Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grembosiowo

Grembosiowo

grembosia 19:43, 14 lut 2013

zuza12 napisał(a)
Witam serdecznie.
Nie spodziewałam sie, że Dobrzyca zimą też tak zachwyca. Zaskoczyłas mnie, bo ja byłam tam latem.
Pozdrawiam

Oj, nawet zimą jest cudnie. Mam więcej zdjęć, ale w męża aparacie. Jak wróci w weekend to pokażę więcej
Pozdrawiam cieplutko
Gosiniak 21:06, 14 lut 2013

Jak tam świętowanie walentynkowe?, pewnie w trakcie, to ode mnie:

Maria667 22:20, 14 lut 2013

Witam serdecznie!
Ekspresowo obejrzałam ogród, jest na co popatrzeć. Kiedyś spedzałam wakacje na Miedwie, było super.
Hortulus również udało mi się kiedyś zobaczyć. Jest niezwykle inspirujący.
Pozdrawiam.

To oczywiście fotka z Dobrzycy!
giza 23:14, 14 lut 2013

Hop, hop, Sąsiadko
Wpadam na szybką kawkę i - mimo, że nie świetujesz Walentego Dnia małego kwiatuszka też mam
Dziekuję za odwiedziny, coraz mocniej zacieram rece, chyba w marcu się " dostanie" tym moim iglaczkom
Mala_Mi 23:49, 14 lut 2013

beata0109 10:09, 15 lut 2013

Ta róża to NN, kwiaty rzeczywiście piękne, ale krzew sam w sobie kiepsko wygląda, kilka długich, łysych badyli, a na końcu kwiatki. Mam ją pierwszy sezon, nie pachnie. Wiosną muszę jej sprawić solidną podporę, bo się pokłada.

wpadłam z poranna kawką

Róża wygląda jak nostalgiczna lub angielka i byłam pewna że jest pachnąca
Kolejny destrukcyjny wpływ ogrodowiska dla mojego porfela . Zapragnęłam róż pachnących szlachetnych o romantycznym wyglądzie jak Twoja
ZbigniewG 11:17, 15 lut 2013

grembosia napisał(a)
Nie sądzę by się pomylili, bo kupowałam od właściciela szkółki i z nim przeprowadzałam rozmowę jakie by mi hortensje doradził. Zaproponował dwie: Anabelkę i Limkę i właśnie je kupiłam. Miały też etykiety z takimi właśnie nazwami. Nie chę się upierać, może gdzieś zaszła pomyłka, ale w zeszłym roku o tej porze była lekko różowa ]

możesz śmiało podpisać swoją "anabelkę -Vanille Fraise(Renhy)" -taki zestaw przebarwienia biało/ciemny róż później całość czerwonawa i wydłużony kwiatostan ma tylko Pinky Winky
druga chyba nie pomylona Limelight
murek super a resztę jeszcze muszę na spokojnie obejrzeć-bo jest co

moja Pinky Winky

a tu 100% anabelki w Annabelle
grembosia 14:52, 15 lut 2013

Dziękuję, Zbyszku i zapraszam.

No to spór mamy rozstrzygnięty

Jednak hortensje, wszystkie jej odmiany, są cudowne, i tak długo zachwycają kwiatami.
Chyba w naszych warunkach klimatycznych nie znajdziemy nic bardziej okazałego, kwitnącego przez tak długi czas...
Anabell 17:38, 15 lut 2013

Masz rację, wszystkie hortensje urzekające wielkością kwiatów i długim okresem kwitnienia. Można przyspieszyć , donicami przetrzymanymi w piwnicy. Zawsze zakwitną wczesniej jak w ogrodzie.
Mnie urzekły już jak byłam mała i oglądałam w kościele na Wielkanoc.
Było juz tak ,że miałam 60 doniczek . trzymałam zimą w budynku nie ogrzewanym , wiosną do dołka w ogrodzie. Teraz zachwycam sie Anabelką.
grembosia 17:54, 15 lut 2013

60 doniczek powiadasz.... to niesamowity musiał być efekt...