adka
14:23, 03 sie 2012

Dołączył: 01 sie 2012
Posty: 185
Składniki;
1kg mielonego dobrego twarogu
6 żółtek
300g śmietany kremówki
dwa budynie śmietankowe lub waniliowe
szklanka cukru
paczka herbatników
1/3 kostki masła lug margaryny
cynamon
Wykonanie:
Herbatniki miksuję razem z masłem i cynamonem[niekoniecznie] Wykładam na spód blachy.
Zółtka ucieram z cukrem na gładką masę,dodaję do całości mielony twaróg.
Budynie delikatnie mieszam z kremówką i dodaje do masy.Chwilę wszystko miksuję,po czym wylewam na przygotowany spód.Wkładam do piekarnika nagrzanego do 170 st. na 20 minut, po tym czasie redukuję temperaturę do 130 st.i piekę dalej 70 minut. Nie wyjmuję sernika po upieczeniu ,nigdy nie otwieram w trakcie pieczenia .Czekam minimum godzinę, zawsze dobrze go schładzam,podaję z ubitą śmietaną.Smacznego
1kg mielonego dobrego twarogu
6 żółtek
300g śmietany kremówki
dwa budynie śmietankowe lub waniliowe
szklanka cukru
paczka herbatników
1/3 kostki masła lug margaryny
cynamon
Wykonanie:
Herbatniki miksuję razem z masłem i cynamonem[niekoniecznie] Wykładam na spód blachy.
Zółtka ucieram z cukrem na gładką masę,dodaję do całości mielony twaróg.
Budynie delikatnie mieszam z kremówką i dodaje do masy.Chwilę wszystko miksuję,po czym wylewam na przygotowany spód.Wkładam do piekarnika nagrzanego do 170 st. na 20 minut, po tym czasie redukuję temperaturę do 130 st.i piekę dalej 70 minut. Nie wyjmuję sernika po upieczeniu ,nigdy nie otwieram w trakcie pieczenia .Czekam minimum godzinę, zawsze dobrze go schładzam,podaję z ubitą śmietaną.Smacznego
____________________
Adrianna
Adrianna