Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 07:37, 07 lis 2012

Kindzia napisał(a)
Też skorzystałam z Twojego prezentu Bogdziu
Ale cuda!

Czyli też załapałaś się na św Mikołaja. Piękne rh faktycznie. Ach gdyby tak miec większy ogród...........
Pozdrawiam Kasiu.
Bogdzia 07:40, 07 lis 2012

Krys napisał(a)

I jeszcze inne zdjecia z ogrodu.

Spośród wszystkich uroczych widoków wybrałam ten... och, te barwy!!!

To lubisz Basiu to samo co ja, napatrzec sie nie mogę na te liście , ich kolor, są cudne, do tego jeszcze szeleszczą, jak ja to lubię.

Bożenko cudne zdjęcie pamiętam ten zakątek ,mamy tam grupowe zdjęcie

Dużo osób robiło tam zdjęcia ale tylko jedna wstawiła potem do wątku. Pewnie kiepsko wyszły bo tam taki wielki cień jest że dobrego zdjecia latem też nie udało mi sie zrobic.Za to cudownie jest tam posiedziec w upalne dni.Krysiu pozdrawiam.
Milka 08:02, 07 lis 2012

Bogdzia napisał(a)

Sadzonka będzie i jak się uda, wykopię ci tę białą piwonię

i wyobrażam sobie jaka super ta próchnica!

Gdzies czytałam że własnie bukowa próchnica najlepsza z domieszką liści dębu. U nas ziemi ciągle brakuje mimo nieustannego kupowania i swojej produkcji . Ziemię mam piaszczystą i można w nią bez konca dobra ziemię dawac a kompost nie tak szybko sie robi. Szkoda że nie mieszkasz bliżej bo byś sobie mogła tych liści nabrac ile zapragniesz. Tu dawniej ludzie brali te liście do ocieplania dołów z ziemniakami przechowywanymi na zimę jak się nie miesciły w piwnicy , ale teraz już rolników nie ma i liście zostają w lesie.
Irenko jak dostanę takie prezenty to będę przeszcześliwa .

miło to słyszeć
odległośc między nami nie taka wielka, tylko dróg szybkich jeszcze brak, ale budują sporo, więc jest szansa, że będzie lepiej; u nas leje, typowa listopadowa pogoda;
życzę miłego spotkania z koleżankami
anula_wn 09:39, 07 lis 2012

Bogdziu,
Twój ogród piękny o każdej porze roku !!! co za kolory ! ten modrzew wśród innych kolorów - no pięknie
pozdrawiam Cię ciepło !
Urszulla 10:15, 07 lis 2012

Same cudowności u Ciebie. I filmik klimatyczny, niesamowite te drzewa Rh całe w kwiatach. I Twój zakątek liściasty uroczy. Udanego spotkania, a ja dziś nie wyściubiam nosa z domu.
Bogdzia 19:18, 07 lis 2012

Napisałam nową bajkę o bukach ale jak zwykle nie mogę jej przenieśc do swojego watku więc wklejam linka ,jeśli macie ochotę - przeczytajcie.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1197-bajki-przyrodnicze?page=30
Bogdzia 19:20, 07 lis 2012

irena_milek napisał(a)

Sadzonka będzie i jak się uda, wykopię ci tę białą piwonię

i wyobrażam sobie jaka super ta próchnica!

Gdzies czytałam że własnie bukowa próchnica najlepsza z domieszką liści dębu. U nas ziemi ciągle brakuje mimo nieustannego kupowania i swojej produkcji . Ziemię mam piaszczystą i można w nią bez konca dobra ziemię dawac a kompost nie tak szybko sie robi. Szkoda że nie mieszkasz bliżej bo byś sobie mogła tych liści nabrac ile zapragniesz. Tu dawniej ludzie brali te liście do ocieplania dołów z ziemniakami przechowywanymi na zimę jak się nie miesciły w piwnicy , ale teraz już rolników nie ma i liście zostają w lesie.
Irenko jak dostanę takie prezenty to będę przeszcześliwa .

miło to słyszeć
odległośc między nami nie taka wielka, tylko dróg szybkich jeszcze brak, ale budują sporo, więc jest szansa, że będzie lepiej; u nas leje, typowa listopadowa pogoda;
życzę miłego spotkania z koleżankami

Dobrze by było zeby zrobili te drogi bo mój m bedzie znów narzekał. Dzięki że zaglądasz.
popcorn 19:23, 07 lis 2012

Cudny ten zakątek z ławeczką! Zrobiłam tam zdjęcie, ale - masz rację, nie wyszło - pewnie z powodu cienia... bosko!! Jakby w lesie siedzieć! Tyle że w lesie ławeczek raczej nie ma

pozdrawiam!!
Bogdzia 19:25, 07 lis 2012

anula_wn napisał(a)
Bogdziu,
Twój ogród piękny o każdej porze roku !!! co za kolory ! ten modrzew wśród innych kolorów - no pięknie
pozdrawiam Cię ciepło !

Aniu miło mi że zajrzałaś. Dla Ciebie specjalne zdjecia modrzewia.

Bogdzia 19:28, 07 lis 2012

popcarol napisał(a)
Cudny ten zakątek z ławeczką! Zrobiłam tam zdjęcie, ale - masz rację, nie wyszło - pewnie z powodu cienia... bosko!! Jakby w lesie siedzieć! Tyle że w lesie ławeczek raczej nie ma

pozdrawiam!!

Tak tam jest za duży cień i zdjecia nie wychodzą dobrze. Widziałam że masz równą seteczkę ale pisałam bajkę. Zaraz do Ciebie polecę.Pozdrówka.