Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 07:44, 09 kwi 2016

W środę sama wykopałam dołki pod róże pod oknami salonu, chciałam sama bo tam wyłażą tulipany i pełno cebul krokusów.

Pod oknami będzie kombinacja burgundy i astronomy.

Przy warzywniku doszły po każdej stronie po jednej gospel - dla kolorku i jedna weiding piano i herzogin christiana

Liście na rabatach prawie posprzątane
Warzywnik przekopany, posprzątany i zasiany

Tylko bratki i stokrotki kupione przed świętami siedza sobie jeszcze w doniczkach...nie miałam czasu na obsadzenie donic na tarasie i przy wejściu, a takie rzeczy inni robia jakie pierwsze hahahahahahaha.

aha i w związku z przesadzaniem pełników z pod lasu kupiłam już coś na ich miejsce hahahahaha..............podjechałam wczoraj do szkółek koło mnie zrobiłam rekonesans gdzie najładniejsze i najtańsze .
kupiłam 4 agresty i 4 porzeczki szczepione na pniach - i pójdą własnie na miejsca pełników, będzie praktycznie - bo to miejsce nie jest widoczne z daleka, pełniki tam giną............jak moje miskanty troche podrosną znowu pójdą do podziału i dam je właśnie między porzeczki i agresty, żeby na jesieni jak juz będzie po owocach z daleka falowały kłosiki - takie plany działania .
A jesienią myślałam że na wiosnę oprócz porzadków będę tylko wyrywała chwasty...nieeeeee ja zawsze coś wymyślę hahahahaha.

Miłego weekendu wszystkim życzę
lojalna_ 09:51, 12 kwi 2016

Jak ja lubie Twoj ogrod rozmach i mrówcza robota Tyle emocji i pomysłów na Twoich rabatach ....czekam na cebulowe u Ciebie
nicol21 10:51, 12 kwi 2016

no no, dzieje się pracowita mróweczko!!
Co do mokrej rabaty to może tatarak? on uwielbia wodę. Ogon jest taki żółtawy - bardzo podobny do tej żółtawej trzmieliny. Ja mam u siebie i rośnie ładnie i jest zimo zielony i ładnie wygląda po zimie! Teraz go posadziłam na rabacie gdzie jest mało słońca a dużo wody[ vel mniejsze parowanie bo wody to u mnie pełno!]

Widziałam też taki biało-zielony, wielkościowo podobny, ale u siebie mam tylko ten żółto-zielony.

Sprytna sprawa z tymi wiertłami!

Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
ZielonaAnia75 06:24, 13 kwi 2016

admete napisał(a)

Na pewno .
Zdzwonię się z dziewczynami i umówimy się na jakiś dzień........a Tobie w jaki pasuje?.........bo widzę że to już za tydzień?

Aha... już po targach... a ja odczytałam dziś Twój wpis bardzo żałuję, że nie byłyśmy razem na targach
Ja byłam w sobotę rano, kiedy było chyba urwanie chmury! Wszystko przemoczone, okropna pogodna była. Kupiłam trochę ciekawych trawek. Nie wiem, jak Twoje odczucia, ale ceny mają zbyt przesadzone, choć urok tylu roślin w jednym miejscu zachwycającyŻałuję, że nie skusiłam się na cyprysiki na pniu, były piękne, ale wydawało mi się, że kupię taniej w szkółce.
admete 20:18, 13 kwi 2016

lojalna_ napisał(a)
Jak ja lubie Twoj ogrod rozmach i mrówcza robota Tyle emocji i pomysłów na Twoich rabatach ....czekam na cebulowe u Ciebie

cebulek będzie trochę mniej, już widzę że nie wszystkie raczyły wyjść....ale takie uroki tulipanów
admete 20:22, 13 kwi 2016

nicol21 napisał(a)
no no, dzieje się pracowita mróweczko!!

Mróweczka hahahhahahahah
szkoda że nie ma nas więcej Agnieszek w mrowisku , bo robota sie piętrzy a ja sama samiuteńka
nie mam w tym roku tyle siły co w zeszłym

Co do mokrej rabaty to może tatarak? on uwielbia wodę. Ogon jest taki żółtawy - bardzo podobny do tej żółtawej trzmieliny. Ja mam u siebie i rośnie ładnie i jest zimo zielony i ładnie wygląda po zimie! Teraz go posadziłam na rabacie gdzie jest mało słońca a dużo wody[ vel mniejsze parowanie bo wody to u mnie pełno!]

Widziałam też taki biało-zielony, wielkościowo podobny, ale u siebie mam tylko ten żółto-zielony.

Sprytna sprawa z tymi wiertłami!

wiesz co poczytam sobie i pooglądam te tataraki, mam jeszcze jedno miejsce gdzie nic nie mam, a tam sezonowo najmokrzej........hmmmmmmmmmmm będzie pewnie tatarak
admete 20:25, 13 kwi 2016

ZielonaAnia75 napisał(a)

Aha... już po targach... a ja odczytałam dziś Twój wpis bardzo żałuję, że nie byłyśmy razem na targach
Ja byłam w sobotę rano, kiedy było chyba urwanie chmury! Wszystko przemoczone, okropna pogodna była. Kupiłam trochę ciekawych trawek. Nie wiem, jak Twoje odczucia, ale ceny mają zbyt przesadzone, choć urok tylu roślin w jednym miejscu zachwycającyŻałuję, że nie skusiłam się na cyprysiki na pniu, były piękne, ale wydawało mi się, że kupię taniej w szkółce.

patrzyłam na prognozę i dlatego wziełysmy pod uwagę tylko niedzielę, bo miało nie padać, ale było przeraźliwie zimno, więc też nie za wiele pooglądałyśmy .

kupiłysmy tylko lilie, a Joaśka 3 dżewka

miałam sie poprzyglądać bylinkom, ale jak coś będę robiła zamówienie przez internet z tej szkółki co jesienią................

a co do spotkania - nie martw się coś zorganizujemy u mnie najwyżej
admete 20:28, 13 kwi 2016

Zrobiłam szybki obchód z aparatem........dziś na szybko parę zdjęć jutro wkleję resztę..............

admete 20:29, 13 kwi 2016

UlaB 20:43, 13 kwi 2016

co jakiś czas daje sygnał że bardzo lubie do Ciebei zaglądać

admete napisał(a)

Admete, co tu siedzi miedzy bukszpanami na pierwszym planie?