Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Anabell 22:47, 26 cze 2015

Karol- derenie w każdym czasie ukorzenią się, to jak wierzba.
Mogą być teraz z półzdrewniałych, lub jesienią do ziemi. Ja robiłam kiedyś wczesną wiosną, pocięłam krótkie patyki po kilka w doniczki i zakopałam je w ziemi.
malgorzata_s... 22:53, 26 cze 2015

Matko kochana jaki cudny łan Anabelek
Karol99 22:54, 26 cze 2015

Anabell napisał(a)
Karol- derenie w każdym czasie ukorzenią się, to jak wierzba.
Mogą być teraz z półzdrewniałych, lub jesienią do ziemi. Ja robiłam kiedyś wczesną wiosną, pocięłam krótkie patyki po kilka w doniczki i zakopałam je w ziemi.

To muszę spróbować, może się uda.
boguslaw_r_ 10:52, 27 cze 2015

Pięknie u Ciebie, kwiatowo, moje rozchodniki będą za 2 - 3 tygodnie, to jednak południe nawet juki jeszcze nie zakwitły, pozdrawki.
iwka 22:32, 27 cze 2015

Moja anabelka też trzylatka i ma takie duże już kwiaty, policzyłam jakiś czas temu i miała ponad 80 pączków no ale twój szpaler powala!!!

dobrze, że pokazałaś siewki werbeny, teraz mam pewność, że u mnie to też ona
Anabell 22:14, 29 cze 2015

Mirko - zbiór jesienią jak dojrzeją, tylko zaglądaj by nie opadły. moje jeszcze nie kwitną, piszę o trawce. Szkoda wyciąć wcześniej bo pałka zdobi. Można podwiązać torebkę.
Mirka 11:29, 30 cze 2015

boguslaw_r_ napisał(a)
Pięknie u Ciebie, kwiatowo, moje rozchodniki będą za 2 - 3 tygodnie, to jednak południe nawet juki jeszcze nie zakwitły, pozdrawki.
Bogusław dzięki za odwiedziny Ja mam jedną jukę i po raz pierwszy po 4latach zakwitnie ale jak kwiat ponad 150cm.wysoki.Pozdrawiam słonecznie
Mirka 11:31, 30 cze 2015

iwka napisał(a)
Moja anabelka też trzylatka i ma takie duże już kwiaty, policzyłam jakiś czas temu i miała ponad 80 pączków no ale twój szpaler powala!!!

dobrze, że pokazałaś siewki werbeny, teraz mam pewność, że u mnie to też ona
Pokazałam siewki ale to werbena brazylijska
Mirka 11:34, 30 cze 2015

Anabell napisał(a)
Mirko - zbiór jesienią jak dojrzeją, tylko zaglądaj by nie opadły. moje jeszcze nie kwitną, piszę o trawce. Szkoda wyciąć wcześniej bo pałka zdobi. Można podwiązać torebkę.
Haniu to niezły pomysł z tą torebką.Będę pilnować jak oka w głowie spoko
Mirka 11:43, 30 cze 2015

Karol99 napisał(a)

To muszę spróbować, może się uda.
Karol teraz możesz robić sadzonki z derenia,wajgeli,tawuły,berberysa,forsycji z pędów jednorocznych zielnych.Odcinasz pęd 15.z trzema węzłami zostawiasz jedną parę liści skracając je o połowę maczasz w ukorzeniacz i do doniczki przykryj butelką bez nakrętki zraszaj często nie zdejmując butelki.Pokarzę fotki w weekend bo będę też robiła