Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

monteverde 20:41, 29 sie 2012

irena_milek napisał(a)
gdzie to będziesz sadzić?
proszę skataloguj roślinki i zrób osobny wątek z ich opisami i włąsnym doświadczeniem z uprawy i pielęgnacji będę zcerpać garściami

Irenko kochana, w ogrodzie, a katalog może kiedyś w tej chwili mam innych zajęć mnóstwo, może zimą
monteverde 20:53, 29 sie 2012

Anita1978 napisał(a)
zakupy cebulowe- super, ja też już zamówiłam- w tym roku poszłam w fiolety i róże
A mam jeszcze pytanie- trochę z innej beczki- wiem, że masz chyba jagodę goji- włąsnie ją zakupiłam - czy ma jakieś specjalne wymagania? jak o nią dbasz? bedę wdzięczna

Anitko, wcale o nią nie dbam posadziłam k/ brzoskwini 2 sadzonki z myślą przesadzenia i tak sobie rosną same, oczywiście podlewam w czasie gdy brakuje deszczu i na wiosnę tak jak wszystkim roślinkom dam "papu" i to wszystko , świetny krzew z tendencją do przewieszania, także pasuje na jakąś skarpę, codziennie zjadam po 7 owocków dla zdrowotności, owocują i cały czas maja jeszcze kwiatuszki takie malutkie fioletowo wrzosowe nie mam lepszych zdjęć
Anita1978 21:25, 29 sie 2012

dziekuję za info- mam nadzieje, że u mnie też się przyjmie też kupiłam dla zdrowotności- no bo po co sztuczne witaminy brać, jak mozna samemu je sobie w ogródku wyhodować
Matka 21:50, 29 sie 2012

Zostało jeszcze tej Perliczki po Belwedersku?
monteverde 22:00, 29 sie 2012

tak nie byliśmy w stanie jej zjeść w 2 osoby nie szprycowałam jej słoniną, bo mi było jej szkoda tylko obłożyłam surowym boczkiem
polewałam wytwarzającym się sosikiem, a pod koniec pieczenia zrobiłam sos z chrzanu tartego, śmietany, soku z cytryny i skórki z niej startej, , soli, pieprzu ,cukru i opłukanych rodzynek i tym ją polałam

perliczkę podaje się tak aby każdemu trafiło się udko i skrzydełko wersja z przysmażonymi ziemniaczkami
i bez, mięsko bardzo delikatne podobne do bażanta, smacznego
Welka 22:05, 29 sie 2012

Takie rarytasy na noc pokazujesz, teraz coś bym zjadła, a po 19 staram się nie jeść
Anita1978 22:06, 29 sie 2012

Ewelinka231281 napisał(a)
Takie rarytasy na noc pokazujesz, teraz coś bym zjadła, a po 19 staram się nie jeść

no właśnie!!!
Moniika 22:06, 29 sie 2012

monteverde napisał(a)
tak nie byliśmy w stanie jej zjeść w 2 osoby nie szprycowałam jej słoniną, bo mi było jej szkoda tylko obłożyłam surowym boczkiem
polewałam wytwarzającym się sosikiem, a pod koniec pieczenia zrobiłam sos z chrzanu tartego, śmietany, soku z cytryny i skórki z niej startej, , soli, pieprzu ,cukru i opłukanych rodzynek i tym ją polałam

Piękna!!! Aż ślinka leci
Anita1978 22:06, 29 sie 2012

Ewelinka231281 napisał(a)

no właśnie!!!
Bogdzia 22:08, 29 sie 2012

monteverde napisał(a)
Dzisiaj mam piękny słoneczny dzień od rana cieplutko i słonecznie

Byłam dzisiaj w mieście i kupiłam w biedronce trochę cebulek
a teraz idę wstawić perliczkę do pieczenia po belwedersku, będzie na obiad, wpadnę wieczorkiem

Piękna ta fuksja no i zakpy tez świetne. ja zamówiłam tez trochę cebulek w internecie ale maja wysyłac dopiero po pietnastym więc muszę poczekac ale w sobotę na giełdę sie wybieram to z pustymi rekami nie wrócę.