Slawko
08:38, 18 mar 2013

Dzisiaj przeglądając zdjęcia, wspominałem sobie niezliczoną ilość przeróbek kaskady w oczku. Najpierw jak widać kamienie (łupki) były poukładane schodkowo, na przemian... i taka kombinacja zawsze się powtarzała przy każdej "zmianie"
Później zainspirowany jednym ze zdjęć w "Moim Pięknym Ogrodzie", postanowiłem zmienić nie tylko układ kamieni ale sam pagórek - nadać mu jakąś formę. I się udało, tak myślę
Kaskada została oddzielona małym "korytkiem" niczym w strumieniu... szkoda, że nie mam zdjęcia z bliska, to by było świetnie widać. Teraz pozostało mi jedynie czekać aż rośliny zakamuflują folię.

A tutaj spodobały mi się te różne odcienie zieleni i faktury roślin od gładkich, miękkich po kłujące i sztywne.

A tutaj spodobały mi się te różne odcienie zieleni i faktury roślin od gładkich, miękkich po kłujące i sztywne.