Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

monteverde 20:26, 17 mar 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Aniu, przypuszczałam, że w domu będziesz miała 'doniczkowo', ale obraz wykroczył poza moją wyobraźnię.
U mnie wychodzą wszystkie tulipany, niektóre mają już z 5 - 6 cm 'wzrostu'. jak tylko temperatury plusowe na dworze będą, to na balkon je wystawie, aby ten wzrost trochę przyhamować. Przymierzam się do sadzenia kłączy irysów pumila. Dziś kupiłam ziemię

U mnie na sali jest zimno także tylko tulip Perisian Pearl trochę popędził, bo stał w kuchni, ale jak przeniosłam jest oki Tylko Basiu prawidłowo posadź irysy jak będą plusowe to ja ze swoimi donicami do ogrodu przejdę i w razie większego zimna będę osłaniała włókniną
an_tre 20:29, 17 mar 2013

Aniu czyżby znowu choróbska cię dopadały? nie daj się, chyba ta ch.....a zima wreszcie odejdzie i będziemy mogły zając się ogrodami pozdrawiam

Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
kaisog1 20:32, 17 mar 2013

Aneczko ale produkcja Jak ja Ci zazdraszczam miejsca na przechowywanie i rozsadzanie
Madziarzeszow 20:36, 17 mar 2013

Piękne zapasy nowych roślinek , teraz tylko pogody i można wysadzać.... a siałaś coś może?
monteverde 21:02, 17 mar 2013

Moniika napisał(a)
Hej ! U mnie w garażu tez powojniki juz listki puszczają ale jeszcze ich nie " pobudzam" za bardzo bo sie boje ze w garażu za ciemno a na dworze za zimno ... I jeszcze muszą troche poczekać !
A jakie planujesz dokupić w tym roku? Ja zauważyłam ze w ziemi lepiej rosną niż w donicach np miałam Lecha Wałese dwa sezony w donicy ale nagle okazała sie za mała i nie miałam większej więc wsadzilam go do gruntu, to co pokazał w tym samym sezonie przeszło moja najśmielsze oczekiwania.. teraz w donicy mam Kiri te Kanewe, Krakowiaka, i Jana Pawła II reszta w gruncie.
Ja planuje kupić :
Emilia Plater ( może być okrwyowe) fiolet każda wystawakwitnie od vi do
Clematis Innocent Blush PBR - powojnik 22 za różowy duże słabe cięcie
Clematis Yuki-no-yoso’oi 21 białe z zielonym przeciwieństwie kwitnie dwa razy wczesna wiosna i do jesieni do X wystawa każda
Clematis Roko-Kolla 19 zl białe z zielono żółtym przeciwieństwie późno kwitnie każda wystawa
powojnik (clematis) x Durandii 20 zł
Clematis x aromatica - powojnik wonny 21 zł
Clematis Justa 19 zł
powojnik (clematis) florida var. flore-pleno 29 zł japońska stAra półpełna
Clematis Ai-Nor - powojnik 22 zl do półcienia
Beatufull Brige 2 szt ( do półcienia)

Mój JP II rośnie w ziemi już z 6 lat, oprócz Presidenta, Josephine, Vianetta, Avant Garde resztę mam w ziemi, Yuki-no-yoso’oi też w ogrodzie, a mam chciejstwo na Asao, Ballet Skirt, Elf, florida var. flore-pleno Alba Plena - powojnik kwiecisty,botaniczny, chyba jeszcze kupię florida var. sieboldiana Sieboldii, bo nie wiem jak przezimowała Vianetta, na późniejszy czas Golden Tiara Kugotia i montana Elizabeth, 'Princess Diana i Clematis terniflora - powojnik jesienny Sweet Autumn i chyba na razie to wszystko
monteverde 21:03, 17 mar 2013

Martek napisał(a)
Biedronka ,żeby nie powiedzieć boska )))))))))
Ania ściskam mocno,pamiętam i pozdrawiam

Również pozdrawiam
monteverde 21:04, 17 mar 2013

Bogda napisał(a)
Anek z liliami przychodzę i czułym słówkiem 'przepraszam'

Oki postaram się wysłać nasiona te co obiecałam
monteverde 21:05, 17 mar 2013

nl_kinia napisał(a)
wpadam z rewizytą już nie pierwszy raz, ale dopiero teraz doszłam do końca, więc śmiało mogę się przywitać na 1621 stronie

Kinga jestem pełna podziwu tyle stron, mam nadzieję, że same pismo obrazkowe oglądałaś? witaj
monteverde 21:07, 17 mar 2013

grazyna napisał(a)
No tak, jak patrzę na Twoją produkcję roślinek Aniu, to rozumiem,dlaczego spytałaś mnie czy to mojej hodowli bukszpany ?
A gdzież mi do takich talentów ! Zero wiedzy i tyleż samo umiejętności Kupiłam w Lidlu

Grażynko ja w tamtym roku sama ukorzeniałam wiosną a latem już podsadzałam nim powojniki nic trudnego
monteverde 21:09, 17 mar 2013

Rench napisał(a)
Aniu,skarbnico wiedzy wiesz może kto sprzedaje piwonie w doniczkach.
Te na allegro ,to są takie małe kikutki kłącza, zakwitną dopiero za kilka lat .
U Szafirowskiego po 50 sztuk najmniejsze zamówienie

Reniu ani nie znam p. S, ani nie wiem nic o sprzedaży piwonii w doniczkach, kupuj kłącze , pomocz w wodzie i wsadzaj do ziemi, na następny rok będziesz miała kwiat, który masz uciąć aby się wzmocnił system korzeniowy, a potem to już tylko wąchać i podziwiać zostanie tylko daj dużo kompostu piwoniom