Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » I ja podzielę się z Wami moim ogrodem...

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem...

Slawko 00:31, 07 paź 2013

Dziękuję Kraaniu i pozdrawiam... troszkę Was zaniedbuję i jak zdjęć świeżych nie było od dawna, tak nie ma. Za to znalazłem nawet fajne w folderze...i zrobi się tak trochę wiosennie... ah, już chcę tej wiosny Pozdrawiam Was

Agania 14:56, 18 paź 2013

Sławku, życzę udanego studiowania, zresztą napewno tak będzie, skoro to było Twoje marzenie, oglądałm wizytówkę ogrodu, piękna, masz talent do tworzenia kompozycji i pasję, a to najważniejsze. Masz ogród w moim klimacie też mam oczka wodne w ogrodzie i kompozycję z liatrą jak na pierwszym zdjęciu w Twoim wątku, ile masz wolier w ogrodzie, też lubię ptaszki i przyrodę wszelaką. W młodości, miałam papużki faliste, ale zwierzyniec to ja zawsze chciałam mieć i prawie mam pozdrawiam, śliczne zdjęcia robisz
gusiarz 20:24, 19 paź 2013

Sławko - Kraków jest maluczki... Warszawa jest ogromna. Moja średnia szkoła - na Św.Anny - a więc Stare Miasto i studia na AE- teraz UE po drugiej stronie dworca PKP.... uwielbiam te wspomnienia... A Ty przy Alejach masz zajęcia czy ma 29-go Listopada? Kraków jest magiczny.... i jak Planty pachną teraz, jesienią...
Pozdrawiam i trzymam kciuki za sukcesy
Slawko 20:30, 19 paź 2013

Studia międzywydziałowe więc mam na 29 Listopada, Mickiewicza i na Balickiej Przez Planty bardzo często chodzę... najbardziej urzeka mnie nocą... jest wprost romantycznie
gusiarz 20:44, 19 paź 2013

A na Balickiej jest giełda kwiatowa hi, hi, hi
Slawko 21:02, 19 paź 2013

Mogłaś może lepiej tego nie pisać, bo moje plany dotyczące wielkich studenckich oszczędności legnie w gruzach Na 29 Listopada tuż za uczelnią jest malutkie centrum ogrodnicze z ciekawymi bylinkami, już byłem się obeznać
Slawko 21:08, 19 paź 2013

Agania napisał(a)
Sławku, życzę udanego studiowania, zresztą napewno tak będzie, skoro to było Twoje marzenie, oglądałm wizytówkę ogrodu, piękna, masz talent do tworzenia kompozycji i pasję, a to najważniejsze. Masz ogród w moim klimacie też mam oczka wodne w ogrodzie i kompozycję z liatrą jak na pierwszym zdjęciu w Twoim wątku, ile masz wolier w ogrodzie, też lubię ptaszki i przyrodę wszelaką. W młodości, miałam papużki faliste, ale zwierzyniec to ja zawsze chciałam mieć i prawie mam pozdrawiam, śliczne zdjęcia robisz

Witam u siebie, Aganiu Dziękuję bardzo Wolierę mamy jedną w ogrodzie...za to ilości sztuk ptactwa nie jestem w stanie obliczyć, przerasta mnie to hehe... jeszcze raz dziękuję i zapraszam ponownie pozdrawiam
Slawko 19:45, 31 paź 2013

Ah... jak ja tu dawno nic nie pisałem... nie wspomnę o zaniedbaniu mojego ogrodu... żyje własnym życiem Na usprawiedliwienie to przyznam, że czasu brak. Na weekendy wracam do domu a wtedy albo rysuję, maluję, to makietę robię itd.
Za niedługo też wybieram się do Warszawy - będzie to moja pierwsza wizyta w stolicy. 1-dniowa ale zawsze coś. Wybieram się na konferencję na której gościć będą laureaci, złoci medaliści Chelsea Flower Show... i normalnie już się doczekać nie mogę.
Wieści z ogrodu...? cóż zdjęć nie ma, bo jakoś weny mi brak do ich robienia, widoków z resztą cudnych w ogrodzie też brak. Jesień, jesień i jeszcze raz jesień (chcę już wiosnę) Pozdrawiam wszystkich.

P.S. Nie tak dawno byłem również w Małopolskim Ogrodzie Sztuki...nie wiedziałem, że takie architektoniczne cudo jest dosłownie parę kroków od mojego mieszkania Przy okazji zobaczyłem też tam ciekawą wystawę... Również świetne, nowoczesne nasadzenia z traw - dominujących Carex-ów. Bardzo polecam... szczególnie Marzence
gusiarz 14:36, 22 lis 2013

Sławko, ty nie opowiadaj co widziałeś tylko fotki wgrywaj!! Musisz wszędzie z aparatem biegać - albo komórką sobie radzić
Slawko 11:23, 23 lis 2013

Już w domu... zmęczony, niewyspany ale za to niezmiernie radosny
Wczoraj byłem w Warszawie na konferencji 7 edycji Współczesnej Architektury Krajobrazu zatytułowanej "Mistrzowskie ogrody". Miałem ogromną przyjemność wysłuchać i zobaczyć bardzo znanych i cenionych architektów krajobrazu - Robert Myers, Leo Baistow, Chris Beardshaw, Peter Langton i Kate Gould. Byli niesamowici... szczególnie wykład Roberta mnie zachwycił, pełen profesjonalizm. Cieszę się, że mogłem brać udział w tym wydarzeniu a szczególnie "poznać" tak doskonałych projektantów. Wywarli na mnie ogromny wpływ... przybliżyli do celu, do którego niezmiernie podążam.
Na konferencji była także Maja, z którą mieliśmy już iść sobie zdjęcie zrobić ale gdzieś nam uciekła w połowie wykładów i już nie wróciła Zgadnijcie kto jeszcze był Danusia...!

Zdjęcia robił kolega, więc jeśli dostanę na e-maila, to może jakieś wrzucę Jedno czego jestem pewien, to, to że na następną konferencję również z wielką przyjemnością się wybiorę A to już niedługo Pozdrawiam i zmykam do codzienności.