muza
23:52, 27 sie 2013

Po długiej nieobecności ponownie zjawiłam się z w swoim wątku , bo ....... No cóż , potrzebuje pomocy. Oczywiście ogrodowisko to ostatnimi czasy moja ulubiona lektura. Czytam z zapartym tchem wasze wątki, Podglądam , szukam inspiracji i bardzo powoli zagospodarowuje ogród. Lista chcejstw wielka, błędów wiele ale radość niesamowita. Roslinki którym dałam szanse i posadziiłam na moich piaskach rosną i pokazują swoją urodę . I ja zdeklarowany mieszczuch każdy poranek patrzę z radością jak rośnie trawa, jak zielono robi sie wokół i cieszę sie ze mogę marzyć o nowych rabatach. A teraz proszę o pomoc ,,,,,,,, Na froncie przed oknem kuchennym, posadzilismy modrzew szczepiony na pniu. patrzę na niego codziennie i dojrzałam
do przesadzenia go w inne miejsce. Modrzew niestety choruje , wyglada brzydko , niestety chyba został zalany bo zraszacze były ustawione bezpośrednio na niego. Proszę pomóżcie co mam posadzić aby przed oknem było zawsze zielono,jest to wschód więc słońce operuje do południa. Mam sporo iglaków bo to ogrod na piaskach i hortensje bo Szefowa zaraziła mnie miłością do tych cudnych roślin . No i jeszcze mam mętlik w głowie , a decyzje muszę podjąć szybko. W sobotę robimy akcję przesadzenia i coś winnam zakupić . Help,,,,,..... Wklejam zdjęcie rabaty przed oknem kuchennym , modrzew jeszcze w dobrej formie był teraz jest w barwach brązowych niestety. Dam mu szanse nat tyłach ogrodu , ale co w zamian ???????????