiłam. Ale z Ciebie turystka.

Fakt zrobiła sie ze mnie na starośc turystka ale to już koniec moich wypraw, od przyszłego roku siedzę w domu i nigdzie nie wyjeżdżam.Pozdrawiam Ewciu.
Bogdzia 20:37, 17 wrz 2014

yolka napisał(a)
Śledzę wątek na bieżąco, no prawie na bieżąco , rabatka zapowiada się pieknie, zwłaszacza brunera mi się spodobała, ja mam ale o ciemnozielonych lisciach, ta pstra jest piekniejsza. Widziałam tez fotki ze spotkania, niezła zabawa no i ci faceci w mundurach . Ogród Małej-Mi piękny. Ja też zaliczyłam pierwsze spotkanie na Ogrodowisku. Poznałam Anię, Bożenkę i Małgosię - mieszkanki Ziemi Dobrzyńskiej-sąsiadki zza Wisły. Bożenka właściwie Kujawianka tak jak ja, ale dziakę tam ma. Było super, przyjechałam z naładowanymi akumulatorami. O sobie sie rozpisałam w Twoim wąteczku, więc już kończę. Aha dodam, że ostatnio obejrzałam sobie Twoją wizytówkę. Pozdrawiam Bożenko i zyczę długiej ciepłej jesieni, z deszczykiem od czasu do czasu.

Obejrzałam sobie już Wasze spotkanie w wątku Małgosi. Też widac ze było miło a przy okazji o przyszłym wnusiu Małgosi sie dowiedziałam. No to na koniec roku ogródkowego imprezujemy gdzie tylko się da. Pozdrawiam Jolu.
Bogdzia 20:38, 17 wrz 2014

Mala_Mi napisał(a)
Niebieski koń już u Muminka.. fotki nie ma, ale jakoś tak wyszło... najbardziej Muminkowi podobała sie babcia na niebieskim koniu... oooo tu się śmiał na całego

Taka babcia jak Ty zawsze potrafi wnuka rozśmieszyc a śmiech to zdrowie. Buziaki.
hanka_andrus 20:39, 17 wrz 2014

Bogdzia napisał(a)

Fakt zrobiła sie ze mnie na starośc turystka ale to już koniec moich wypraw, od przyszłego roku siedzę w domu i nigdzie nie wyjeżdżam.Pozdrawiam Ewciu.

Nie wierzę!
Ivvvona 20:42, 17 wrz 2014

Podczytuję na bieżąco i zostawiam pozdrowienia
malgorzata_s... 20:44, 17 wrz 2014

Bożenko a Wojsławice? Nie jedziesz? Pozdrówka
Bogdzia 20:48, 17 wrz 2014

Kasya napisał(a)
Bogdziu, jak teraz powinny wyglądać pąki rododendronow ?
Bo coś mi sie wydaje ze moje maja pąki lisciowe i wciąż wypuszczja młode liście
Czy to znaczy ze nie będzie kwiatów ?
4 rosnące obok siebie w identycznych warunkach, tylko 1 ma okrągłe paki wyglądające jak kwiatowe.
W drugim miejscu podobnie, z 4 krzakow tylko 1 ma okrągłe pąki.

Pąki kwiatowe niektórych gatunków na jesieni sa małe i często ,,chude" , tak jest równiez wczesna wiosna i u niektórych gatunków na jesieni moze sie wydawac ze jest mało kwiatowych , dopiero jak ruszy wiosną wegetacja to wszystko sie zmienia. Ale to tylko u niektórych gatunków. U wiekszości pąki kwiatowe wygladają tak:

Bogdzia 20:49, 17 wrz 2014

Pąki liściowe tak: