Mnie też Gosia takie połączenie pasuje .
Jutro będę dzieliła hosty i sądzę je tak wokół pnia brzóz . W zeszłym roku już tak sadziłam.
Słupa miało nie być widać.Miałam na niego winobluszcz dać ale to słup z prądem do domu wiec zrezygnowałam.
Brzozy fajniejsze
Wspaniały pomysł, szczególnie cenny jak brzozy urosną i zaczną zrywać kable energetyczne w czasie wichury. No chyba, że masz znajomego alpinistę i będzie stale obcinał gałęzie. Przecież zimą jak opadną liście i tak słup będzie widoczny.
Kiepski pomysł, tak samo jak sadzenie serbów na granicy z sąsiadem, który za miedzą ma plantacje truskawek. Twoje serby tak wyjałowią glebę i przerosną korzeniami pas działki sąsiada, że u niego nic nie urośnie. Pomyślałaś o tym?
Pieniek się znajdzie tam żaden plastik nie pasuje jedynie surowe drewno.
Aniu nie pokazałam całości tego miejsca dziś zrobię kilka zdjęć.
Może jakieś sugestie będą co do tego miejsca.
Wymienialiśmy jesienią ogrodzenie i naprawialiśmy stary popękany cokół. Po odkopaniu zobaczyliśmy korzenie świerka, który sobie posadziła sąsiadka 1 m od granicy działki i 2 m od domu (wspólna ściana), zobacz korzenie, idą w stronę domu. aż się boję pomyśleć co się dzieje z fundamentami, cokół już rozwaliły.....
edit
te korzenie rosną na mojej działce, przebiły się pod cokołem. Na szczęście sąsiadka zgodziła się na wycięcie świerka a korzenie Mariusz wyciął.
Baptysja cała pąkach .
W zeszłym roku miała kilka kwiatów a w tym obsypana pąkamiMam nadzieję że watro było czekać 3 lata od wysiewu na kwitnienie.
Teraz sięga mi do kolan a jak już kwitła w czerwcu to do biodra sięgała