Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Zana 22:45, 07 kwi 2018

Robisz piękną biżuterię. Podziwiam cierpliwość przy takiej pracy.
admete 06:35, 08 kwi 2018

Wendy79 napisał(a)
Aga, fajnie, że się przebudziłaś ogrodowo i super, że z takim spokojem. Oby pozostał na cały sezon Faktycznie musiałaś dużo zrobić jesienią, bo Twój wiosenny ogród bardzo dobrze się prezentuje. Miłej, ciepłej i słonecznej soboty życzę

Dziękuję kochana
Wczoraj chyba wreszcie złapałam bakcyla
wyczyściłam prawie całą kolistą, a bez tony liści na rabatach, wycinanie to już sama przyjemność

życzę dziś słonecznej niedzieli
admete 06:42, 08 kwi 2018

Iwonka napisał(a)
Aga, jak po takim wirze pracy wiankowo-bransoletkowej wraca ci się do ogrodu? Mnie tak bardzo chciało się robić na drutach, że totalnie nie miałam chęci na wiosenne porządki. Jedynie słońce i temperatury uratowały sytuację. Siedziałam 3 dni po 8 godzin, mam bable na rękach, mnóstwo kolcy powbijanych w dłonie. Budzi się we mnie ogrodowy zwierz
Podziwiam bransoletki i zapisuję się na zakup jednej z nich

To chyba miałam tak samo jak Ty
dlatego przedwczoraj zamiast iść do ogrodu zrobiłam bransoletki tylko i wyłącznie dla siebie, te koraliki czekały już chyba 2 miesiące

ja wczoraj działałam 5 godzin i musiałam skończyć bo jechaliśmy do znajomych gdyby nie to siedziałabym chyba do zmroku bo też złapałam wreszcie bakcyla hahahahahahahaha

A bransoletki przyznam wciągnęły mnie strasznie
ja lubię taką dłubaninę
mam jedno ciekawe zamówienie, już mam kupione koraliki, tylko kiedy ja do tego siądę , będę wstawiać zdjęcia na bieżąco, chyba że masz jakiś wzór albo swój własny projekt to pisz
admete 06:43, 08 kwi 2018

Mentha napisał(a)
Mi ręce się paliły, żeby wyjść do ogrodu. I ściałam trawy przed nawrotem zimy. Mam nadzieję,że przetrwały te kilka dni przy -10 z czasem może nabiorę dystansu jak Ty

Myślę że nie powinno im się nic stać.
W zeszłym roku trawy w ogrodach w całej Polsce załatwiły te duże mrozy które sięgały ponad -25

a dystans przyjdzie, zobaczysz
admete 06:44, 08 kwi 2018

Magleska napisał(a)
pooglądałam wiosenne śliczne fotki
dystans do ogrodu też raczej mam .....a praca w ogrodzie mnie bardzo relaksuje

Dziękować

Mnie też relaksuje bardzo, ale teraz uwolniłam się wreszcie od gonitwy
Kasya 06:45, 08 kwi 2018

jolanka napisał(a)
No to jest pomysł, może w tym roku też tak uda mi się zrobić bo teraz to masakra Też idę zaraz do ogrodu chociaż było rano -3 stopnie. Wiosna

No właśnie, wiele razy myślałam ale liście są również fobrą ochrona przed mrozem jak nie ma śniegu
Poza tym jak nie sprzątam to mam duzo siewek, no ciemiernikow
To prawda ze teraz ilość liści załamuje ale cześć można wyzbierać a cześć jeszcze się rozłoży...
No sama nie wiem bo strasznie nie lubię tego wiosennego bałaganu na rabatach
Odkurzacz kompletnie się nie sprawdza ;(
admete 06:46, 08 kwi 2018

Zana napisał(a)
Robisz piękną biżuterię. Podziwiam cierpliwość przy takiej pracy.

Dziękuję

Dopiero się rozkręcam i uczę
mam już plan na mieszanie różnych koralików, jak już coś zmodzę będę wstawiać zdjęcia
admete 06:53, 08 kwi 2018

Wczoraj siedziałam w ogrodzie 5 godzin, udało mi się ogarnąć prawie całą kolistą

kiedyś denerwowały mnie te puste rabaty, teraz jak zrobił się szkielet z zimozielonych taka czystka mnie wręcz cieszy, a wychodzące miniaturowe łodyżki i listki bylin powodują wielgachny uśmiech na twarzy

w trakcie wycinania wyskoczyłam z aparatem, więc wstawię teraz kilka fotek jeszcze z suchymi trawami i hortensjami - mam nadzieję w tydzień uwinąć się ze wszystkim - zobaczymy czy się uda

a i jeszcze jedno - zaskoczyła mnie trawa
wygląda naprawdę dobrze , mam porównanie z trawą u sąsiada, u niego wszystko suche i żółte - a u nas już się zieleni
czekam na pana od trawy na wertyklulację
ale i bez niej wygląda naprawdę super

admete 06:54, 08 kwi 2018

admete 06:55, 08 kwi 2018

Z kolistej została i już do wycięcia tylko czerwona