Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 07:47, 05 kwi 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Współczuję strat zimowych, ale ufam , że i tak będzie zaraz u Ciebie pięknie, bo mnie to się podoba przez cały czas

Dobrze by było zebys miała racje , zobaczymy.
Bogdzia 07:49, 05 kwi 2016

Margarete napisał(a)
Ja dzis nareszcie wyszłam do ogrodu, do pracy...co prawda na odpoczynki i tylko na 2 godzinki ale nareszcie...

mam złe wieści, ten rodek od ciebie (CU(jakos mi zmarniał, zwinięte, listki ma i bledszy w porównaniu do innych ...coś go może podżera bo ma obok towarzystwo pozostałych rh i tamtym nic nie jest a ten biedniutki...zaraz w środę jak juz wyjdę z domu polecę po składniki na te twoja miksturkę i bede go ratować....biedny jest i szkoda mi go....żal patrzec...nie byłam w ogrodzie kilka dni i tak mu sie porobiło.....

Małgosiu nie powinno tak byc bo przeciez nie był w tamtym roku posadzony. Zrób zdjecie i oczywiscie opryskaj.
Bogdzia 07:50, 05 kwi 2016

Urszulla napisał(a)

Chciałabym takiej porady, bo mam ostatnio zgrzyt jak przywieźć 2m wiśnię piłkowaną Amanogawę w renoult-też będą kombinacje alpejskie.

No to sie pogimnastykujesz zeby ją wsadzic do samochodu ale z doswiadczenia wiem ze dla nas nie ma rzeczy niemożliwych jak sobie roślinkę upatrzymy.
mirkaka 08:13, 05 kwi 2016

A dlaczego oprysk w porze kwitnienia truskawek?
AgataP 08:25, 05 kwi 2016

Bogdzia bardzo mi szkoda tego co zmarzło, ale ogrodnicy silni są, w to miejsce co innego zagospodarujesz. Przyroda nie znosi pustki
Korzystam z pięknej pogody, a na deszcz liczę, bo posadziłam 60 szt liatry w jeżówkach i wolałabym by coś się z nich wykluło
Bogdzia 08:37, 05 kwi 2016

mirkaka napisał(a)
A dlaczego oprysk w porze kwitnienia truskawek?

Tak pokazały badania ze wtedy największa skutecznosc.
Bogdzia 08:39, 05 kwi 2016

AgataP napisał(a)
Bogdzia bardzo mi szkoda tego co zmarzło, ale ogrodnicy silni są, w to miejsce co innego zagospodarujesz. Przyroda nie znosi pustki
Korzystam z pięknej pogody, a na deszcz liczę, bo posadziłam 60 szt liatry w jeżówkach i wolałabym by coś się z nich wykluło

Jesli nie była zasuszona to bedzie rosła ale niestety czasem zasuszone cebulki sprzedaja.60 szt to bedzie na co popatrzec.
Napia 09:01, 05 kwi 2016

Piękny bukowy las na filmiku i jakie cudne tło dla ogrodu. Buki lubię bardzo, ale mam tylko jeden purpureę pendulę i on tak bardzo cieszy
Zapisałam sobie środek na powygryzane listki. U mnie też się pojawiły, podejrzewam, że przyszły z żurawkami. Mimo wszystko najważniejsze będzie zastosowanie higieniczne.
Pozdrawiam cieplutko
AgataP 09:04, 05 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)

Jesli nie była zasuszona to bedzie rosła ale niestety czasem zasuszone cebulki sprzedaja.60 szt to bedzie na co popatrzec.

Bogdziu też się tego bałam, ale były świeżutkie, nawet białe korzonki miały, namoczyłam na kilka godzin, nawet kształtu nie zmieniały takie były jędrne
Liczę, że teraz trochę deszczu będzie.
Wiem, że na początku nie kwitną okazale, ale poczekam nie spieszy się. Za 2-3 lata będzie busz
Kindzia 10:58, 05 kwi 2016

Bogdziu u nas w piątek i w sobotę dopiero może padać, miałam zaplanowane przerabianie rabaty...jednak deszcz wolę. Trudno, jakoś to sobie poukładam.

To oprysk Calypso mam powtarzać? Tego nie wiedziałam. Za ile? Za dwa tygodnie powtarzać?

Miałam hodowlę opuchlaków w żurawkach, chcę się zabezpieczyć, żeby mi na rodusie nie wlazły.