Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grembosiowo

Grembosiowo

grembosia 20:01, 19 mar 2013

Hej, jutro mam roczek ogrodowiskowy.
Ale to zleciało
Magda70 20:09, 19 mar 2013

Oj leci czas...
Hortulus fajny... 2 razy byłam...aczkolwiek nie w lutym troszku cieplej było
Pozdrawiam
GorAna 20:18, 19 mar 2013

No to czeka Cię błogoslawieństwo ja mam za sobą już trzy takie uroczystości
W domu to jednak wyzwanie
Pozdrawiam
nebel 20:19, 19 mar 2013

grembosia napisał(a)
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających

Trochę się u mnie działo, to znaczy teraz to dopiero zacznie się dziać...

Moja córcia w sierpniu wychodzi za mąż i planujemy wesele w nowym domu i ogrodzie. Trochę się martwię, bo sporo mam do wykończenia, zarówno w domu, jak i w ogrodzie. Ja szczerze mówiąc wolałabym wynająć lokal i po kłopocie, ale młodzi chcą w domowej atmosferze, tym bardziej, że ma to być przyjęcie w małym rodzinnym gronie.

Wystrój planuję w stylu prowansalskim z lawendą w roli głównej, a córcia upatrzyła sobie skromną, prostą sukienkę. Myślę, że fajnie to zagra.

Może ktoś był na przyjęciu w takim stylu i coś mi podpowie, chociaż nie powiem, że w mojej głowie już coś pięknego kiełkuje...

Będzie ciężko z finansami, jak stary dom się nie sprzeda

Pozdrawiam cieplutko w tę zimę wiosną

Witaj,
nie byłam na takim przyjęciu, ale parę lat temu moja córka wymyśliła cos takiego i zrobilyśmy to
Jeżeli pozwolisz napiszę co pzrede wszystkim zrobiłyśmy, tym bardziej,że ślub i wesele odbyły się w sierpniu.
Wynajełam namioty do ogrodu, które zostały udekorowane przede wszystkim kwiatami w doniczkach były to hortencje- po imprezie trafiły do ogrodu.
Po za tym 1,5 miesiąca wszczesniej za niewielkie pieniądze kupiłam mnóstwo sadzonek jednorocznych kwiatów w dwóch kolorach byly to białe i niebieskie, które posadziłam bardzo gęsto, w każde wolne miejsce. Efekt był niesamowity i do jesieni ogród wyglądał fantastycznie.
Trzymam kciuki na pewno wszystko się uda
beata0109 20:22, 20 mar 2013

grembosia napisał(a)
Hej, jutro mam roczek ogrodowiskowy.
Ale to zleciało

Grębosiu kochana życzę Ci 100 lat roczków ogrodowiskowych ,ogrodowych ,rabatkowych i jakich sobie życzysz

Co do wesela córci dużo inspiracji jest w internecie np wpisz w google " lavender wedding ideas" lub "outdoor wedding ideas for summer" Macie dużo czasu coś znajdziecie Niesamowite efekty dają lampki chionkowe zawieszone na drzewach i lampiony ( mogą być słoiki ze świecami najlepsze wkłady do zniczy bo świecą się bardzo długo.) Po zmroku efekt cudowny. Może warto wcześniej posadzić dalie dekoracyjne, pomponowe i kaktusowe są w kolorze lawendy,białe lub białe z lawednowym akcentem To tanie rozwiązanie. W sierpniu będziecie miały dużo kwiatów do wykorzystania. Piękne kompozycje kwiatowe z tego wychodzą . W Niemczech to dość popularny kwiat właśnie do ogrodowych dekoracji i dekoracji stołu zobacz "dahlia table decoration ideas"
grembosia 00:49, 24 mar 2013

GorAna napisał(a)
No to czeka Cię błogoslawieństwo ja mam za sobą już trzy takie uroczystości
W domu to jednak wyzwanie
Pozdrawiam

Noo, a przede mną też jeszcze trzy, ale jak wiadomo, najgorszy ten pierwszy raz

Tylko w moim przypadku, to nie będzie w domu, ale na budowie... Mam nadzieję, że w sierpniu to już będzie prawie w domu...
grembosia 01:04, 24 mar 2013

nebel napisał(a)

Witaj,
nie byłam na takim przyjęciu, ale parę lat temu moja córka wymyśliła cos takiego i zrobilyśmy to
Jeżeli pozwolisz napiszę co pzrede wszystkim zrobiłyśmy, tym bardziej,że ślub i wesele odbyły się w sierpniu.
Wynajełam namioty do ogrodu, które zostały udekorowane przede wszystkim kwiatami w doniczkach były to hortencje- po imprezie trafiły do ogrodu.
Po za tym 1,5 miesiąca wszczesniej za niewielkie pieniądze kupiłam mnóstwo sadzonek jednorocznych kwiatów w dwóch kolorach byly to białe i niebieskie, które posadziłam bardzo gęsto, w każde wolne miejsce. Efekt był niesamowity i do jesieni ogród wyglądał fantastycznie.
Trzymam kciuki na pewno wszystko się uda

Rewelacyjny pomysł z jednorocznymi, gęsto, aż do przesady, kupuję to, dzięki I to na pewno będą białe begonie!
Kwiaty w donicach, też to brałam pod uwagę, a mam sporo pięknych, dużych donic. Białe hortensje i lawenda- to dla nich miejsce.

Namiot nam nie potrzebny, bo początek uroczystości będzie w domu, a potem grill pod sporą altaną, w której zawieszę białe zasłony.

Dzięki nebel za rady
grembosia 01:09, 24 mar 2013

beata0109 napisał(a)

Grębosiu kochana życzę Ci 100 lat roczków ogrodowiskowych ,ogrodowych ,rabatkowych i jakich sobie życzysz

Co do wesela córci dużo inspiracji jest w internecie np wpisz w google " lavender wedding ideas" lub "outdoor wedding ideas for summer" Macie dużo czasu coś znajdziecie Niesamowite efekty dają lampki chionkowe zawieszone na drzewach i lampiony ( mogą być słoiki ze świecami najlepsze wkłady do zniczy bo świecą się bardzo długo.) Po zmroku efekt cudowny. Może warto wcześniej posadzić dalie dekoracyjne, pomponowe i kaktusowe są w kolorze lawendy,białe lub białe z lawednowym akcentem To tanie rozwiązanie. W sierpniu będziecie miały dużo kwiatów do wykorzystania. Piękne kompozycje kwiatowe z tego wychodzą . W Niemczech to dość popularny kwiat właśnie do ogrodowych dekoracji i dekoracji stołu zobacz "dahlia table decoration ideas"

Dzięki za inspiracje, rewelacja!
Milka 08:27, 24 mar 2013

Grembosiu, na roczek gratki!!!
giza 13:12, 25 mar 2013

I ode mnie na drugi , dobry,kolorowo- ogrodowy roczek