Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 07:39, 25 lis 2017

Znalazłam jeszcze zdjęcie z bliska do zidentyfikowania dyptoma który chyba dyptomem nie jest hahahahahahahahahaha

nicol21 09:43, 25 lis 2017

Aga - rewelacyjne porownania bo i ogrod rewelacyjny jest! Super ze mialam okazje go zobaczyc juz chyba 2 czy 3 razy i za kazdym razem podziwiam i zazdraszaczam! No moze ogromu pracy mniej zazdraszczam, ale praca w ogrodzie to frajda wiec nie jest zle, nawet jak sadzi sie cebule w listopadzie z narciarskim osprzetem i chorym okiem!

Efekty piekne, przemyslane kompozycje.... a bieganie z roslinami po ogrodzie to chyba domena wszystkich ogrodnikow - jak widac rosliny doceniaja troske i szybko aklimatyzuja sie w nowych miejscach.

Stworzylas fantastyczny ogrod dla calej rodziny!! Gratuluje jeszcze raz!
Udanych kolejnych aranzacji i re-aranzacji. Coby roslinki dzielnie sie zadomawialy i pieknie rosly!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
tulucy 12:46, 25 lis 2017

Ten "dyptam" to jakaś motylkowa roślinka, kwiatki jak w groszku prawie kształtem pączka ale jeszcze bardziej mi się podobają z bliska... Może ktoś rozpozna

Te białe "dzwonki" wyglądają nadal jak moje skupione. Moje też kępy trzymają, te fioletowe, ale bardzo dużo odrostów dają, rozłogowe są.
14:22, 25 lis 2017
Pięknie u Ciebie,wszystkie rośliny już takie dojrzałe,rabaty zapełnione na maksa.
Na pewno dużo pracy kosztuje Twój ogród.Sama go obrabiasz czy posiłkujesz się firmą? Bo faktycznie kawał ziemi masz i sporo rabat ale efekt końcowy mniamuśny
Widziałam tira z roślinami,dużo sadzenia miałaś.Podziwiam bo ja bym skonała na pierwszej rabacie
admete 07:35, 26 lis 2017

nicol21 napisał(a)
Aga - rewelacyjne porownania bo i ogrod rewelacyjny jest! Super ze mialam okazje go zobaczyc juz chyba 2 czy 3 razy i za kazdym razem podziwiam i zazdraszaczam! No moze ogromu pracy mniej zazdraszczam, ale praca w ogrodzie to frajda wiec nie jest zle, nawet jak sadzi sie cebule w listopadzie z narciarskim osprzetem i chorym okiem!

Ewelino bardzo dziękuję

Pracy jest od groma - ale wiesz że ja to kocham

Efekty piekne, przemyslane kompozycje.... a bieganie z roslinami po ogrodzie to chyba domena wszystkich ogrodnikow - jak widac rosliny doceniaja troske i szybko aklimatyzuja sie w nowych miejscach.

Dokładnie
wychodzi na to że dobry ogrodnik to ten co biega w każdym sezonie z roślinami kombinuje z kompozycjami, szukając jak najlepszych połączeń

Udanych kolejnych aranzacji i re-aranzacji. Coby roslinki dzielnie sie zadomawialy i pieknie rosly!

A jam wielką nadzieję że jak za każdym razem będziesz w Polszy uda Ci się do mnie zajrzeć i pobiegać po ogrodzie

buziaki wielkie
admete 07:38, 26 lis 2017

tulucy napisał(a)
Ten "dyptam" to jakaś motylkowa roślinka, kwiatki jak w groszku prawie kształtem pączka ale jeszcze bardziej mi się podobają z bliska... Może ktoś rozpozna

Próbowałam wczoraj w necie poszperac, ale nie udało mi się znaleźć nazwy
o teraz sobie przypomniałam mam jeszcze taki gruby katalog bylin zobacze dzisiaj w nim

Te białe "dzwonki" wyglądają nadal jak moje skupione. Moje też kępy trzymają, te fioletowe, ale bardzo dużo odrostów dają, rozłogowe są.

spojrzałam na zdjęcia ten biały to faktycznie dzwonek skupiony - może biały bardziej skupiony od fioletowego hahahahahahahahaha i dlatego mój nie puszcza rozłogów?

admete 07:41, 26 lis 2017

Kaska napisał(a)
Pięknie u Ciebie,wszystkie rośliny już takie dojrzałe,rabaty zapełnione na maksa.
Na pewno dużo pracy kosztuje Twój ogród.Sama go obrabiasz czy posiłkujesz się firmą? Bo faktycznie kawał ziemi masz i sporo rabat ale efekt końcowy mniamuśny
Widziałam tira z roślinami,dużo sadzenia miałaś.Podziwiam bo ja bym skonała na pierwszej rabacie

Hej
Dziękuję bardzo

Ogród "obrabiam " sama
firma była tylko do tych dużych nasadzeń z tira - kopanie dołów pod drzewa - może i bym zrobiła ale chyba bym do teraz te doły w tej mojej glinie i kamsztorach kopała hahahahahaha

ale wszystkie przeróbki dosadzania, wędrowanie z roślinami i zapełnianie rabat zrobiłam sama

sama tnę żywopłoty, drzewa, opryski, chwasty itd itd - robota na pełen etat
admete 08:27, 26 lis 2017

to teraz kilka ujęć z donicy pod domem
do tej pory nie mamy zrobionego murka i denerwuje mnie to przy każdym kadrze z donica

2013

2014

admete 08:31, 26 lis 2017

styczeń 2015

kwiecień 2015

maj 2015

admete 08:31, 26 lis 2017