U Ciebie już się dzieje i to dużo.
Śmieszszny ten rabarbar. Nigdy wcześniej nie widziałam pokraki
Miskanty mogłas jeszcze zostawić, bo one późno ruszają, chyba, że wiatr je połamał.
Róże trochę za wcześnie. Pamiętasz... ? jak zakwita forsycja
Liście dębów można zemleć i podrzucić pod rododendrony lub inne kwasoluby albo wrzuć je w worki i zrób kompost liściowy.
Roboty jest huk - i wiem że żeby ze wszystkim byc na bieżąco - musze teraz codziennie "coś" zrobić na ogrodzie zanim byliny ruszą rabaty musza być oczyszczone, bo zaraz dojdzie plewienie jak chwaściki poczują wiosnę
wiem , ale jak piszesz trawy były połamane i latały mi już po rabacie wychodząc na trawnik - nie mogłam patrzec na ten "bałagan"
dlatego już nie szaleję, czekam z resztą na forsycje
o nie wiedziałam
jakoś w głowie mi zapadło coś co przeczytałam kilka lat temu że liście dębu jako jedne z niewielu nie nadają się na kompost i są niebezpieczne z powodu jakichś tam robali żerujących na nich , dlatego tak pieczołowicie je zbieram
Dziękuję
teraz to taki okres że wiosny szuka się z lupą przy ziemi hahahahahaha
ale już za momencik wszystko powinno buchnąć i każdego dnia będzie kwitnąć coś nowego
w tym roku postanowiłam sobie systematycznie prowadzić ala dzienniczek co i kiedy kwitnie i pod koniec roku zrobię podsumowanie co ja w tym ogrodzie już nazbierałam hahahahahahaha