Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Anabell 23:56, 03 sie 2013

Irenko- widzę wszyscy domagają się kapelusza. i ja też, po to tu zajrzałam.pieska ma Ania ASC. i kilka razy pomyliłam Twój awatarek.
Spełnij nasze prośby. Zmiłuj się nad nami!
alinak 00:04, 04 sie 2013

Irenka Rh do sadzenia ...tyle ???
a przecież już ich masz trochę . no ja tez siem kapelusza domagam ...mamy prawo . przyzwyczaiłaś nas że dobrze wyglądasz
monteverde 01:03, 04 sie 2013

Może nie pieski i nie kapelusz, ale nowsze zdjęcie np. z Anglii pozdrawiam Irenko
Milka 08:44, 04 sie 2013

Margarete napisał(a)
Hej,
obrazkowym pismem jestem na bieżąco. Ale ci tych rodków nawieżli..bedzie sadzenia.... ale to cieszy, najtrudniej jest przygotowac miejsce, a sadzenie to sama przyjemnośc. Która wersja układu kolorów zwyciężyła ? ta od Danusi czy Bogdzi ? a moze całkiem inna ?
Pokaz jak posadzisz.
A lilie - te na różowo obrzeżone sa śliczne, jaka to odmiana ? wysoko rosną ?
Pozdrawiam i czekam na fotki z rh posadzonymi na miejsce.
P.S. tamten avatarek tez mi sie bardziej podobał, na tym roslinak ładna ale twojego usmiechu nie widac.

Małgosiu, rh sadził M., oj narobił sie wczoraj, bo upał był, ale chociaż cień drzewa dawały i klon jesionolistny Flamingo, mimo, że śmieciuch, ale co nie śmieci, uwielbiam go

kolory ułożył M., ja się nie wtrącałam one mają stanowić żywopłot pod murem, w jednym rogu dojdą trawy, ML, a co dalej, zobaczymy z czasem, jak to zacznie rosnąć;
a ułożył tak; najpierw 1 Calsap - biały z bordowym oczkiem, potem Haaga- ciemnoróżowa- 3 szt., potem 4 sztuki Calsap - biały z bordowym oczkiem i 1 szt. Nova Zembla - czerwona, potem 3 szt Franczeska - czerwona, potem Eskim- biały 5 szt., potem Helsinki- jasnoróżowa sztuk 5, dalej 2 sztuki Franczeska - czerwona, potem 2 sztuki Haaga - ciemnoróżowa i na końcu 1 sztuka Nova Zembla - czerwona, w sumie 27 sztuk.
Co do lilii, odszukam i podam ci
z tym avatarkiem, jest tak, wszyscy pokazują roślinki , więc i ja dostałam chęć na zmiany

a tu akcja sadzenie

ten mur ma być zielony cały rok, mam nadzieję, że szybko urosną, bo na rabacie z rh, niektóre okazy w tym roku i 40 cm urosły

Milka 08:44, 04 sie 2013

Marzena2007 napisał(a)
Gdzież Ty Ireno?

hej Marzenko u nas od rana grzmiało, poszło dalej za Odrę....deszcz popadał aż miło!
u nas byli goście i praca, fajnie było
a najlepiej było siedzieć pod klonem Flamingo vel Wojtek
ten klon zachwyca pokrojem i kolorem, zwłaszcza wśród igieł sosen..
Milka 08:47, 04 sie 2013

marzena napisał(a)
szaleństwo z rh, mnóstwo!
gdzie je posadzisz ?
i znów zmiany sie szykują...
pozdrawiam

Marzenko, juz posadzone, całe 27 sztuk, czekam...niech szybko rosną

zmiany będą głównie polegać na grupowaniu i przesadzaniu
np. tu pod sosnami rosliny cierpią, tawułki japońskie i pluskawice, zabieram je, ale gdzie...nie wiem, hosty zostaną, daja radę super
Milka 08:51, 04 sie 2013

Bogdzia napisał(a)
Na zdjęciu wyglądaja dobrze ale wstaw je do cienia bo płytki się za mocno nagrzewają . Wolę stary avatarek choc wiem ze kochasz swoje piesy ale ja wolę Ciebie.

już Bożenko posadzone, teraz czekam na szybki wzrost i fuks, bo wczoraj były podlewane, ale dziś pięknie polało, więc jak na zamówienie
jedni maja motylki w avatarze, inni kwiatki, a jeszcze inni pieski
zmiany lubię
i motylek dla ciebie, nie doczekałam, jak rozłożył skrzydełka...
acha wczoraj u nas i pliszki, i sroki i nawet dzięcioły gościły
Milka 08:54, 04 sie 2013

Kindzia napisał(a)
Za Chiny Ludowe nie mogłam znaleźć dla Ciebie tych maków u Alinki, ale u Bogusi znalazłam takie zdjęcie Musi Ci wystarczyć (Bogusia po powrocie mi chyba głowy nie urwie, to Jej zdjęcie)

Kasiu, ależ cudne te maki!!! ale znowu sianie...chociaż w tym roku z sianiem na ostatni rzut na matę, poszło mi całkiem dobrze
Bogusiu, nie urywaj głowy Kasi!

cynie mimo upałów wielkie, stoją na baczność, a rosną w przeróżnych miejscach, ale miałam rozrzut!
danuta_szwajcer 08:54, 04 sie 2013

Witaj Irenko widzę, że u Ciebie dalej zmiany, sadzenie i przesadzanie Ale Klon jest cudny W pierwszym momencie zastanawiałam co to pięknie u Ciebie kwitnie? Bardzo ładny klon Pozdrawiam serdecznie i życze miłej niedzieli
Milka 09:00, 04 sie 2013

Danusiu dalej, aż chyba mi zbrzydnie
dawno u ciebie nie byłam, koniecznie muszę lato twoje obejrzeć
sierpień uwielbiam, bo cudowna gra światła
tez życzę udanej niedzieli
limki i Chopin dla ciebie