U mnie na sali jest zimno także tylko tulip Perisian Pearl trochę popędził, bo stał w kuchni, ale jak przeniosłam jest oki Tylko Basiu prawidłowo posadź irysy jak będą plusowe to ja ze swoimi donicami do ogrodu przejdę i w razie większego zimna będę osłaniała włókniną
Mój JP II rośnie w ziemi już z 6 lat, oprócz Presidenta, Josephine, Vianetta, Avant Garde resztę mam w ziemi, Yuki-no-yoso’oi też w ogrodzie, a mam chciejstwo na Asao, Ballet Skirt, Elf, florida var. flore-pleno Alba Plena - powojnik kwiecisty,botaniczny, chyba jeszcze kupię florida var. sieboldiana Sieboldii, bo nie wiem jak przezimowała Vianetta, na późniejszy czas Golden Tiara Kugotia i montana Elizabeth, 'Princess Diana i Clematis terniflora - powojnik jesienny Sweet Autumn i chyba na razie to wszystko
Reniu ani nie znam p. S, ani nie wiem nic o sprzedaży piwonii w doniczkach, kupuj kłącze , pomocz w wodzie i wsadzaj do ziemi, na następny rok będziesz miała kwiat, który masz uciąć aby się wzmocnił system korzeniowy, a potem to już tylko wąchać i podziwiać zostanie tylko daj dużo kompostu piwoniom