Dużo osób robiło tam zdjęcia ale tylko jedna wstawiła potem do wątku. Pewnie kiepsko wyszły bo tam taki wielki cień jest że dobrego zdjecia latem też nie udało mi sie zrobic.Za to cudownie jest tam posiedziec w upalne dni.Krysiu pozdrawiam.
Sadzonka będzie i jak się uda, wykopię ci tę białą piwonię
i wyobrażam sobie jaka super ta próchnica!
Gdzies czytałam że własnie bukowa próchnica najlepsza z domieszką liści dębu. U nas ziemi ciągle brakuje mimo nieustannego kupowania i swojej produkcji . Ziemię mam piaszczystą i można w nią bez konca dobra ziemię dawac a kompost nie tak szybko sie robi. Szkoda że nie mieszkasz bliżej bo byś sobie mogła tych liści nabrac ile zapragniesz. Tu dawniej ludzie brali te liście do ocieplania dołów z ziemniakami przechowywanymi na zimę jak się nie miesciły w piwnicy , ale teraz już rolników nie ma i liście zostają w lesie.
Irenko jak dostanę takie prezenty to będę przeszcześliwa .
miło to słyszeć
odległośc między nami nie taka wielka, tylko dróg szybkich jeszcze brak, ale budują sporo, więc jest szansa, że będzie lepiej; u nas leje, typowa listopadowa pogoda;
życzę miłego spotkania z koleżankami
Same cudowności u Ciebie. I filmik klimatyczny, niesamowite te drzewa Rh całe w kwiatach. I Twój zakątek liściasty uroczy. Udanego spotkania, a ja dziś nie wyściubiam nosa z domu.
Sadzonka będzie i jak się uda, wykopię ci tę białą piwonię
i wyobrażam sobie jaka super ta próchnica!
Gdzies czytałam że własnie bukowa próchnica najlepsza z domieszką liści dębu. U nas ziemi ciągle brakuje mimo nieustannego kupowania i swojej produkcji . Ziemię mam piaszczystą i można w nią bez konca dobra ziemię dawac a kompost nie tak szybko sie robi. Szkoda że nie mieszkasz bliżej bo byś sobie mogła tych liści nabrac ile zapragniesz. Tu dawniej ludzie brali te liście do ocieplania dołów z ziemniakami przechowywanymi na zimę jak się nie miesciły w piwnicy , ale teraz już rolników nie ma i liście zostają w lesie.
Irenko jak dostanę takie prezenty to będę przeszcześliwa .
miło to słyszeć
odległośc między nami nie taka wielka, tylko dróg szybkich jeszcze brak, ale budują sporo, więc jest szansa, że będzie lepiej; u nas leje, typowa listopadowa pogoda;
życzę miłego spotkania z koleżankami
Dobrze by było zeby zrobili te drogi bo mój m bedzie znów narzekał. Dzięki że zaglądasz.
Cudny ten zakątek z ławeczką! Zrobiłam tam zdjęcie, ale - masz rację, nie wyszło - pewnie z powodu cienia... bosko!! Jakby w lesie siedzieć! Tyle że w lesie ławeczek raczej nie ma
Cudny ten zakątek z ławeczką! Zrobiłam tam zdjęcie, ale - masz rację, nie wyszło - pewnie z powodu cienia... bosko!! Jakby w lesie siedzieć! Tyle że w lesie ławeczek raczej nie ma
pozdrawiam!!
Tak tam jest za duży cień i zdjecia nie wychodzą dobrze. Widziałam że masz równą seteczkę ale pisałam bajkę. Zaraz do Ciebie polecę.Pozdrówka.