Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

anka_ 18:16, 06 sty 2015

Bożenko dwa lata zastanawiałam się co się dzieje. Cała w pąkach a za dwa dni ani jednego. Jeszcze przed mrozami. Ale w tamtym roku przyłapałam delikwenta co zrobił sobie stołówkę. A skrzydlaci głodni u mnie nie są- w zimę obowiązkowa stołówka, wcześniej cały szpaler słonecznika i jabłka. Może za dobrze mają.
W tym roku też ostał się tylko jeden.... Jeśli jeszcze jest.....
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Bogdzia 18:27, 06 sty 2015

anka_ napisał(a)
Bożenko dwa lata zastanawiałam się co się dzieje. Cała w pąkach a za dwa dni ani jednego. Jeszcze przed mrozami. Ale w tamtym roku przyłapałam delikwenta co zrobił sobie stołówkę. A skrzydlaci głodni u mnie nie są- w zimę obowiązkowa stołówka, wcześniej cały szpaler słonecznika i jabłka. Może za dobrze mają.
W tym roku też ostał się tylko jeden.... Jeśli jeszcze jest.....

Obawiam się ze nic nie zrobisz jeśli mu smakuje to i tak zje. Co to za ptak , jak wygląda. U mnie kradna borówki , czereśnie , pąki jabloni ale nigdy azalii.
popcorn 18:34, 06 sty 2015

Zagladam, pozdrawiam!
Bogdzia 18:40, 06 sty 2015

popcarol napisał(a)
Zagladam, pozdrawiam!

Odmachuje.
anka_ 18:47, 06 sty 2015

Bogdzia napisał(a)
... Co to za ptak , jak wygląda. U mnie kradna borówki , czereśnie , pąki jabloni ale nigdy azalii.

Bożenko ja się tak do końca nie znam , ale jak dla mnie to kos. W każdym razie ten sam smakosz wyciąga wszystkie krokusy (jak jeszcze jest sam "szczypior").
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Agania 21:14, 06 sty 2015

Bogdzia napisał(a)
Znalazłam przypadkowo dzis jedno zdjecie które chce Wam pokazac. Wszedzie piszą że rh lubią zacienione miejsca. Mam rh rosnącego na granicy słońca i cienia i zobaczcie jak rośnie , wcale nie prosto , nie w stronę cienia choc tam bardzo ciemno nie jest, a rośnie w stronę słonca. powykrzywiał gałęzie by jak najwiecej słonka łapac. Inne rosną tak samo choc aż tak tego nie widac na innych stanowiskach gdy nie muszą az tak uciekac z cienia.To ten rh duży w tyle zdjecia, nieco na lewo.

Bardzo ciekawie rośnie Bogdziu, piękna czerwień i jakie otoczenie drzewa
....ukończyłam azaliową.....będzie miała dużo słońca, tylko, żeby wielkich mrozów nie było i dodatkowych smakoszy, bo parę pąków widziałam

Na moich azaliach co roku pojawia się szara pleśń, czy ty Bogdziu, też z tym walczysz i jak, bo ja sobie nie radzę z tym problemem?
Krys 21:16, 06 sty 2015

Musze w tym rokuzdobyc Narcissiflore w zeszlym mi w szkolce pomylili,bardzo mi sie podoba,jej zapach i jest trudno juz dostepna
Ewa 08:42, 07 sty 2015

Bogdziu witam w Nowym Roku i przesyłam buziaczki
barbara_kraj... 22:22, 07 sty 2015

Bogdziu, z noworocznymi pozdrowieniami wpadam. Trochę późno, ale zajęta wnukami byłam. A że śniegu było brak i pogoda paskudna, to wysilać się musiałam, aby im zajęcia ciekawe zorganizować. I tak przez ponad tydzień!

Jak tam Twoje rodki, bardzo zwinęły liście?
Bogdzia 20:11, 08 sty 2015

anka_ napisał(a)

Bożenko ja się tak do końca nie znam , ale jak dla mnie to kos. W każdym razie ten sam smakosz wyciąga wszystkie krokusy (jak jeszcze jest sam "szczypior").

To sa kosy ale u mnie nie wyjadają krokusów, zdziwiona jestem.
samica

samiec