Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

zuza12 09:26, 18 cze 2013

Elu, co robisz, ze ten jasmin tak pieknie kwitnie. Mój ma troche kwiatów od dołu a cała góra zielona. Wypuszcza takie długie zielone pędy. Nie wiem, kiedy go przycinac i jak to robic, żeby tak ładnie kwitł.

Wnusia słodka jak różany pączuś.
Pozdrwaim
Debra 21:45, 18 cze 2013

To ja odpowiem, bo Ela ma wnusię

Jaśminowiec kwitnie na całej długości pędów jednorocznych. Trzeba go ciąć zaraz po przekwitnięciu i usuwać w pierwszej kolejności stare pędy. Ciecie znosi bardzo dobrze, rozkrzewia się ślicznie.
eliza3 12:46, 19 cze 2013

Witam po krótkiej przerwie Bardzo się cieszę, że pomimo mojej nieobecności troszkę o mnie pamiętacie , to bardzo miłe
Szczególnie pozdrawiam Bnogdzię, Kasię, Gierczusię, Urszulkę, Gosię, Danusię, Zuzkę, Debrę.
Czas tak szybko płynie, ale dzisiaj zajrzę do Was, aby zobaczyć co słychać i widać w Waszych ogródkach
U mnie zakwitła biała piwonia, na którą czekałam dwa lata, była młodziutka, ale widać, że się zadomowiła i w przyszłym roku będzie miała na pewno więcej kwiatków... w tym sezonie tylko jeden... ale za to jak cieszy

AniaDS 12:51, 19 cze 2013

U mnie zakwitła różowa po 4 latach i też tylko jednym kwiatkiem. Ale ta jest ładniejsza .
eliza3 12:54, 19 cze 2013

zuza12 napisał(a)
Elu, co robisz, ze ten jasmin tak pieknie kwitnie. Mój ma troche kwiatów od dołu a cała góra zielona. Wypuszcza takie długie zielone pędy. Nie wiem, kiedy go przycinac i jak to robic, żeby tak ładnie kwitł.

Wnusia słodka jak różany pączuś.
Pozdrwaim

Zuza, Debra ma rację, w ubiegłym roku radykalnie go przycięłam, więc dlatego tak pięknie zakwitł.
jotka 12:54, 19 cze 2013

Elu, piwonia sliczna i jest wspaniała zapowiedzią przyszłorocznego obfitego kwitnienia Mam nadzieje, że i zapachem Cię obdarowała
eliza3 12:58, 19 cze 2013

Debra napisał(a)
To ja odpowiem, bo Ela ma wnusię

Jaśminowiec kwitnie na całej długości pędów jednorocznych. Trzeba go ciąć zaraz po przekwitnięciu i usuwać w pierwszej kolejności stare pędy. Ciecie znosi bardzo dobrze, rozkrzewia się ślicznie.

Debro pięknie to napisałaś, dziękuję.
Ja nigdy tak ostro nie przycinałam jaśminowca, ale widzę, że trzeba, bo efekt jest boski, pierwszy raz miał tyle kwiatów
eliza3 13:00, 19 cze 2013

AniaDS napisał(a)
U mnie zakwitła różowa po 4 latach i też tylko jednym kwiatkiem. Ale ta jest ładniejsza .

Bardzo chciałam mieć białą, bo mam już różową i czerwoną, ucieszyłam się bardzo z tego pierwszego kwiatka.

eliza3 13:03, 19 cze 2013

jotka napisał(a)
Elu, piwonia sliczna i jest wspaniała zapowiedzią przyszłorocznego obfitego kwitnienia Mam nadzieje, że i zapachem Cię obdarowała

Też mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie obficiej kwitła, bo kwiaty mają być wielkości talerzyka deserowego... zobaczymy Pierwszy kwiatek nie jest tak duży, ale za to pięknie pachnie
zuza12 13:39, 19 cze 2013

Ale ccudowna ta piwonia. Ta biel jest przecudna. Co to za piwonia?