Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 20:15, 11 wrz 2015

admete 20:19, 11 wrz 2015

Dalia gigant, nie mogę sobie z nią poradzić, za rok, jeśli nic jej się nie stanie w zimie konieczne są jakies spore podpory

kwiat jest olbrzymi, taki jak moja dłoń albo większy, bardzo ciężki

admete 20:22, 11 wrz 2015

Gardener27 20:35, 11 wrz 2015

Agnieszko Twój ogród o każdej porze roku wygląda zjawiskowo a przecież jest jeszcze taki młody Jak to wszystko nabierze masy będzie istny gąszcz samych piękności
Podobają mi się te rabaty tematyczne, wszystko dobrane kolorystycznie Nic tu się nie gryzie tylko fajnie ze sobą współgra Często słyszę że ogród kolorowy jest pstrokaty a to przecież nieprawda Wystarczy dobrze dobrać ze sobą różne kolory roślin i podzielić je na parę rabat Tobie się to udało i chylę czoła
Wczoraj byłem w Lidelku po cebulowe bo wypatrzyłem w gazetce świeżą dostawę Wiem sporo zamówiłem i kurier ma przywieźć w poniedziałek paczkę ale nie byłbym sobą gdybym nie pojechał i czegoś nie przygarnął Wybór ogromny i tak się zająłem szukaniem czegoś dla siebie że mi wózek podprowadzili cichaczem Śmiałem się z tej sytuacji bo jeszcze nigdy mi się to nie przytrafiło Zakupiłem tylko białe czosnki i hiacynty do donic ... byłem twardy i nie szalałem
Ciekaw jestem czy jesteś silna w swym postanowieniu i niczego nie kupiłaś z cebulowych ?
Pozdrawiam serdecznie
admete 07:09, 12 wrz 2015

Gardener27 napisał(a)
Agnieszko Twój ogród o każdej porze roku wygląda zjawiskowo a przecież jest jeszcze taki młody Jak to wszystko nabierze masy będzie istny gąszcz samych piękności
Podobają mi się te rabaty tematyczne, wszystko dobrane kolorystycznie Nic tu się nie gryzie tylko fajnie ze sobą współgra Często słyszę że ogród kolorowy jest pstrokaty a to przecież nieprawda Wystarczy dobrze dobrać ze sobą różne kolory roślin i podzielić je na parę rabat Tobie się to udało i chylę czoła
Wczoraj byłem w Lidelku po cebulowe bo wypatrzyłem w gazetce świeżą dostawę Wiem sporo zamówiłem i kurier ma przywieźć w poniedziałek paczkę ale nie byłbym sobą gdybym nie pojechał i czegoś nie przygarnął Wybór ogromny i tak się zająłem szukaniem czegoś dla siebie że mi wózek podprowadzili cichaczem Śmiałem się z tej sytuacji bo jeszcze nigdy mi się to nie przytrafiło Zakupiłem tylko białe czosnki i hiacynty do donic ... byłem twardy i nie szalałem
Ciekaw jestem czy jesteś silna w swym postanowieniu i niczego nie kupiłaś z cebulowych ?
Pozdrawiam serdecznie

Przemku dziękuję Ci za tyle miłych słów
Zamierzam trzymać się mojego pierwotnego pomysłu z tematycznymi kolorystycznie rabatami , tylko gdzie niegdzie dodaję jednak drugi kolor i biel i chcę żeby każda rabata o każdej porze roku miała coś kwitnącego, trudne zadanie ale już wiem że do wykonania . Z każdym sezonem będzie bliżej do ideału hahahahahaha

co do cebulowych, byłam na razie w B i póki co się oparłam zakupom hahahahaha.
Do L jeszcze nie dotarłam a to tam jest zazwyczaj najbardziej kusząco

Póki co mam otwarty koszyk w jednym ze sklepów z hostami i liliowcami i lista zrobiła się już baaaaaardzo długa, na tygodniu będę zamawiać więc się pochwalę co tam powybierałam

pozdrawiam
admete 07:12, 12 wrz 2015

Wczoraj nie tylko robiłam zdjęcia na ogrodzie
Zabrałam się za pierwsze przenosiny roślin i stworzyłam niewielką rabatę pod lasem przy kółkach
Dawno nic nie kopała i dziś czuję wszystkie mięśnie, a to dopiero początek zmian

Zrobiłam miejsce dla tojeści, którą dostałam w zeszłym roku od Izy.
Wkopałam jej ogranicznik i to z tym najbardziej sie umordowałam
Kupiłam najgłębszy 25 cm

admete 07:14, 12 wrz 2015

Z jednej małej sadzonki przez rok zrobiło się tyle

u mnie rosła na słońcu i niestety wszystkie listki miała żółte, brązowiejące, tutaj będzie miała cień i liczę że za rok będzie cudnie rosła
admete 07:14, 12 wrz 2015

z tyłu widac pusty plac na hosty, przy samej kostce zamierzam przesadzić pęcherznice
admete 07:16, 12 wrz 2015

Kolejny rządek zrobiony z leśnych małych zawilców

admete 07:19, 12 wrz 2015

Na obrzeżach jasnozielona żurawka, która do tej pory była pod domem i mimo że słońce miała dopiero po 15 widać że jej to nie służyło, podzieliłam dwie sadzonki mam nadzieję że się przyjmą bo jedną wielką dzieliłam w lato i niestety nie przeżyła

kopiąc dołek natknęłam się na taka niespodziankę i musiałam wybierać ten miał pod każdą małą żurawkę

Chciałabym żeby żurawka okalała cały ten łuk na kółku

mam jeszcze jedną sadzonkę do podziału, zobaczę jak te będą się zachowywać i może ją dosadzę